TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Vakantie - Kroatië

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by pvh, Jun 19, 2017.

?

Goed idee, een apart Kroatië Topic!

 1. Ja

  93.6%
 2. Nee

  6.4%
 1. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Aangezien er in 2 jaar enorme verbeteringen zijn qua infrastructuur voor EV, en het enorme aantal SuC in korte tijd voor dit mooie vakantieland start ik dit draadje. Ik ben al 20+ naar Kroatië geweest en weet daar inmiddels aardig de weg. Mijn vrouw is van origine Kroatisch en ik heb veel ervaring met laden en leuke eetgelegenheden. Gisteren teruggekomen van een kort bezoek en zal hier deze week van alles posten. Ik heb gezocht maar nog geen specifiek topic gevonden over vakantie Kroatië, maar kan het uiteraard mis hebben...
   
  • Like x 3
 2. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,176
  Location:
  Netherlands
  Als je toch even de tijd neemt zou je wellicht zoiets als dit (hier voor Frankrijk) kunnen maken - kan het worden opgenomen in Teslavragen van HansN.
   
 3. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Dat is een goeie. Ga ik zeker doen. Ook qua tolinfo en trucs weet ik een hoop. ik heb een tolkastje, erg makkelijk en prijzen zijn gewoon netjes. onder de euro meestal. Wij hebben een Kroatisch adres en kunnen extra tolkastjes etc aanvragen en uitlenen indien gewenst.
   
  • Helpful x 2
  • Like x 2
 4. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Ok, ik zal maar beginnen met de SuC in aanbouw bij Zagreb. Deze SuC staat eigenlijk in de gemeente Dugo Selo. Vorige week daar geweest, en met de mensen van het tankstation gesproken waar de SuC komt. Naatst de 6 stalls komt er ook een laadplein voor alle EV zoals je die kan vinden in Humpolec Tsjechië. AC/DC, 1 fase,m 3 fase etc. Er is ook een fastfood restaurant gepland daar. De elektriciteit is al aangesloten op de hoofdverdelers, en ze wachten nu op het plaatsen van de stalls. De intentie is om deze nog voor 15 juli te plaatsen. Ze waren toen wij er waren alles aan het schoonspuiten om de belijning aan te brengen van de parkeerplaatsen. De Stalls worden de nieuwe variant van 150 kWh (? zegt mij niets,maar ok) De ligging is gekozen voor doorreis naar Griekenland/Bulgarije/Turkije.In Zagreb heb je afdoende laders, AC en DC welke kosteloos te gebruiken zijn dus het is een beetje onzinnig om naar deze SuC te gaan als je niet op doorreis bent maar Zagreb bezoekt. Hier wat foto's:, in een lagere resolutie. Indien gewenst kan ik ze in hogere resolutie beschikbaar stellen:
  IMG_2456.JPG IMG_2457.JPG IMG_2458.JPG IMG_2459.JPG IMG_2460.JPG IMG_2461.JPG IMG_2462.JPG IMG_2463.JPG IMG_2464.JPG IMG_2474.JPG
   
  • Informative x 1
 5. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Deel 2:
  IMG_2475.JPG IMG_2476.JPG IMG_2477.JPG IMG_2478.JPG IMG_2479.JPG IMG_2480.JPG IMG_2481.JPG IMG_2482.JPG IMG_2483.JPG IMG_2484.JPG
   
  • Like x 1
 6. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,269
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Super! Wij gaan van de zomer met de Tesla naar Zadar om daar te zeilen. Ben dus blij met elke info over rijden/laden in Kroatië.
   
 7. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,682
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Goed plan al veelvuldig gedaan, vooral naar t zuiden.
   
 8. STLL

  STLL Member

  Joined:
  Sep 17, 2016
  Messages:
  141
  Location:
  Belgium
  Oh, geweldig! Wij gaan over enkele weken naar Kroatië en ik was al aan het denken om zelf een topic te openen over Kroatië, omdat ik er met de zoekfunctie niet echt veel wijzer uit werd! We hebben nog niet zoveel gepland van onze reis, dus we gaan eens dringend moeten beginnen plannen :cool: Dit topic komt dus als geroepen!

