TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Uitleg referral programma - verschil van interpretatie spelregels

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by pjtsmclub, Jul 14, 2017.

 1. pjtsmclub

  pjtsmclub S100D Midnight Silver, Arachnid 21" Staggered

  Joined:
  Oct 10, 2016
  Messages:
  11
  Location:
  netherlands
  Geachte medeleden,

  Ik heb een vraag aangaande de spelregels van het referral programma.
  Het volgende is het geval;

  ik heb 2 referrals uit de periode "16 maart - 15 juni 2017" (14 april & 3 mei)
  en 1 referral uit de periode "19 mei - 31 december 2017" (30 juni)
  Totaal 3 referrals.

  ik wil graag aanspraak maken op de Arachnid velgen, deze krijg je met 3 referrals volgens de nieuwe beloningen.

  "Voorwaarden
  De gerelateerde bestelling dient te worden geplaatst tussen 19 mei 2017 en 31 december 2017. Eigenaren met één of meer referrals uit de vorige fase van 16 maart tot 19 mei 2017, komen in aanmerking voor zowel de nieuwe beloningen als de beloningen uit de vorige fase, van 19 mei tot 15 juni 2017."

  Ik lees hierboven dat ik mijn referrals uit de forige fase mag toepassen op de nieuwe fase, En dus bij elkaar mag optellen tot 3, waarmee in in aanmerking kom voor de velgen.
  Volgens een Tesla referral medewerker echter betekenen de voorwaarden juist dat ik mijn vorige referrals NIET mag toepassen op de nieuwe beloningen.

  Blijkbaar lees ik het verkeerd.
  Maar het lijkt mij sowieso vreemd dat bovestaande voorwaarden extra zijn toegevoegd, om aan te geven dat beloningen uit het vorige programma NIET van toepassing zijn op het nieuwe programma. Dat zou toch juist vanzelfsprekend zijn. Deze voorwaarden zijn volgens mij toegevoegd omdat het programma is verlengd en ik mijn referrals kan meenemen naar het nieuwe programma.

  Hoe dan ook lijkt het erop dat dat ik met Tesla referrals (USA) er per e-mail er onderling niet uit gaan komen wat er bedoeld wordt met bovenstaande voorwaarden.

  Graag jullie mening/zienswijze van deze voorwaarden?
  BVD!

  Referral Programma
   
 2. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,142
  Location:
  Netherlands
  Ik ben geen jurist, maar volgens mij moet Tesla leren lezen en hun juridische afdeling een schop onder de kont geven. Volgens mij is het duidelijk dat jij gelijk hebt.
   
 3. robertvg

  robertvg Extremely Well-Known Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  4,377
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Dat 'dus' is jouw conclusie hieruit.
  Ik lees er in dat als je 1 of 2 referrals hebt uit de periode 16 maart tot 19 mei 2017, dat je dan ook een kado uit de snoepwinkel mag uitzoeken ter waarde van 1 of 2 referrals in de periode 19 mei tot 15 juni. NIET persee dat je de referrals uit de oude periode mag optellen bij nieuwe referrals. Anders hadden ze m.i. ook gewoon de oude periode kunnen verlengen.
   
 4. Daniel 74

  Daniel 74 Active Member

  Joined:
  Mar 25, 2013
  Messages:
  1,609
  Location:
  The Netherlands
  Er is sprake van een overlap tussen de looptijd van beide programma's. Wat tesla heeft beoogd uit te leggen is dat in die overlap behaalde referrals zowel voor het oude als het nieuwe programma gelden.

  Tesla had dat duidelijker kunnen uitleggen, maar ook uit de huidige bewoordingen blijkt mijns inziens de bovenstaande uitleg in voldoende mate.
   
 5. Defiant

  Defiant Arjen Hooft

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  752
  Location:
  NL
  Ik denk dat dit klopt. Een ronde is een afgesloten geheel. Wanneer je in de eerste ronde 2 referrals hebt, mag je een prijs voor 2 referrals uitkiezen. Blijkbaar mag je dat doen uit de lijst van de betreffende ronde, maar ook uit de lijst van de nieuwe ronde. Die ene referral uit de nieuwe ronde geeft recht op een item uit de lijst behorende bij die ronde.

  Tesla heeft soms beloningen waarbij je de referrals mag "doortellen". Die worden dan ook als zodanig benoemd.

  Misschien zou coulance hen goed staan in deze zaak...temeer omdat door de vele rondes de laatste tijd er best af en toe wat verwarring is ontstaan.
   
 6. pjtsmclub

  pjtsmclub S100D Midnight Silver, Arachnid 21" Staggered

  Joined:
  Oct 10, 2016
  Messages:
  11
  Location:
  netherlands
  Dank voor de reacties. Uit de reacties uit mijn omgeving en hier blijkt iig dat ik niet de enige ben die op het verkeerde been is gezet. Voor mijn 2 referrals uit de periode v.a. 16 maart, kreeg ik trouwens de prijs die hoort bij 1 referral plus! de prijs die hoort bij 2 referrals. maw als je meerdere referrals hebt "spring" je niet naar de volgende prijs, maar deze krijg je dan bij je eerdere prijs. Dat had ik vantevoren ook niet begrepen uit de voorwaarden. Het maakt me ook allemaal niet heel veel uit, maar het was prettiger om eea vantevoren echt duidelijk te hebben. ik heb bv niets aan die zonnepaneeldakpannen omdat ik al zonnepanelen heb. Daarom zou ik dus bv geen referrals meer uitgeven als ik daarmee de dakpannen zou krijgen ipv de vorige prijs. Maar dat hoeft niet omdat je ze dus bij je eerdere prijs krijgt. Ik ga dus toch maar weer actief Tesla promoten maar :)

  Nu zou ik dan volgens Tesla pas voor 4 pers krijgen voor een rondleiding bij de gigafactory (reis & verblijf eigen kosten? geen idee staat verder niets over vermeld) en een rolkoffertje en een kleine tesla (passen mijn kids niet meer in:/)

  Hoe dan ook heb ik nog steeds wel liever de wielen ipv al die andere prijzen (afhankelijk van de voorwaarden van de reis naar nevada). Dus ik ben benieuwd of/hoe Tesla nog terug komt met een reactie.

  mvgr
   
 7. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,426
  Location:
  Breda, Netherlands
  ik zou wel graag zo'n kleine tesla hebben voor de kinderen (2 en 6 jaar). Ze rijden nu in een elektrische mini, dat kan natuurlijk niet. Dus mocht je deze voor een zacht prijsje van de hand willen doen, laat het dan maar even weten.
   
 8. pjtsmclub

  pjtsmclub S100D Midnight Silver, Arachnid 21" Staggered

  Joined:
  Oct 10, 2016
  Messages:
  11
  Location:
  netherlands
  OK ik laat wel iets weten als/wanneer het zover is.
   
 9. pjtsmclub

  pjtsmclub S100D Midnight Silver, Arachnid 21" Staggered

  Joined:
  Oct 10, 2016
  Messages:
  11
  Location:
  netherlands
 10. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,354
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  ikel
   
  • Funny x 4
 11. Namervio

  Namervio Member

  Joined:
  Feb 25, 2014
  Messages:
  376
  Location:
  Netherlands
  Ik heb even een mailtje gezonden vwb mijn referrals. Ik had het me niet gerealiseerd -tot het hier genoemd was- maar het is inderdaad zo dat je de prijzen "stapelt"; het is bij meerdere referrals dus en/en. Zojuist bevestiging hiervan gehad en ik ben blijkbaar in blijde verwachting van op 2x tesla carry-on, een thermal jack, Flyer model S en de Founders serie powerwall. En 8 mensen blij. Geinig hoor.
   
  • Like x 6
 12. MichaelHuis

  MichaelHuis Member

  Joined:
  Mar 5, 2016
  Messages:
  9
  Location:
  Rotterdam,Netherlands
  Semi Gerelateerd vraagje,

  Klopt het dat je je "prijs" aan het einde van de ref programma krijgt? Dus dat je tot het einde moet wachten ?
   
