TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

teslaweather.com Update

Discussion in 'Model S: User Interface' started by PattyChuck, Apr 2, 2014.

  1. PattyChuck

    PattyChuck P6703 VIN4080

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    277
    Location:
    Valparaiso, Indiana
    teslaweather.com is now location aware!

    I'm not sure if anyone is even using this site anymore, but with the addition of geolocation in 5.9, you don't have to manually enter your zip code any more. If you get out of the car, the browser now automatically reloads whatever page you last had open when you push the brake pedal and/or just open a door. The site will also refresh every couple of minutes while you drive, so if you cross from one weather reporting station boundary to another, it will update both the radar image and the weather automatically. If it loses your location, the site will continually try to refresh until it gets a lock.

    Props to Tesla, their browser only asks you once if you're cool with a site being location-aware.

    This is a bare-bones site, not nearly as fancy or in-depth as some of the other options out there. I'm a hobby web designer using brute-force-it-until-it-works code, so don't look under the hood too closely!
     
  2. Amped Plants

    Amped Plants Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    12
    Location:
    Dumfries, VA
    I love this web page and have it favorited. Thank you!
     
  3. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,442
    Location:
    WPB Florida
    Pilots use it A LOT :)
     
  4. WeazL

    WeazL Moderator - Hawaii

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    600
    Location:
    Oahu, Hawaii
    Nice feature for those in the continental US. Over here in Hawaii, it shows us a regional map of the west coast. :(
     
  5. PattyChuck

    PattyChuck P6703 VIN4080

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    277
    Location:
    Valparaiso, Indiana
    Yeah, sorry about that :redface: The site where I'm getting the info from does not have satellite imagery for Hawaii (or, more specifically, anything outside the Continental US) in an easy-to-grab way. I'll dig in a bit deeper and see if I can find a suitable fix.

    - - - Updated - - -

    Haha! That's ironic. I originally wrote the PHP script that parses the METAR data when I was working toward getting my PPL. That was several years before I got a Tesla, but I figured I'd just recycle the old code and make it fit. I don't fly anymore, but glad to know it's being put to good use outside of the car lol!
     
  6. EdA

    EdA Model S P-2540

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    1,881
    Location:
    Massachusetts
    I use the site on road trips...it is quite useful.
     
  7. JerryNycom

    JerryNycom Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    503
    Location:
    New York
    Love your site! Clean, simple and looks awesome!
     
  8. JaredBanyard

    JaredBanyard Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    150
    Location:
    Bloomingdale, NJ
    I hope my open source code helped you out ;)
     
  9. PattyChuck

    PattyChuck P6703 VIN4080

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    277
    Location:
    Valparaiso, Indiana
    Honestly, I haven't a clue what you're talking about. Open source code for what, exactly?
     
  10. liuping

    liuping Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    1,858
    Location:
    San Diego
    It looks nice, unfortunately location correct for me. I'm in Carlsbad,CA and the Metro Region Area shows LA every time. It labels the map correctly, so it knows where I am, but the map itself is for LA
     
  11. PattyChuck

    PattyChuck P6703 VIN4080

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    277
    Location:
    Valparaiso, Indiana
    This is because the site where I'm getting the Metro radar does not have an image for the San Diego area. The closest metro radar image is in LA. There are only two available images for CA... the area around LA and the area around San Francisco. :redface:
     

Share This Page