  Bij deze heb ik al meteen een antwoord op een vraag: als de SuC van Zagreb nog niet open is, zijn er laadmogelijkheden genoeg voor een verblijf in Zagreb zelf. Bijkomende vraag: waar kunnen we dan best laden in Zagreb en wat hebben we daarvoor nodig (pasjes, Chademo-adaptor, ...?)
  En ook voor de rest van Kroatië: waar kunnen we gemakkelijk laden en wat hebben we zeker nodig? Wat zijn aanraders om gezien en gedaan te hebben, aanraders voor eetgelegenheden?

  En niet meer over Kroatië zelf, maar is er iemand al eens in Sarajevo geraakt met zijn Tesla (en terug liefst ook :p)?

  Ik heb ook gelezen dat de SuC in Otocac open zou gaan ergens na 20 juni, dus dat zou normaal ook op tijd zijn :)
   
 9. nico180

  nico180 180 Nico's on the wall

  Joined:
  Apr 9, 2016
  Messages:
  607
  Location:
  Zutphen, Netherlands
  • Informative x 2
 10. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  @STLL Leuk om te horen.
  SuC niet nodig in Zagreb. Alle laadstations van Grad Zagreb (grote regio in en om Zagreb) werken met Plugsurfing App en is gratis. Hieronder foto met instructies. Laadstations zijn hier te vinden voor Kroatië. Google Translate werkt redelijk. Let op, niet alles is gratis of bekend of ze werken. Groen is altijd OK, die lezen ze uit. Via Plugsurfing 200+ stations te bedienen met de
  Maar, Hotel Esplanade is echt HET hotel van Zagreb, en zij hebben 2 Destination Chargers á 22kW. Voor een 5 sterren hotel met super luxe en mooie suites zijn de prijzen echt belachelijk laag te noemen.

  Eten in Zagreb ga ik een lijstje van bevindingen van maken,. maar ook hier is Esplanade echt super. Zij hebben een vrouwelijke Chef-kok welke echt top gerechten maakt en een sommelier welke al 30+ jaar ofzo daar rondloopt en eerlijk advies geeft, Wij vroegen om advies bij een gerecht en hij kwam met een van de voordeligste wijnen aan maar echt super kwaliteit, een Pino Noir van Krauthaker (Kroatisch). Als je een wijnliefhebber bent, heb ik wel een goed adres in Zagreb waar dit hotel zijn meeste wijnen vandaan haalt... Zo ook vorige week "paar" flesjes wezen halen.

  CHAdeMO adapter kan gebruikt worden op diverse CHAdeMO laders, waarvan er een aantal kosteloos beschikbaar zijn bij het gemeentehuis maar 11 of 17/22 kW laden is als je rondloopt of slaapt ook prima. De CHAdeMO lader van ABB (ze hebben ook een ander, maar die heb ik niet getest) is te vinden aan: Trg Stjepana Radića 4, en je moet pincode 1111 invoeren om te kunnen laden. Overige kabels heb je niet nodig. Als je op een gewoon stopcontact gaat laden met de UMC hoef je ook geen verloop te hebben. Ze hebben dezelfde stopcontacten als ons, due niet met zo een aarde pin zoals in vele andere landen.

  Bezienswaardigheden ga ik ook een lijstje van opstellen. Ik ken een Rus welke in Sarajevo is geweest met zijn Tesla 2 weken geleden en heeft geladen daar op een 22kW punt welke zo te zien ook op Plugsurfing staat en via de App werkt.Sarajevo ben ik overigens ook een paar keer geweest, maar dat is erg lang geleden, maar is een imposante stad met veel herinneringen aan de oorlogen.

  Volgens de mannen van de Nikola Tesla E-Rally zal Otocac inderdaad 20 juni geopend worden.

  Overigens zou ik over Ljubljana de grens passeren als je een keuze hebt, en niet via Maribor route. De snelweg is nog steeds niet klaar richtring grens Kroatië vanuit Maribor en zijn ze nu aan het bouwen maar is echt een bende en in Kroatië zijn er wegwerkzaamheden direct na de grens. Ljubljana heeft ook nog eens een fantastisch hotel met een super restaurant bij de SuC, echt een aanrader als je wilt lunchen of dineren... Ik kan zo wel door blijven ratelen maar ik zal proberen een zo duidelijk en eerlijk mogelijk beeld te schetsen de komende tijd. Vraag maar raak.
   
