TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Upgraded 60 to 75 and....nothing?

Discussion in 'Model S: Battery & Charging' started by Buddy, Jun 10, 2017.

  1. Buddy

    Buddy Member

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    498
    Location:
    Riverside County
    i upgraded my model S 60 to the 75 for the $2,000 price this morning at 9:00 am.

    It is now 5:00 pm and my car is still a 60.

    MY Tesla shows its a 75 and my bank account was also billed.

    I called Tesla customer service and no joke...this is what i was told..

    Customer service agent " go to controls. Now tap Settings. Now tap units and format. Now change rated miles to ideal. Okay sir do you now have more miles on your car?"

    WOW! I explained to her again what i was calling about and that im not just complaining that my car doesnt have the mileage it should.


    Long story long...how long did it take you all? All ive read is that it takes 5 minutes. The email confirmation i got says "it may take up to one hour"
     
    • Funny x 1
  2. John G

    John G Member

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    25
    Location:
    Ca
    It took mine about 60 minutes. You should charge 245-250 full charge. It will say 75 on the screen when you press the T. Did you change your slider? You will see no performance difference.
     
  3. chris5639

    chris5639 Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    128
    Location:
    Dallas
    It took over an hour for me as well. I think it will likely update faster if you're connected via WIFI but I have no proof that's a factor.
     
  4. Buddy

    Buddy Member

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    498
    Location:
    Riverside County
    My dash hasnt updated still. Still shows 60.

    Ive been on wifi and had 5 bars on LTE connection.
     
  5. TexasEV

    TexasEV Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    5,204
    Location:
    Austin, TX
    There's a thread somewhere of stupid things Tesla employees have said. This tops them all.
     
    • Like x 3
    • Funny x 1
  6. DaveM410

    DaveM410 Member

    Joined:
    Apr 9, 2017
    Messages:
    26
    Location:
    Annapolis, MD USA
    I just upgraded yesterday (Friday) on my S --- Update completed within an hour. It was on wifi.

    Maybe try a screen reboot? (hold down both scroll wheels on steering wheel for 15 seconds)....
     
  7. Buddy

    Buddy Member

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    498
    Location:
    Riverside County
    Screen reboot done multple times. Ive had the car powered down for a couple hours. Drivin a lot... i think ive done it all!

    Hoping having it sit overnight triggers somethig but i really wanted it for the long drive i had today.
     
  8. SageBrush

    SageBrush Active Member

    Joined:
    May 7, 2015
    Messages:
    4,157
    Location:
    Colorado
    Does the upgrade change the firmware version, and is that readable ?
     
  9. doubleohwhat

    doubleohwhat Supporting Member

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Messages:
    411
    Location:
    Alabama
    #9 doubleohwhat, Jun 10, 2017
    Last edited: Jun 10, 2017
    I had to call Tesla. Apparently something in the automated system got stuck and they had to manually push the change to my car.
     
  10. Buddy

    Buddy Member

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    498
    Location:
    Riverside County
    Most likely the case with me. Thank you.

    My car has not ipdated or changed at all since i made the purchase.
     
  11. zackmilo

    zackmilo Chrome Delete and lowering champion

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    881
    Location:
    Los Angeles, CA
    That happened to me when I bought autopilot. I went to SC and they did it in 10 min
     
    • Informative x 2
  12. Buddy

    Buddy Member

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    498
    Location:
    Riverside County
    Woke up this morning to a 75.

    Overnight did the trick. Thanks everyone.
     
    • Like x 2
  13. ShockOnT

    ShockOnT Quickish

    Joined:
    Jun 26, 2016
    Messages:
    1,284
    Location:
    Sydney
    Mine took 36 hours, and came through about an hour before I got home after at 3000km road trip :)
     
    • Funny x 1
  14. croman

    croman Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    1,495
    Location:
    Chicago, IL
    Took my car 1 minute and I was in the middle of rural nowhere. I wasn't even sure my car had LTE but after I hit "buy" I went out to the car and it was DEAD (no doorhandle response even with double click of fob to unlock). After 3-4 minutes of booting, the car was a 75. Sorry to hear Tesla service is super clueless. It was totally misleading too (drivers relying on "ideal" miles will be ill served).
     
  15. ShockOnT

    ShockOnT Quickish

    Joined:
    Jun 26, 2016
    Messages:
    1,284
    Location:
    Sydney
    I made the mistake of upgrading whilst on an ocean-going car ferry, and the car in the hold did not have internet access.
    Didn't reach land for about 8 hours, by which time some polling system had given up searching for the car.
     

Share This Page