 13. RvK1982

  RvK1982 Member

  Joined:
  Apr 8, 2017
  Messages:
  11
  Location:
  Amsterdam
  Heb je hier nog iets op gehoord - ik zit met eenzelfde vraag over referrals in de periode 16/3 - 19/5..., tot op heden heb ik alleen maar kasten en muren gezien maar nog zonder helder antwoord vanuit Tesla (na 1 1/2 maand)
   
 14. Kdmn

  Kdmn Member

  Joined:
  Dec 9, 2015
  Messages:
  358
  Location:
  De Pinte, Belgium

  Ik heb het exact zo begrepen en to dusver heeft er niemand bij tesla tegengesproken! Maar een belofte nakomen is het merk niet helemaal vreemd... tenzij de klagende massa groot en vocaal genoeg wordt!
   
 15. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Is wel een echte dissatisfier op deze manier:(
   
 16. Daniel 74

  Daniel 74 Active Member

  Joined:
  Mar 25, 2013
  Messages:
  1,609
  Location:
  The Netherlands
  Ik heb de referral voorwaarden net weer eens doorgelezen. Ik blijf van mening dat de toelichting niet anders kan worden geïnterpreteerd dan dat verkregen referrals in de periode dat beide acties lopen (van 19 mei tot en met 15 juni) zowel voor de oude als de nieuwe actie meetellen. Als alle referrals uit de oude actie ook zouden meetellen voor de nieuwe actie, dan had het voor de hand gelegen om de nieuwe actie een looptijd te geven die start op 16 maart (start oude actie) en loopt tot en met 31 december.

  Tesla had dit duidelijker op kunnen schrijven, maar een behoorlijk geïnformeerde en normaal oplettende deelnemer aan de referral actie zou naar mijn mening hebben moeten begrijpen wat de bedoeling van deze bepaling was.

  P.S. Ik had zelf liever een andere uitleg gehad, nu wij met de Stichting E-rally 1 referral hebben behaald in de oude actie die helaas uit april komt. In de lopende actie staan wij nu op drie referrals (de velgen zijn dus binnen voor het goede doel!), maar dat zouden er anders 4 zijn geweest (de powerwall). Ik maak dus meteen maar gebruik om een oproep te plaatsen voor deze vierde referral, zodat wij ook een powerwall kunnen veilen voor Justdiggit!

  P.S.2: Hendrik, ik geef je nu toch wel de perfecte aanleiding om per ommegaande een model X te bestellen!
   
  • Like x 1
 17. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  2,095
  Location:
  Rotterdam
  Ja Hendrik......:)
   
  • Funny x 1
 18. stokkrx

  stokkrx Member

  Joined:
  Feb 26, 2016
  Messages:
  82
  Location:
  Limburg, Maastricht
  Ik heb 1 referral gedaan en deze staat nu op geleverd. Ik heb 2 mails gestuurd naar Tesla , nog niks ontvangen. Wat kan ik verwachten? Tesla referral.jpg
   
 19. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,354
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  #19 Xfrank, Nov 27, 2017
  Last edited: Nov 27, 2017
  Bij voorgaande referral acties werden de mails verstuurd na het beëindigen van de betreffende actieperiode.
  hiervoor ging dit telkens over ongeveer 3 maand.
  De huidige actie is uitzonderlijk lang en loopt van 19 mei 2017 en 31 januari 2018.
  dus, ik verwacht de email pas in februari 2018

  Om een idee te geven: de prijzen van de actie die liep van 16 maart 2017 - 15 juni 2017 zijn nog niet aangekomen (hier toch niet;))
   
 20. billytcherno

  billytcherno Member

  Joined:
  Jul 19, 2013
  Messages:
  352
  Location:
  Dilbeek, Belgium
  Ik wacht nog steeds op een email van Tesla voor de periode 16 januari -> 15 maart (1 referral, uiteraard al geleverd). Paar keer om gevraagd, no reply. Blijkbaar is customer loyalty dan toch niet zo belangrijk voor Tesla.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC