TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Strange ticking sound coming from the car

Discussion in 'Model S: Interior & Exterior' started by franknesss, Oct 2, 2014.

  1. franknesss

    franknesss Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    114
    Location:
    San Francisco, California, United States
    After two days of ownership, something small finally came up. A small ticking sound, similar to that of a watch, develops when I reach speeds 25MPH and up. This sound have been confirmed by a technician, however, he has never heard or experienced this problem. The car is scheduled to go in on Oct 22nd to address this ticking issue.

    The sound is originating from behind the steering column, almost like it is behind the speedometer display. The sound *ticks* right when I hit 25mph and repeats rhythmically every 6-7sec. We already ruled out the wheels and ac causing the sounds.

    Anyone have this experience before?
     
  2. GoBlue88

    GoBlue88 Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    638
    Location:
    San Diego area
    Turn off the self-destruct setting.
     
  3. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN
    Speed activated time bomb.

     
  4. iadbound

    iadbound Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    637
    Location:
    No. VA
    Strikes me as something in the front suspension/wheels given the consistency. Does the ticking speed up or slow as you accelerate/decelerate?
     
  5. jerry33

    jerry33 S85 - VIN:P05130 - 3/2/13

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    12,753
    Location:
    Texas
    Did you try rebooting to see if it goes away? I can't think of anything related to the wheels or drivetrain that would only tick once every six or seven seconds.
     
  6. iadbound

    iadbound Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    637
    Location:
    No. VA
    Fair point.
     
  7. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,733
    Location:
    Smithfield, VA
    This was fixed in the 6.1 release.
     
  8. eye.surgeon

    eye.surgeon Member

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    707
    Location:
    California
    Had something to do with cycling of the automatic brake hardware, mine had it (dec 2014 delivery), and now gone with the latest software update.
     

Share This Page