TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Tips voor een reisje naar Ierland?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by RudiDL, Aug 31, 2017.

 1. RudiDL

  RudiDL Member

  Joined:
  Sep 30, 2015
  Messages:
  211
  Location:
  Tielt-Winge, Belgium
  We gaan in november een week naar Belfast (Erasmus dochter bezoeken). Is er al iemand daar geweest met zijn Tesla? En zijn er dan tips ivm de route en laden in de UK, en vooral laden in Belfast waar geen SuCs zijn. En goed Airbnb adresje is ook welkom, liefst eentje met een bereikbaar stopcontact :).
  Omdat ook onze hond mee gaat moeten de boot overtochten zo kort mogelijk zijn. Dus denk ik de Eurotunnel te nemen en dan naar het noorden in de UK te rijden om tenslotte de ferry te nemen van Cairnryan naar Belfast.
   
 2. CJA Hulskamp

  CJA Hulskamp Active Member

  Joined:
  Jan 30, 2016
  Messages:
  1,810
  Location:
  Westzaan
  @Ray heeft er dacht ik er een blog over geschreven
   
 3. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,572
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  @Andre is er een leuk optrekje aan t opknappen:rolleyes:
   
 4. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  5,237
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  Tot aan de ferry in Cairnryan gaat alles vlot.
  Volledig suc in de UK tot Gretna, daarna heb je nog gratis laders van ChargeYourCar - te activeren via de app.
  Kost 0.01€ om je cc te activeren, maar laden is verder gratis.

  Noord-Ierland weet ik verder niets van laden... kijk eens op ChargeMap of ZapMap of iets dergelijks.

  Mijn dochter woont in Bristol, als we op bezoek gaan nemen wij altijd de ferry ipv de tunnel; veel goedkoper. Maar we hebben geen hond.;)
   
 5. FrankNL

  FrankNL Supporting Member

  Joined:
  Jan 16, 2016
  Messages:
  408
  Location:
  Nederland
 6. RudiDL

  RudiDL Member

  Joined:
  Sep 30, 2015
  Messages:
  211
  Location:
  Tielt-Winge, Belgium
  www.esb.ie/ecars daar moet je zijn om een gratis laadpasje aan te vragen. Met die pas kan je gratis (nu toch nog) laden aan honderden 22kW laders in Noord-Ierland en de republiek Ierland. Heel handig, er zijn zelfs 4 laders op geen 500m van ons hotel in Belfast. Ze hebben ook een handige app waarop je niet alleen alle laders ziet, maar ook of ze online zijn en of er 1 of 2 bezet zijn (het zijn allen duo-laders). En dat allemaal via de lokale energiemaatschappij. Misschien een ideetje om ook hier toe te passen zodat we van die tientallen laadpassen en onduidelijke en niet complete kaarten afgeraken. Maar bon, in België zijn er SuCs genoeg natuurlijk, en dat zonder pasje.
   
  • Informative x 5
 7. RudiDL

  RudiDL Member

  Joined:
  Sep 30, 2015
  Messages:
  211
  Location:
  Tielt-Winge, Belgium
  Net terug van Noord-Ierland. Ik heb veel gebruik gemaakt van het ESB pasje. Je kan idd overal (gratis) laden aan 22kW (mits duo lader, eerste keer dat ik die optie zo intensief heb gebruikt). Er zijn echt overal laadpalen. Ze hebben ook een website met exacte locaties en weergave of geen, 1 of allebei de poorten vrij zijn. Wel opletten, 2 keer gehad dat 1 poort defect was en 1 keer stond op de bruikbare poort een i3 te laden. Wat later was die weg en kon ik toch nog het laden starten. Bij veel palen is er ondanks de 2 laadpunten maar 1 groene reserveerde parkeerplaats. Dus soms zie je op de app dat er 1 poort beschikbaar is, maar is er wel geen parkeerplaats beschikbaar. Nooit een geicede plaats gezien, het is de UK weet je wel. En het pasje werkt in zowel Noord-Ierland als in de republiek Ierland.

  Rijden door de UK gaat idd probleemloos, er zijn veel SuCs. Je moet wel opletten want er zijn veel SuCs bij klassieke benzinestations. Die staan bijna altijd aan beide kanten van de snelweg, de SuCs staan echter soms maar aan 1 kant. Als je dan net aan de verkeerde kant (tja voor de UK wat is de verkeerde kant :)) komt aangereden moet je naar de volgende afrit, terugrijden, laden en dan terug naar de volgende afrit en nog eens omrijden. Dat kan je vermijden door goed op te letten, de SuCs zijn gemarkeerd met Southbound en Northbound waardoor je weet aan welke kant van de snelweg ze staan.

  Alles dus prima verlopen, en als er nog iemand naar Belfast wil, ik heb nu een zeer goed Airbnb adresje.
   
  • Informative x 6
  • Like x 2
 8. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  2,682
  Location:
  De Woude NL
  Mooie info, ook voor Teslavragen.nl.
   
  • Like x 1

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC