TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

V2G (Vehicle to grid) toch mogelijk met Chademo adapter ?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by jja, Oct 15, 2015.

 1. jja

  jja Member

  Joined:
  Feb 15, 2013
  Messages:
  159
  Location:
  Arnhem, the Netherlands
 2. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,641
  Zullen ze bij tesla niet gelukkig mee zijn, gratis laden en dan stroom thuis gebruiken. Wat me tot volgende bedenking brengt; kan tesla eigenlijk via een softwareupdate het chademoprotocol aanpassen zonder de adators binnen te roepen om dergelijke praktijken te beletten?
   
 3. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  5,180
  Location:
  De Woude NL
  Ik schat in dat Tesla dit al heeft uitgesloten.
   
 4. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,641
  Dus lult Honda wat uit zijn nek in de advertentie? (zijn we natuurlijk gewoon van autoproudcenten :tongue:)
   
 5. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  5,180
  Location:
  De Woude NL
  #5 Wim S., Oct 15, 2015
  Last edited: Oct 15, 2015
  Elon Musk heeft bij herhaling gezegd dat hij 'vehicle to grid' onzin vindt. Ik denk dat ie gelijk heeft. Een accu heeft een beperkt aantal laad- en ontlaadcycli.
  Als onze autoaccu intensief gebruikt wordt voor 'vehicle to grid' toepassingen, dan slijt ie extra snel en neemt het rijbereik af. Dat is echt het laatste dat je zou willen.
  Voor toepassingen thuis heeft Tesla de Powerwall bedacht. Dat is een veel zinvollere optie omdat dit systeem thuis gemonteerd wordt en overdag door zonnepanelen of goedkope stroom van het net kan worden geladen.
   
 6. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,641
  Maar JB Straubel heeft ook gezegd dat een huisbatterij zo veel minder af ziet van huisgebruik omdat de in- en outputvermogens veel kleiner zijn.
  Denk dat Musk vooral aan zijn portemonnee denkt ...

  Niets belet ons natuurlijk om off-grid te gaan en dmv. een dynobank de thuisaccu op te laden. :cool:
   
 7. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Ik zie het al voor me. Zelfbouw met 2 rollen voor fietsen onder de achterwielen. :rolleyes:
   
 8. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,355
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Wat mij betreft hoeft het ook niet. Denkbaar zou nog kunnen zijn dat je een tweede huisje in "the middle of nowhere" zonder grid wat van stroom voorziet uit de auto accu. Maar dat zal uitzondering zijn.

  Het laten gebruiken van de kostbare auto-accu voor peak balancing zie ik ook niet zitten. Bovendien wil ik graag de beschikbaarheid van de auto zelf in de hand houden. Hij zou maar net leeggetrokken zijn als je weg wilt.
  Daar zullen best slimme dingen voor te bedenken zijn maar ik zet meer in op, over een paar jaar weer veel goedkopere, powerwalls en voor de netwerkbeheerders powerpacks of varianten daarvan.

  Bouw in Europa ook maar een gigafactory. Er is minstens één autobedrijf dat daar geld in kan stoppen.
   
 9. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,244
  Location:
  Eindhoven
  (off topic want niet V2G) Peak balancing met die kostbare auto accu's kan al zonder V2G gerealiseerd worden met slimme laadpalen die de auto laden op een moment dat het net er capaciteit voor heeft. Hoe meer (stilstaande, aan de lader hangende) elektrische auto's, hoe beter je als elektriciteitsproducent van je stroomoverschot afkomt (en dat goedkope tarief natuurlijk wel doorberekenen aan de consument zodat die gebruik maakt van die slimme mogelijkheid). Op die manier hoeft het toenemend aantal elektrische auto's geen probleem te vormen en doe je aan gatenvulling ipv peak shaving.

  Maar inderdaad, meer accu's bouwen, dan is het straks ook niet meer kostbaar en dan maakt het allemaal niet meer uit of je nu je auto accu of een andere accu gebruikt als buffer.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC