TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Trouble plugging in.

Discussion in 'Model S: Battery & Charging' started by garyrodr, Jul 7, 2017.

  1. garyrodr

    garyrodr Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    24
    Location:
    Houston Heights
    I had trouble plugging in my S tonight. It would not push in all the way into charge port. It does charge but slower than usual. Message on app says it may not be plugged in correctly. Anyone have this problem? Almost like the charge port shrank a mm!
     

    Attached Files:

  2. Nick B

    Nick B Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    73
    Location:
    Montreal
    I know this might sound stupid but did you try to remove and to reinsert the charge cable? It might not be all the way in. You could also try disconnecting the cable and powering off the car for a minute and then retry once more. It wouldnt hurt either to restart the home breaker.

    Edit: is there something physically blocking the charge port?
     
  3. garyrodr

    garyrodr Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    24
    Location:
    Houston Heights
    Yes. Tried replugging at wall. It is definitely not going in the port fully. I've noticed over time that there has been more resistance to inserting the plug in the past few months. Will take cable to service center. Hopefully can get in without appointments
     
  4. Tam

    Tam Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Messages:
    2,364
    Location:
    Visalia, CA
    Your picture shows a orange ring instead of green.

    Usually when that happens to me, I just take it out of the charging port and replug again.
     

Share This Page