TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

V10 first impressions and bugs

Discussion in 'Australia' started by sauhsoj, Sep 30, 2019.

Tags:
  1. Hairyman

    Hairyman Member

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    245
    Location:
    Australia
    All good with mine at the moment
     
  2. paulp

    paulp Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2015
    Messages:
    1,913
    Location:
    Adelaide, Australia
    Yes but notice how when you drive past another parked car, it shows up well after you’ve passed it.
    Self driving is a long way off.
     
  3. tessiestraya

    tessiestraya Member

    Joined:
    Oct 2, 2019
    Messages:
    84
    Location:
    Melbourne, Australia
    Not exactly.
    The primary focus the driver display isn't to give a perfectly accurate view of whats around you and what autopilot sees, its probably the last thing on the list that a developer should do while developing self driving technology. Why should a car focus on spending resources sending it to something that isn't needed for usability of said self driving?

    We have seen videos of a development Tesla driving around and how it scans vehicles, road signs and various other objects and it does it much faster than on the driver display.

    This one here is quite good
    .

    He has a selection of other videos on his channel of autopilot working and they are very interesting, highly recommend you check them out. The video of what autopilot actually sees is chalk and cheese to what the driver display is telling you. Also keep in mind the video is from 2018 and AI is constantly changing and improving, especially on Teslas part, he also might not even have AP3 or the FSD chip.

    The driver display is there to look good (and it does) however it does not directly represent what is happening behind the scenes.
     
    • Helpful x 1
    • Informative x 1
  4. raynewman

    raynewman Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,398
    Location:
    Brisbane, Australia
    Ya - mine wouldn't even list recent calls or contacts. Forget and pair fixed it.
     
  5. jyavenard

    jyavenard Member

    Joined:
    Aug 23, 2019
    Messages:
    91
    Location:
    Melbourne
    Things I've noticed since V10 got installed, not mentioned in this thread.

    - Utes show as such, no longer showing as a van

    Spotify has become a bit buggy, twice today it stopped after I did a rewind, showing a loading icon. Only way to get Spotify to play again was a soft reset.
     
    • Like x 1
  6. tessiestraya

    tessiestraya Member

    Joined:
    Oct 2, 2019
    Messages:
    84
    Location:
    Melbourne, Australia
    Proof that Tesla getting serious about the Australian rollout. :p
    Hopefully those Spotify bugs get ironed out.
     
    • Like x 1
  7. djayz

    djayz Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    142
    Location:
    Melbourne
    the Spotify issue for me existed even before V10. If I got out of the car and later came back in Spotify never resumed. It would just keep spinning. Even clicking other songs wouldn’t work. Had to go play eg radio then later come back and try again.
     
    • Like x 2
  8. Dilz

    Dilz Member

    Joined:
    Nov 9, 2018
    Messages:
    59
    Location:
    Melbourne
    V10 on P90DL with AP1and MCU1, works very well.

    AP works like it should, no issues at all.
    Spotify did have a brain fart moment, but a reset fixed it.
    No loss in range.
    Maps work without any issues.
    Auto headlight seems to be working better.
    As mentioned previously, no Video options (which I am lead to believe a box can be purchased that will allow you to have the screen mirror your smartphone, and hence getting rid of this issue).


    If only we could get AP1 to recognise traffic lights, and street signs the older Teslas would be perfect still.
     
    • Informative x 1
  9. QldDan

    QldDan New Member

    Joined:
    Oct 7, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Brisbane Qld
    I don't seem to have received the whole update for v10. No spotify, No theater. Can I get Tesla support to re-push out the update?
    I have tried powering off an restarting it.
     
  10. youmi

    youmi Member

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    39
    Location:
    Australia
    Could be that the car updated to the version prior to v10? What does the recent updates message say?
     
  11. sauhsoj

    sauhsoj Member

    Joined:
    Aug 21, 2019
    Messages:
    14
    Location:
    Melbourne, Australia
    How old is your car? Cars with MCU1 can’t (yet?) use the theatre features.

    Also, validate which version you have installed. 2019.32.10.x or higher is V10. (2019.32.11.1 is latest)

    If you have 2019.32.2.x or earlier, its V9.
     
  12. jason66

    jason66 Member

    Joined:
    Aug 27, 2019
    Messages:
    29
    Location:
    New Farm 4005
     
  13. ChrisJA

    ChrisJA Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    11
    Location:
    Melbourne
    How can I force the issue on update?
    My Model 3P+ is on the ancient 2019.15.106.1 firmware.
    It has good wifi signal in carport, and update preference is set to 'advanced'.. Any other tricks? Thanks
     
  14. tessiestraya

    tessiestraya Member

    Joined:
    Oct 2, 2019
    Messages:
    84
    Location:
    Melbourne, Australia
    Hmmm, try forgetting the network and then trying to reconnect. It might be weird but I've heard a few claims that doing that fixed it.
    Why I'm not sure. I'm thinking its something to do with wrong DNS, napalm, whatever.
    Have you tried hotspotting your phone, plugging in your car and just leaving it there?
     
    • Informative x 1
  15. raynewman

    raynewman Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,398
    Location:
    Brisbane, Australia
    Facing toward Freemont...
     
    • Funny x 4
  16. QldDan

    QldDan New Member

    Joined:
    Oct 7, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Brisbane Qld
    I have a model 3 (only new) so am assuming it has at latest mcu and I have 2019.32.11.1.

    And it seems like I'm the only one with this car and version that isn't watching YouTube while charging..... (first world problems)
     
  17. memetz

    memetz Member

    Joined:
    Oct 8, 2019
    Messages:
    5
    Location:
    Sydney
    Hi lads,
    slightly out of topic. I got my Model 3 long range delivered just 3 days after sw v10 release date (26/9). It came with sw v9 and has of today I haven't got the software update? can anyone shed some light on this please?.
    ps: Tesla customer service is useless LOL
     
  18. memetz

    memetz Member

    Joined:
    Oct 8, 2019
    Messages:
    5
    Location:
    Sydney
    I have tried the sw restart too (pressing both wheel balls), still old sw v9. I switched to sw updates "Advanced" still nothing happened... meh
     
  19. youmi

    youmi Member

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    39
    Location:
    Australia
    Can you post a photo of the arcade screen?
     
  20. youmi

    youmi Member

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    39
    Location:
    Australia
    Just wait, it’s still rolling out, it’ll come
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC