Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Tesla in de pers (NL/BE)

This site may earn commission on affiliate links.
tesla in HUMO:
tesla in HUMO.jpg
 
  • Funny
Reactions: gelden
  • Like
Reactions: ErnstT
Terwijl de Nederlandse politici wat zitten te navelstaren en kissebissen over vergezichten naar de positie van EV's in 2025, steken de Noren hun handen uit de mouwen en doen echt wat.
Zo was Musk zojuist in Noorwegen en benadrukte daar maar eens dat hij deze keer geen enkel ander Europees land aandeed, maar uitsluitend voor de Noren op reis was gegaan.
Hij was key note speaker daarzo op een overheidscongres over toekomstige transportoplossingen. Aansluitend had hij een gezamenlijk interview met de Noorse minister van Verkeer en Communicatie, Ketil S-O. Daar kan onze Sharon nog een puntje aan zuigen...
Ketil ontfutselde aan Elon het oplichten van een tipje van de sluier over de toekomstige richting van Tesla voor binnenstedelijk openbaar vervoer. Geen bussen, maar deur-tot-deur vervoer met autonome voertuigen.
Enfin, kijk zelf even (vanaf 19:30 is de tekst in het Engels en Elon in beeld): Elon Musk i Norge – se foredraget hans - VGTV
 
'Automatische piloot halveert kans op auto-ongelukken'
'Automatische piloot halveert kans op auto-ongelukken'

nu.nl verdraait de woorden van Elon wel een beetje. Als je goed luistert zegt hij niet dat de kans op ongelukken gehalveerd wordt maar dat de airbagdeployment/kilometer halveert als er op AP gereden wordt. En dat is niet exact hetzelfde. Juist in onoverzichtelijke situaties waar de kans op ongelukken significant groter is kan er niet met AP gereden worden. Dat vertekent de statistieken natuurlijk.
Rijden op AP is aantoonbaar veiliger, daar ben ik wel van overtuigd, maar het onwaarschijnlijk dat het twee keer zo veilig is als zelf rijden op basis van deze cijfers.