  • Informative x 1
 11. AustinP

  AustinP Member

  Joined:
  Apr 6, 2015
  Messages:
  275
  Location:
  Belgium
  Dank U we gaan ook in juli naar Zadar.
  Ik had gepland om in Senj te laden. Nu met otocac bijna open twijfel ik. Senj locatie ziet er zeer leuk uit om te laden. En volgens route planners, Senj is niet echt een omweg. Jou advies?
   
 12. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  900
  Location:
  Netherlands
  Senj is een mooie plek om te stoppen als je ruim in de tijd zit. Echter, de weg ernaartoe is een hoofdweg (en 1 van de weinige wegen) langs de kust, waarbij wij overdag erg veel vertraging opliepen. Had ik destijds (meivakantie jl.) de optie van Otocac gehad, had ik die genomen.
   
  • Informative x 1
 13. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,269
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Dank voor deze info! Wij rijden daar op een vrijdag middag. Kijk op het moment wel hoe we in de tijd zitten en beslis dan Senj of Otocac.
   
 14. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Senj is niet echt een alternatief als Otočac open is. Wel inderdaad als je de tijd hebt en je wilt een route langs de kust volgen richting het Zuiden. Ik weet niet welke routeplanner jij gebruikt maar de weg van en naar Senj vanaf de snelweg is erg bochtig en langzaam en kan het vanaf de snelweg afslag naar Senj gewoon een dik uur duren alvorens je bij de SuC Senj bent, zeker op vrijdag als veel Kroaten uit regio Zagreb en erbuiten vrijdagmiddag in de zomer op pad gaan naar de kust, familie, vakantiehuis etc en velen mijden de snelweg ivm tol wat echt niet veel is, maar iedere cent telt daar voor de meeste en de salarissen zijn ongeveer de 1/3 tot de helft van hier. Ook de route op een vrijdag langs de kust naar bijvoorbeeld Zadar vanaf Senj kan dik 2,5 uur duren als het niet druk is, terwijl Otočac - Zadar een uur en een kwartier is als je gewoon 130 km/h gaat, en als je iets harder doortrapt op die erg mooie comfortabele snelweg een stukje sneller. Als je een route wilt om wat te zien van het landschap en de kustlijn moet je echt zuidelijker gaan, want alles is redelijk vlak boven Zadar. Na Zadar, ongeveer bij Biograd na Moru begint het echt mooi te worden, waarbij het plaatsje Pakostane best leuk is om even te stoppen en een kopje koffie te drinken. In Zadar is het redelijk karig nog met laadpunten maar in de Marina daar heb ik al geladen op een rode 3x32 stekker. Er is een hotel een stukje boven Zadar waar ik ook op een rode stekker, maar dan 3x16 heb gestaan. Door de weeks kan je ook redelijk bij het centrum van Zadar laden bij de Technische school, welke altijd aan een Nikola Tesla weg liggen in Kroatië, zo ook deze. Ik heb daar met een New Motion pas kunnen laden, maar je kan ook binnen een RFID kaart halen. Het is een styation op 3x20 amp dus je haalt zo een 14kW als je een Duolader hebt. Als je naar Zadar gaat, zou ik als je tijd hebt het dorpje Nin niet overslaan. Een kwartiertje rijden max vanaf Zadar en je bevind je in een stukje Romeinse geschiedenis, maar ook zelfs van ervoor.
   
  • Like x 1
 15. heros

  heros Member

  Joined:
  Oct 5, 2014
  Messages:
  77
  Location:
  Amsterdam - Praag
  OK. Maar SuC in Zagreb zal dan veel sneler zijn, toch ?..
   
 16. AustinP

  AustinP Member

  Joined:
  Apr 6, 2015
  Messages:
  275
  Location:
  Belgium
  Bedankt voor de tips. We zullen dus otocac gebruiken.
  We gaan eigenlijk tussen zadar en nin, dus beide zullen zeker een bezoek krijgen.
  Ik hoop om ter plaats te kunnen laden, in camping Zaton. Geen lader gevonden maar hopelijk kan ik onze UMC op gewonen steker pluggen. Enige advies voor een schuko adapter misschien?
  Nogmaals bedankt!
   
 17. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  ? Als je niet op doorreis bent en Zagreb bezoekt dan kan je toch beter in Zagreb laden op een kosteloze laadpaal? Dugo Selo is vanuit het centrum van Zagreb al snel 30 minuten rijden.
   
 18. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Zaton, erg leuk resort. Wel al een poosje geleden maar 4x daar vakantie doorgebracht toen onze dochter nog klein was. Erg leuk resort. Lekker onder de dennenbomen liggen uit de zon. Wij hadden altijd een huisje, maar er zijn erg veel kampeerplaatsen. Kroatië heeft dezelfde plug als in Nederland, dus net specifiek een adapter nodig, maar als je ergens wilt laden op een normaal stopcontact zou ik wel een lange verlengtabel meenemen. Nin kan je met de auto niet in, je parkeert vlak voor het dorpje en loopt dan een brug over. Maar als je een paar uurtjes Zadar doet kan je ook daar opladen of even op nog geen 10 minuten van Zaton bij Falkensteiner hotel laden voor maar 50 Kuna onbeperkt, dat is 7,5 euro, en daar wat eten. De lader in de garage moet je niet hebben, want dan moet je ook 10 euro betalen voor parkeren voor een dag, maar de bovengrondse. Deze heeft 2x 22kW. Bij de receptie de de kaart halen.
   
  • Like x 1
 19. STLL

  STLL Member

  Joined:
  Sep 17, 2016
  Messages:
  141
  Location:
  Belgium
  Dankjewel voor alle goede tips, pvh! Het zal in Zagreb hotel Esplanade worden, dat bespaart ons dan weeral wat zoekwerk naar een lader, we gaan via Lubljana de grens over gaan en ik heb ook het hotel aan de supercharger in Lubljana geboekt voor een overnachting onderweg en dan zullen we daar ook het eten eens proberen :)

  Ik ben heel benieuwd naar tips voor eetgelegenheden in Zagreb. En moest je er ook nog hebben voor in de omgeving van de Plitvicemeren of in de rest van Kroatië, dan hoor ik het ook graag! Wijn meenemen zal spijtig genoeg moeilijk zijn, aangezien Zagreb in het begin van onze reis valt.

  Is het nodig om een Chademo-adapter mee te nemen, of kan je ook overal terecht met een type 2 kabel?

  Een hele geruststelling om te horen dat je iemand kent die met zijn Tesla tot in Sarajevo is geraakt en daar kon laden!

  We zouden ook naar Dubrovnik willen, volgens de routeplanner zouden we er net geraken van de supercharger van Vrgorac en terug. Daar tips voor bezienswaardigheden en eetgelegenheden?

  En we hebben nog een paar dagen die ik nog moet plannen. We willen die doorbrengen ergens aan de kust, toevallig daar nog goede tips voor? :D

  Ik ben nog nooit in Kroatië geweest, dus algemene tips zijn ook heel erg welkom! Wij hebben een vierjarige dochter, zijn ze in Kroatië een beetje kindvriendelijk ingesteld? Wat voor weer kunnen we verwachten in juli? Draaglijk warm, veel te warm, af en toe fris? Regent het daar veel? Dingen die we zeker niet mogen vergeten mee te nemen?

  En ik heb gezien dat de supercharger in Otocac spijtig genoeg nog niet werkt, ondanks dat 20 juni al voorbij is :( Hopelijk komt dat toch nog snel in orde, want dat zou ons wat tijd schelen in het naar huis rijden.

  Ik kijk er al enorm naar uit :)
   
  • Like x 2
 20. AustinP

  AustinP Member

  Joined:
  Apr 6, 2015
  Messages:
  275
  Location:
  Belgium
  Zelf voor Frankrijk heb ik er een want het gaat sneller en zo vermijden we toch wat files. Is er file aan de tollen in Kroatië?
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC