TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

TuneIn Radio - BBC Not Playing

Discussion in 'Model S: User Interface' started by richrootes, Feb 9, 2015.

  1. richrootes

    richrootes Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    152
    Location:
    North Vancouver
    Is anyone else experiencing problems playing BBC broadcasts on TuneIn? I know the BBC like to dick around with the formats occasionally, and on the iPad App, the only bitrate/codec available for Radio 2 is 128k MP3.

    Is this perhaps too high a rate for the 3G service?

    Cheers everyone
     
  2. mastaace

    mastaace Member

    Joined:
    Dec 5, 2014
    Messages:
    25
    Location:
    Madison WI
    My tune in was not working yesterday. I called Tesla HQ and they said there was an issue with tune in that they were trying to fix. I have not used tune in today yet but hopefully whatever problem they are having had been addressed.
     
  3. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,549
    Location:
    Toronto, ON
    I've had weird Tunin problems where radio stations that once played now say "Not Available in your Country" (station is local to me) and podcasts that once played no longer will.
     
  4. richrootes

    richrootes Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    152
    Location:
    North Vancouver
    Hmm - ok, thanks guys - not just me then.

    Hope they fix it, as I actually prefer Tunein to Slacker......
     
  5. Vitaman

    Vitaman Member

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    331
    Location:
    Decatur, GA
    I had issues with tune in and slacker yesterday.
    Had to rely on Satellite radio which is not my usual choice.
     
  6. dpeilow

    dpeilow Moderator

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    8,572
    Location:
    Winchester, UK
    The BBC have dropped Windows Media Codec this past week. I had to try to use an MP3 stream for 6music via Tunein on my squeezebox but it was hanging after a few seconds.
     
  7. donv

    donv Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    567
    Location:
    Lake Jeanclia, OR
    I couldn't get anything on TuneIn yesterday, but today it seems to be working.
     
  8. shady

    shady Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    177
    Location:
    Morgan Hill, California
    It wasn't working for me this morning, and before it went silent, I was getting the recorded message that they'd dropped the Windows media codec. It works fine on my Sonos via Tunein
     
  9. Canuck

    Canuck Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Messages:
    3,922
    Location:
    South Surrey, BC
    Yep, I was listening to Bill O'Reilly on Fox News on TuneIn while driving home from work yesterday and it went in and out and at certain points it didn't work at all.

    (Yes, I admit to listening to Fox... O'Reilly is entertaining.)
     
  10. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,549
    Location:
    Toronto, ON
    This thread got me back to trying podcasts again. I've noticed that some play with the progress bar and "scrubber" button while others play with no progress bar or anything else shown where it would otherwise be. Curious as to why this is. Different codecs maybe? In either case, I was able to hit pause when I got to work and resume the program right where it left off hours later.
     
  11. shady

    shady Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    177
    Location:
    Morgan Hill, California
    What is the process of reporting this issue to Tesla?
     
  12. richrootes

    richrootes Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    152
    Location:
    North Vancouver
    OK - BBC on Tunein is working again for me. I haven't had a software update (currently on .140) so I guess the change has occurred on the BBC end....?

    Happy!
     
  13. shady

    shady Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    177
    Location:
    Morgan Hill, California
    Is anyone having problems with BBC stations recently? Over the last week, I get dropouts lasting between a few seconds to many minutes. This is on the same commute I've been taking for the last 2 years. The thing is, it only seems to happen with BBC stations
     

Share This Page