TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Tapatalk hacked

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by PaulW5, Dec 14, 2014.

 1. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,055
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Voor de personen die Tapatalk gebruiken en er een gebruikersnaam hebben, verander je wachtwoord!! En wellicht zelfs ook je inlog:
  http://tweakers.net/nieuws/100245/hackers-stelen-wachtwoorden-van-supportfora-tapatalk.html

  Hackers stelen wachtwoorden van supportfora Tapatalk

  Tapatalk is slachtoffer geworden van een hack waarbij onder andere geëncrypteerde wachtwoorden zijn gestolen van gebruikers van de supportfora. Ook zijn er mogelijk een aantal wachtwoorden in plain text achterhaald. Het is nog onduidelijk hoeveel gegevens er precies zijn gestolen.
  Op de supportfora zelf geeft een admin van Tapatalk toe dat er hackers zijn binnengedrongen op de servers. Onder de databasegegevens die zijn gestolen bevinden zich wachtwoorden die worden gebruikt om op de supportfora in te loggen. Wachtwoorden die worden gebruikt om op de Tapatalk-applicatie zelf in te loggen zouden niet zijn gestolen.
  De gestolen wachtwoorden zijn voorzien van encryptie waardoor zij niet meteen bruikbaar zijn. Toch heeft Tapatalk een e-mail verstuurd naar zijn gebruikers met de vraag om een nieuw wachtwoord in te stellen. Overigens zijn ten tijde van de hack zijn ook enkele instellingen veranderd, waardoor de inloggegevens van gebruikers onversleuteld in handen zijn gekomen van de hackers: volgens Tapatalk zijn de hackers al op 9 december binnengedrongen en zijn inlogpogingen vanaf die datum onderschept. Hoeveel wachtwoorden er in totaal in handen van de hackers zijn gekomen is niet duidelijk.
  Tapatalk is software die websitebouwers kunnen gebruiken om hun forumsoftware geschikt te maken voor gebruik op mobieltjes. Hiervoor is een speciale api ontwikkeld. Gebruikers kunnen met de applicatie meerdere fora tegelijkertijd gebruiken.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC