Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Tesla in de pers (NL/BE)

wooter

Nou ik heb niet te klagen over Tesla support
Moderator
May 3, 2017
9,704
9,291
Belgium
Fout! Het lag niet aan de beperkte chip maar aan de fout in de software waarmee de chip veel te vaak werd beschreven met logfiles
Alle info staat in het relevante topic: Neem tijdig actie met je eMMC (en hoe dat te doen).

Maar TL;DR: het onderliggende Linux OS heeft een aantal standaard logs waarnaar wordt weggeschreven. Die stonden in Tesla's niet gedeactiveerd en werd er dus regelmatig diagnoselijnen in deze logbestanden weggeschreven, en werden die logbestanden na verloop van tijd automatisch gewist door andere. Het probleem met zo een eMMC chip is dat ie een beperkt aantal schrijfacties heeft, en als je aan de limiet komt kan ie niet meer wegschrijven, en heeft het Linux systeem moeite om met zo een probleem om te gaan.

Het was dus geen fout in de software, maar een feature die op andere systemen niet zo een problemen geeft.

Steek een vergelijkbare 8GB SD-kaart in een Raspberry Pi, doe er verschillende dingen mee en na verloop van tijd geeft de kaart daar ook de geest.
 
  • Disagree
Reactions: Timmm and BMW740iL
  • Informative
  • Helpful
Reactions: wooter and Maurice1
  • Like
Reactions: Epyx

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top