TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Stoel aanpassen model X?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by jer0en72, May 24, 2018.

Tags:
 1. jer0en72

  jer0en72 Member

  Joined:
  Apr 9, 2018
  Messages:
  20
  Location:
  Rotterdam
  Ik ben sinds vorige week de trotse bezitter van een Model X maar moet zeggen dat ik niet echt kan wennen aan de stoel. Hij is naar mijn mening veel te kort voor iemand van mijn lengte (1.90m) en wel heel wat anders dan ik gewend ben vanuit Volvo, BMW of Mercedes. Ik mis echt een stuk steun naar mijn knieholtes toe. Dit is in andere auto's op te lossen door zo'n verlengstuk naar voren te trekken maar dat kan niet met deze stoel.

  Nu zit ik er dus over na te denken om de stoel te laten verlengen maar dat is natuurlijk niet gratis, kost zo'n 700 euro om te laten doen. Als het moet dan moet het maar ik vraag me af of er anderen op het forum zijn die last hebben/hadden van hetzelfde euvel en wat zij eraan gedaan hebben. Heb je zelf je stoel laten verlengen dan wil ik natuurlijk graag weten door wie en hoe het bevalt!

  Alvast bedankt voor de reacties!
   
 2. Ton S90D

  Ton S90D Member

  Joined:
  Jun 18, 2016
  Messages:
  605
  Location:
  Netherlands
  Hier zijn de nodige ervaringen uitgewisseld.
   
  • Like x 1
 3. Onno

  Onno Member

  Joined:
  Nov 12, 2017
  Messages:
  847
  Location:
  Ranstad Netherlands
  Zitten er andere stoelen in de X? Ik ben zelf 1:93 en heb in de S geen klagen:rolleyes:
   
 4. jer0en72

  jer0en72 Member

  Joined:
  Apr 9, 2018
  Messages:
  20
  Location:
  Rotterdam
  Stoelen zijn volgens mij hetzelfde maar heb graag wat langere stoelen. Was altijd zeer gecharmeerd van zo’n stuk wat je naar voren kon trekken...
   
 5. jer0en72

  jer0en72 Member

  Joined:
  Apr 9, 2018
  Messages:
  20
  Location:
  Rotterdam
  Thanks, heb het gelezen en had ook al contact gehad met Ellermeyer in Amsterdam. Vraag me af of ik het nog niet even moet proberen en op vakantie moet gaan of gewoon ‘er voor gaan’.
   
 6. Hans (Amsterdam)

  Hans (Amsterdam) Active Member

  Joined:
  Feb 9, 2013
  Messages:
  1,341
  Location:
  Amsterdam
  Er is maar weinig correlatie tussen de lichaamslengte en de lengte van individuele ledematen.
  Neem 2 personen van 1.90 meter. Dan kan de een veel langere bovenbenen hebben dan de ander.

  Als je eenmaal een lange zitting bent gewend dan kan ik me inderdaad voorstellen dat de X zitting wat kort aanvoelt.
  Voor de zithouding op zich maakt extra zitdiepte niet veel uit, maar ik kan voorstellen dat het iets meer ontspanning voor de benen geeft, zeker op lange ritten en veel gebruik van AP.
   
 7. Onno

  Onno Member

  Joined:
  Nov 12, 2017
  Messages:
  847
  Location:
  Ranstad Netherlands
  Ik realiseerde mij na mijn post dat ik nog geen echt lange ritten heb gedaan met de Tes dus de toevoeging zou moeten zijn dat ik bij ritten binnen NL vooralsnog geen klagen heb:) Komende vakantie gaan we Scandinavië aandoen dus dat is een mooie test:)

  Hiervoor reed ik een Audi uit het hogere segment en daar stapte ik niet okselfris uit na een lange rit (bv Oostenrijk). In mijn 'Tulpenrallye-BMW 2002' uit '71 heb ik aangepaste König kuipstoelen en daar kan ik een week in zitten zonder centje pijn:) Zithouding en diepte is everything
   
 8. MickC

  MickC Member

  Joined:
  Apr 3, 2016
  Messages:
  699
  Location:
  Belgium
  Yep, ken het gevoel. Bij de Audi zat ik inderdaad ook iets beter. Maar die reed niet zo leuk .

  Stoelen vertonen nu al slijtage na 50K km. Dus moest ik ze ooit opnieuw laten bekleden dan is dat verlengen wel een idee.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC