TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Strange behavior with 7.1 and/or new iPhone app

Discussion in 'Model S' started by LetsGoFast, Jan 11, 2016.

  1. LetsGoFast

    LetsGoFast Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    1,342
    Location:
    Virginia
    My car is being towed to the service center and I normally check in on it during the drive to make sure it is making its way to uneventfully. Today, it is proving impossible. The app does one of three strange things, seemingly at random:

    1) Reports a location more than two hours old, with the wrong battery level -- it appears to be hanging to an older location fix.

    2) Briefly shows the correct location, like for a minute or two and then reverts back to #1 soon thereafter.

    3) Claims it has to wake the car (even though I have it set to always connected) and eventually gives up and reports that the car is unresponsive.

    I don't believe there are any cellular coverage dead zones on the way from my office to the service center. I briefly switched over to Remote S and it appears to display the car's current location correctly at a Cracker Barrel on the side of I-95, so I presume the problem is with the app.
     
  2. AMPUP

    AMPUP Member

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    467
    Location:
    Dunn Loring, VA

    This usually happens when remote access is turned off, has happened to me before when Service have picked up my vehicle and during the service and then right when its ready (i get the call) i can then access the vehicle.
     
  3. LetsGoFast

    LetsGoFast Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    1,342
    Location:
    Virginia
    Perhaps I was premature. Since I started typing this and was distracted by a phone call, I note that Remote S hasn't been able to update the car's location in 15 minutes either. Maybe it is just a garden variety server problem. I've still never seen the bahavior where the app shows the correct location and then reverts back to an older location before.

    - - - Updated - - -

    Perhaps. They have never disabled it before, but I suppose they could have done so this time. It doesn't really explain the location fixes I've seen though. Once the app showed them driving up I-95 and then flashed back to the old data and Remote S showed them grabbing lunch an hour or so up the interstate. One would imagine if they disabled it I'd not get any of those updates.
     
  4. Miousic

    Miousic Member

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    23
    Location:
    Quebec, Canada
    It happen to me during a long towing trip. I thought it may be the car system that is confuse with the change of coordinates and not driving.
     
  5. AWDtsla

    AWDtsla Active Member

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    2,135
    Location:
    NE
    Yup, happened to me. Cell coverage not an issue. Tesla's servers may have been offline instead of a bug in the car though, can't really tell.
     
  6. LetsGoFast

    LetsGoFast Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    1,342
    Location:
    Virginia
    FWIW, it seems to have been a server glitch. I can see my car chilling at the service center tonight in all apps. I guess it just means that different apps react differently when the server is down.
     

Share This Page