TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Upgrade standard audio

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ibiza, Sep 9, 2014.

 1. ibiza

  ibiza Member

  Joined:
  Apr 24, 2014
  Messages:
  35
  Location:
  Netherlands
  Ik vind m'n MS de beste aankoop die ik ooit gedaan heb (in iedergeval de leukste :smile:), behalve... de audio, ik ben zo dom geweest om voor de standaard audio te gaan en niet de sound studio te nemen. Waarom weet ik zelf eigenlijk niet, heb 2 keer test gereden in Tilburg en in beide testauto's zat een standaard audio systeem... Ik was zo druk met de rest van de auto dat ik er nooit aan gedacht :confused: heb om nog even te luisteren naar de sound studio upgrade, enfin gedane zaken...

  Wat ik het meeste mis in de standaard set (naast het gebrek aan volume) is het laag, dat zit er simpelweg gewoon niet in. Nu kwam ik het volgende tegen en vroeg ik me af of er iemand is die dit heeft geïnstalleerd: http://www.nvx.com/tesla-model-s-boost-loaded-enclosure-package/
   
 2. Jamas

  Jamas Member

  Joined:
  Jun 25, 2014
  Messages:
  410
  Location:
  Druten, The Netherlands
  Het ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. Ik denk dat muziek wel lekkerder zou kunnen gaan klinken met zulke mooie spulletjes!
  ik heb ook geen upgrade genomen, maar mocht ik in de toekomst ook spijt krijgen dan zou dit setje me wel wat lijken.
   
 3. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,881
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Heb het audiopakket wel genomen maar was hier nier erg van onder de indruk, zeker gezien de meerprijs die ervoor gevraagd wordt. Had hiervoor een BMW, met een zeer goede geluidsinstallatie(Harman Kardon). Was zeker van een ander nivo dan in de Tesla. Heb wel de indruk dat het met een paar software updates beter geworden is maar het kan ook zijn dat ik eraan gewend ben. DAB+ is gewoon RUK, excusez le mot.
   
 4. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,305
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Ik heb het idee dat men op een gegeven moment wijzigingen heeft aangebracht in de hardware. Ik heb een vin P30000+ en ben erg onder de indruk van wat het presteert. Blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar zoals ik het nu heb heb ik het in vorige auto's nooit gehad, terwijl ik wel altijd de full options versies had. "Meerijders" zijn ook onder de indruk. Enige opmerking is dat in bepaalde delen van het land DAB+ niet goed werkt. Maar ook niet in die mate dat ik het als "RUK" zou omschrijven.
   
 5. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,881
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  DAB+ dat continu wegvalt tussen Zoetermeer en Den Haag noem ik RUK. Mijn Meerijders vragen of hij asjeblieft uit mag.
   
 6. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,305
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Natuurlijk, dan zet ik ook iets anders op als het zo erg is. Maar ook hier denk ik dat ik een nieuwere hardwareversie heb. Overigens nergens bevestigd gezien maar op de meeste plaatsen doet hij het goed. Afgelopen vrijdag Tilburg Amsterdam v.v. via A27 en A2 en de hele weg aan gehad. Geen uitval. Het kan dus erg verschillen denk ik.
   
 7. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,881
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Hans super dat het bij jou werkt. Het kan dus wel. Er is al meer over geschreven hier op het forum. De één is enthousiast en de ander niet. Hopelijk komt het bij mij ook goed. De auto is voor mij de ideale plek om ongegeneerd hard naar en lekker nummer te luisteren.
   
 8. Devils son

  Devils son Member

  Joined:
  Dec 31, 2013
  Messages:
  112
  Location:
  Omgeving Eindhoven
  Volgens mij kan de lokale audioboer voor minder hetzelfde brengen als deze jongens...
   
 9. leysfi

  leysfi Member

  Joined:
  Aug 12, 2013
  Messages:
  550
  Location:
  Zeeuws-Vlaanderen
  Jamaarja, een bedrijf dat iets specifieks voor Tesla-bezitters op de markt brengt, past ook altijd zijn prijzen aan door ze met een Tesla-sausje te overgieten. Dat laatste zorgt meestal voor een verdubbeling tot verdriedubbeling. Ook bij Tesla zélf, overigens...

  Ik denk dat de onderliggende gedachte is: "Iemand die zich een wagen van 100k+ kan permitteren, kan ongetwijfeld wat (compleet overbodige) euro's extra ophoesten voor ons product", en dat we met die gedachte gaan moeten leren leven...
   
 10. dicktump

  dicktump Member

  Joined:
  Jun 6, 2014
  Messages:
  894
  Location:
  Enschede, NL
  Het beste kun je een auto hifi zaak zoeken die ervaring heeft met auto's van de premium merken. Die kunnen meestal een zeer nette inbouw leveren waar je niks van terugziet en zorgen ervoor dat je heel goed geluid hebt. Vergelijk voor de zekerheid even 2 of 3 bedrijven, want de prijzen lopen nog wel eens uiteen en de geboden oplossingen en merken qua audio verschillen ook vrij veel.

  Uiteraard kun je ook voor een kant-en-klare oplossing gaan, maar ik zou dan persoonlijk liever een mooie set op maat hebben, die voldoet aan mijn wensen.
   
 11. bennyvw

  bennyvw Member

  Joined:
  Feb 8, 2014
  Messages:
  251
  Location:
  Elspeet
  Ik had die NVX set ook al gespot idd. Ik weet niet of hij in Europa te bestellen is overigens.
  Een paar maanden geleden heb ik bij SC Arnhem ook gevraagd naar de mogelijkheden. Achteraf inbouwen van de Tesla audio upgrade wordt niet aangeboden, maar men vertelde mij op gedempte toon :) dat ik voor hetzelfde geld beter naar een car audio specialist kon gaan...
   
 12. pvandamcom

  pvandamcom Member

  Joined:
  Mar 24, 2014
  Messages:
  298
  Location:
  Netherlands
  Ik ben ook tevreden met de audio package. Voldoende laag, voldoende vermogen en altijd strak en onvervormd ook op het hoogste volume. Ik worstel nog wel met USB Muziek die af en toe hapert bij het starten van de track dat zou een bit-rate probleem kunnen zijn, ik ben nog verschillende testjes hiervoor aan het doen.

  Verder zou je kunnen zeggen dat de set een bepaalde 'kleur' heeft, anders dan in mijn BMW met professional audio, maar dat lijkt een kwestie van smaak.
  Weet iemand wat voor merk speakers/versterkers gebruikt worden?
  Meestal dragen dit soort upgrades wel de naam van een bekende audioleverancier.

  Is een retro-fit van de audio package niet te realiseren via Tesla? Zal niet de goedkoopste optie zijn, maar dan heb je wel alles origineel.
   
 13. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,559
  Location:
  de Kempen
  Zelf vond ik het geluid vd standaard audio ook niet zo best, totdat ik de instellingen aangepast had.....
  De klassieke smiley (lage en hoge tonen iets hoger dan midden) en vanaf dat moment niet zo veel meer te klagen....
  Tenzij je van boemboem houdt natuurlijk.
   
 14. Steven

  Steven Member

  Joined:
  May 30, 2013
  Messages:
  722
  Location:
  Netherlands
  Ik heb in het begin daar ook wat mee uitgeprobeerd en mijn ervaring is dat hoe hoger de bit-rate hoe kleiner de kans op haperingen bij het afspelen via USB.
   
 15. selsrog

  selsrog Member

  Joined:
  Feb 21, 2014
  Messages:
  169
  Location:
  Belgium
  heb eerder deze week met een 'loaner' gereden, en deze had ook de eenvoudige audio. Man man. Was ik blij dat ik voor de upgrade ben gegaan.
  Ik snap volkomen je teleurstelling.
  Min dezelfde situatie zou ik niet bij de pakken blijven zitten...
   
 16. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,881
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Heb nu ook even een loaner zonder audiopakket. Viel me op dat je via "voice commands" wel een zoekopdracht kunt geven voor een bepaald nummer of artiest. Je krijgt vervolgens hetzelfde zoekscherm alsof je het soundpakket wel hebt alleen vindt hij niets. Het verschil in geluidskwaliteit vond ik niet zo groot maar zoals eerder gezegd is dat heel persoonlijk denk ik.
   
 17. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,351
  Location:
  Breda, Netherlands
  Huh, die functie werkt bij ons (de kopers zonder audio upgrade) precies hetzelfde hoor. Als hij niks vindt heb je niet duidelijk genoeg gesproken of een exotische artiest gekozen. De enige verschillen zijn volgens mij de DAB en de extra speakers.
  Ik ben trouwens heel enthousiast over de standaard audio. Zoals John zegt helpt de smiley instelling van de equalizer enorm. Ik heb nu beter geluid dan ik ooit in een andere auto had, en ook flinke bas.
   
 18. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,881
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Heb U2 en Coldplay via het toetsenbord ingegeven. Hij bleef zoeken. Zag ook geen optie voor internetradio in het menu. Alleen AM en FM.
   
 19. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,351
  Location:
  Breda, Netherlands
  Vreemd. Ik heb gewoon Rdio en TuneIn. En als je Rdio niet ziet, hoe kun je dan ergens een artiestnaam invoeren?
   
 20. thimo

  thimo Model S driver

  Joined:
  May 16, 2013
  Messages:
  388
  Location:
  Arnhem, the Netherlands
  Zat je misschien tijdelijk zonder data 3G? In onze Tesla met standaard geluid zit ook gewoon Rdio.

  Overigens ben ik ook heel tevreden met de standaard installatie. De upgrade klinkt wel beter met vooral meer diepe bas en helderder hoog. Verder lijken de deurpanelen minder mee te trillen omdat een groot deel van het laag via de subwoofer komt.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC