TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Superchargers - echte laadsnelheid

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Keezje, Sep 21, 2014.

 1. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,240
  Location:
  Netherlands
  #1 Keezje, Sep 21, 2014
  Last edited: Sep 21, 2014
  Het is me al een paar keer opgevallen: de echte laadsnelheid bij een SuC komt niet altijd even goed overeen met de snelheid die in de displays wordt getoond. Zomaar een voorbeeldje, caught on video : laden op gemiddeld 293 km/u zou toch met iets meer dan een minuut vijf km extra range moeten geven, maar het kan dus ook zo'n beetje anderhalve minuut duren, dus zowat 50% langer... Of is er iets dat ik niet goed heb begrepen?

  Dus ja, hoe bedenk je dan met zulke onbetrouwbare info tijdens het laden of je nog even blijft hangen, of toch weer op pad zult gaan...

  (Video uploaden is me nog niet gelukt :redface: maar zal ook geen hit worden...)
   
 2. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,495
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Die 293km/u is het gemiddelde van een 'slidings window' en bij 293 is ie waarschijnlijk op weg naar beneden. Dus het kan zijn dat je werkelijk veel minder snel aan het laden bent. Daarom is instellen op Kw beter, die geeft altijd de huidige waarde. (Moet je wel omrekenen)
   
 3. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,240
  Location:
  Netherlands
  #3 Keezje, Sep 21, 2014
  Last edited: Sep 21, 2014
  Dan ben ik benieuwd naar de lengte van die window. In werkelijkheid zag ik in die 90 sec. de snelheid teruglopen van 295 naar 292, zodat ik toch met ongeveer 293 rekende. Het verschil is te significant om alleen aan die window te wijten, denk ik...
   
 4. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,447
  Location:
  Den Haag
  Heb het een keer nagerekend en het lijkt wel te kloppen. De km per uur instelling laat het gemiddelde over de hele laadsessie zien en de kW instelling het vermogen op dat moment. Maar het vermogen kun je natuurlijk ook berekenen met de V en A die er altijd bij staan.
   
 5. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,240
  Location:
  Netherlands
  Ik zal dan nog eens bij een SuC (loskoppelen en verder) laden als ik nog op 80% of 90 zit, en dan weer tellen. Moet wel zeggen dat ik het raar vind dat met de km/u info op deze wijze eigenlijk geen nuttige info wordt gegeven. Een goede km/u stand geeft snel een indruk of het meer zin heeft om te stoppen met laden en rustig te gaan rijden, dan wel nog te blijven hangen en daarna wat harder te kunnen. Ik weet het, daar zijn mooie tools voor (dank weer aan Merijn), maar die zijn toch vooral vooraf handig. (Mijn vuistregel aan de pomp is: zolang er >240 km/u wordt geladen, is blijven staan efficiënter dan wegrijden en <120 km/u gaan rijden).
   
 6. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,305
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Ik merk dat ik eigenlijk nooit meer kijk naar de aangegeven laadsnelheid (in kilometers). Nu we er alert op zijn dat nieuwe SuC's rond 116 kW moeten kunnen starten heb ik nu die instelling vast staan.

  Dat is ook eigenlijk net zo handig. Op 11 kW (nu thuis) laadt hij 48,4 km/uur. Dat is bijna 4,5 km per kW. Het is dus steeds gemakkelijk terug te rekenen wat de laadsnelheid is wanneer de SuC het aantal kW langzaam afbouwt.

  Overigens zou van mij de instelling van km/uur laadsnelheid ook best naar de actuele mogen gaan en niet het gemiddelde tonen (of een keuzeoptie).

  Schermafbeelding 2014-09-21 om 20.56.11.png
   
 7. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,240
  Location:
  Netherlands
  Kan zomaar komen omdat jij ook vindt dat het gemiddelde je niets helpt bij de actualiteit..?

  Eens!


  Bedankt voor jullie reacties.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC