TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Verbruik bij stilstand

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ErikR, Oct 3, 2014.

 1. ErikR

  ErikR Member

  Joined:
  Mar 23, 2014
  Messages:
  478
  Location:
  Netherlands, Friesland
  Vandaag eens mijn best gedaan zo zuinig mogelijk te rijden. Dat ging heel erg lekker met 169Wh/km gemiddeld over 50km, totdat ik even een minuut of 5 voor een openstaande brug heb staan te wachten (gebeurt nog wel eens in Friesland). Na het wegrijden had ik opeens een 'bult' in mijn grafiek van over de 400Wh/km! Én weg mooie gemiddelde :frown:. Nu snap ik dat de auto nog steeds energie gebruikt terwijl hij geen meter aflegt, maar ik had dít niet verwacht. Vanwege de mist had ik de lampen aan (niet automatisch), en climate control stond op auto. Buiten temperatuur was iets onder de 19ºC en de binnen temp stond op 19ºC.

  Wat doen jullie als je langere tijd stil staat in stilstaand verkeer? Welke factor speelt de grootste rol bij het verbruik bij stilstand? Als binnen en buiten temp gelijk is, is de AC dan bijvoorbeeld nog steeds actief?

  Dank voor de antwoorden!
   
 2. FlaSmu

  FlaSmu Member

  Joined:
  Mar 2, 2014
  Messages:
  136
  Location:
  Valkenswaard
  Ik denk dat die piek niet komt van t stil staan maar van t optrekken...
   
 3. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,616
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  En stoort die bult je mateloos? Als je echt niet in de problemen komt met je range zou ik me daar vooral niet teveel van aantrekken.
  Airco verbruikt wat, maar al je andere rijsystemen staan ook aan. (Stuurbekrachtiging, boordcomputers, ...). Je kan je auto in P zetten en even uitstappen, dan staat er terug 'car off' op de display.
   
 4. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  7,727
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  volgens mij heb je al dik spijt dat je hem hebt, met al die problemen:wink:
   
 5. widodh

  widodh Model S 85kWh

  Joined:
  Jan 23, 2011
  Messages:
  6,008
  Location:
  Middelburg, The Netherlands
  Logisch toch? Als je geen centimer beweegt, maar toch energie verbruikt, dan zit je toch op eindeloos verbruik per kilometer?

  Een Roadster verbruikt door enkel aan te staan al iets van 800W, ik gok dat een Model S met airco e.d. al snel op 2kW zit zonder ook maar iets te bewegen.
   
 6. ErikR

  ErikR Member

  Joined:
  Mar 23, 2014
  Messages:
  478
  Location:
  Netherlands, Friesland
  Nee, totaal niet, maar het viel mij wel op en had het gewoon niet verwacht (zo extreem). Het zou je in problemen kunnen brengen als je erg lang op dezelfde plaats stil staat (of zeer langzaam rijdt) kan ik mij voorstellen.

  Ja, vreselijk. Ik denk er over om een benzineaggregaat in de frunk mee te nemen en aan te schakelen als ik stil sta :tongue:

  Hmm. Da's een goeie. Ligt ook wel voor de hand eigenlijk :redface:
   
 7. Ipm

  Ipm Member

  Joined:
  Aug 2, 2014
  Messages:
  113
  Location:
  Netherlands
  Je moet m wel goed inrijden, straks krijg je een luie tesla!

  - - - Updated - - -

  Wij deden er in italie bijna vier uur over om een stukje van 10km af te leggen, viel me erg mee wat het verbruik was met de airco uit en de auto op eco stand, was bijna te verwaarlozen. Heb in de winter ook zo,n dikke piek gezien, dan moet waarschijnlijk het accupakket worden bijverwarmd..
   
 8. ErikR

  ErikR Member

  Joined:
  Mar 23, 2014
  Messages:
  478
  Location:
  Netherlands, Friesland
  Hahaha, dat komt helemaal goed! Ik moet maandag een tocht van 900km maken, en dan is het toch wel fijn om te weten wat zowel auto als bestuurder aan kunnen :wink:. Ik beloof hierbij plechtig dat als ik weer terug ben in NL níet onder de 320Wh/km te komen, ok? :biggrin:

  .
  Dat is in stilstand dan inderdaad wel een goede tip...
   
 9. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,297
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  kan je duidelijk zien, aan de laadpaal als de S niet aan het laden is. Alle systemen (airco, scherm etc) worden dan via de charger gevoed. Goed voor +/- 2kw.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC