TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Systems powering up - press brake when this message disappears ?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by kjl, Jul 11, 2014.

  1. kjl

    kjl Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    91
    Location:
    SF Bay Area
    So, normally when I get in the car, that message (or something very much like it) shows up for like 1/2 a second and then disappears, and then I push the brake and the car is "on" and ready to drive.

    This morning, the message showed up and didn't go away. This is after I woke it up, drove about 3 miles, went for an hour hike, and came back to the car to drive home. I waited about 15-30 seconds or so and decided to reboot the console. After the reboot my car started up as normal and I was able to drive.

    This happen to anybody else?
     
  2. Merrill

    Merrill Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2013
    Messages:
    2,092
    Location:
    Sonoma, California
    For the first time this morning same problem, my car was in sleep mode but usually takes a few seconds and then is ready to start. Today I sat there for several minutes before the car was ready and something weird happened the touch screen went black like it was rebooting. Never had this happen before.
     
  3. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    At risk of getting folks excited, I think stuff like this tends to happen before FW updates.

    (New FW could still be weeks away!)
     
  4. tomas

    tomas Traded in 9 rep bars for M3, used to be somebody!

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    2,099
    Location:
    Chicago/Montecito
    Hmmm... Saw this issue on 5.11 thread as well. If it happens B4 update, that makes sense. We do know car downloads update OTA b4 update applied. Maybe it has to complete a buffer download or something before it can awake!?!
     
  5. digitaltim

    digitaltim Sig737 VIN628

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    550
    Location:
    MD, USA
    This happened to me back on 7/6 - main console was dark. I waited a while and eventually forced a reboot of the main console to get everything going.
     
  6. AnOutsider

    AnOutsider S532 # XS27

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    11,923
    Also had this happen last week. No new FW though.
     

Share This Page