TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Time of phone calls 3 hours off...Anyone have a solution?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by setritt, Mar 18, 2013.

  1. setritt

    setritt p6652

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    124
    Location:
    Atlanta
    Hoping someone might be able to figure this out or lend some ideas. Thanks.

    I have not yet called Tesla about the issue.

    I live on the east coast. When I use the phone app, the times are off by 3 hours. For example, my car says 1:15pm, phone 1:15pm but if i got a call 15 minutes before (at 1pm) then the phone call registers at 4pm.

    I have reset the main screen once but that doesn't seem to have resolved the issue.

    I additionally have turned off the phone as well - odd thing is the time of the phone is right.
     
  2. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,848
    Location:
    Ottawa, Canada
    Move to California? :tongue:
     
  3. PeterK

    PeterK Model S Owner

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    1,148
    Location:
    Cambridge, MA
    I have the same issue with two phones. Both know they're on east coast time, and the S knows it's on east coast time, but it must assume the phones are in California. So my call history is three hours into the future.
     
  4. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    #4 NigelM, Mar 18, 2013
    Last edited: Mar 18, 2013
    Mine's been like that since day one. I told the local Service Center Tech's about it back in October and they've been puzzling it on occasion but tell me there's nothing in the system screens that shows a clock, so it's an embedded FW bug.

    BTW, last time I looked mine was now 4 hours out since the DST change.
     
  5. Zas

    Zas Sig. Performance #2113

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Messages:
    177
    Location:
    Toronto
    I have the same issue, i have the Galaxy Nexus phone... does everyone whom has this issue use a Galaxy phone ?
     
  6. steve841

    steve841 Active Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    1,397
    Location:
    Ft. Lauderdale, FL
    Its a firmware issue on the car, not a problem with your phone.
     
  7. PearlModelS

    PearlModelS Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    47
    Location:
    LI
    I have an iPhone 4S and have the same issue.

    Discovered by my 10 year old when she was playing with the console.
     
  8. gg_got_a_tesla

    gg_got_a_tesla Model S: VIN P65513, Model 3 Res Holder

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    6,097
    Location:
    Redwood Shores, CA
    My calls are all just a few hours off (they were all made on 12/31/1969, it seems).
     
  9. robballan

    robballan Member

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    51
    Location:
    Palm Beach, FL
    I've noticed the same thing with my signature model S. Took the car into Tesla Dania Beach which consulted with the factory but found no immediate solution.
     
  10. toto_48313

    toto_48313 CAN P #5

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    335
    Location:
    Montreal suburbs
    #10 toto_48313, Mar 19, 2013
    Last edited: Mar 19, 2013
    I have reported the same issue a month ago, and they currently have no solutions for that, and I was told that should be fix in a future update.

    Conclusion: One more time, Tesla is ahead of our time...
     
  11. PeterK

    PeterK Model S Owner

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    1,148
    Location:
    Cambridge, MA
    I'm not sure when it happened exactly, but I noticed today that this issue is resolved. I installed the latest 4.5 patch (xx54) last night so that could have done it or it might have happened earlier and I just didn't notice. Anyway, one more issue fixed. Thanks, Tesla.
     
  12. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    This was fixed by v4.5 (even on my early version).
     

Share This Page