TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Voorsteltopic

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Ezra, Dec 8, 2014.

 1. Ezra

  Ezra Member

  Joined:
  Dec 8, 2014
  Messages:
  70
  Location:
  Alkmaar
  #1 Ezra, Dec 8, 2014
  Last edited: Dec 10, 2014
  Beste allen,

  Misschien zit ik ernaast, maar ik kon zo gauw niet een voorsteltopic vinden op het forum. Vast mijn excuus aan de moderator indien dit wel het geval is. :redface:

  Mijn naam is Ezra, 26 jaar en autofanaat pur sang. Mijn vader heeft op 13 juni de knoop doorgehakt om een Tesla te bestellen en na het lange wachten werden we op 5 december gebeld dat de zwarte P85 20 december geleverd gaat worden in Tilburg. Aangzien het mijn vader allemaal weinig interesseert, ga ik de auto ophalen en waarschijnlijk ook de meeste kilometers rijden met de Tesla.
  Zoals velen, heb ik ook al de nodige accessoires besteld voor de Tesla om de lange wachttijd een beetje te drukken. Voorbeelden zijn een keyfob, een matte screenprotector en last but not least, een Modesta detail afspraak bij Serge voor eind januari. Het betreft een zwart exemplaar en zag bij de proefrit van een zwarte Tesla met nauwelijks kilometers op de teller al aardig wat krassen en swirls. Gewoon zonde...

  Zoals ik al zei ben ik zelf ook een autofanaat en rij onder andere een Golf VI GTI (Adidas edition) en een BMW 325ci. Ik ben een vervend detailer voor in de weekenden en nogmaals, auto's zijn mijn passie waar ik dan ook bijna ieder vrij uurtje aan besteed.

  Als laatste zal ik jullie nog even inlichten om welke Tesla het gaat;
  - Kleur: Zwart

  Interieur;
  Zwart performance leer
  Alcantara dashboard bekleding
  Zwarte alcantara hemel (erg benieuwd, nog nergens gezien)
  Carbon inleg

  Opties;
  - 21" Turbine (zilver) + rode remklauwen
  - Luchtvering
  - Panorama dak
  - Spoiler
  - Duo-lader
  - Techpakket + Auto-pilot
  - Geluidspakket
  - Winterpakket
  - Sfeerverlichting
  - Beveiligingspakket

  Vind hem zelf erg geslaagd en kan niet wachten om de auto eindelijk live te bekijken ipv op de MyTesla site zo'n 5-10x per dag :tongue:

  Grt,

  Ezra
   
 2. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,305
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Welkom Ezra!
  Er was inderdaad nog geen voorstel topic in deze hoek van het forum.
  Mooie config ook!
   
 3. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,264
  Location:
  Breda, Netherlands
  Welkom hier. En goed idee om een generiek voorsteltopic te maken. Lijkt me leuk als de andere forum members hier ook wat meer over zichzelf vertellen. Het verhaal achter de forumnaam zeg maar.
  Om dan maar meteen het goede voorbeeld te geven:
  Ik ben Maurice en ik woon (met vrouw en dochter van 3) en werk (eigen bedrijf, we ontwikkelen software op maat) in Breda . Al vanaf dat ik mijn rijbewijs heb ben ik autofanaat. Sinds november 2013 rijd ik (nog steeds met heel veel plezier) Tesla, en daarnaast heb ik een TVR Tuscan ter compensatie ;)
  Jaren geleden had ik de Model S wel eens in een video gezien (onder de indruk van het scherm op het dashboard) maar ik ging ervan uit dat hij te duur voor me was. Toen ik begin 2013 ontdekte dat dit door fiscale voordelen niet zo was, heb ik er direct eentje besteld. Sindsdien trouw bezoeker van dit forum. En mede-organisator van de E-rally (E-rally 2015 - Een toertocht voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen.).
   
 4. HansBe

  HansBe Member

  Joined:
  Aug 1, 2014
  Messages:
  433
  Location:
  Langdorp, Belgie
  Ezra - mooie config :)
  Ik snap je spanning - ik mag mijn Model S85 zaterdag 13 dec ophalen... Was eigenlijk voor vandaag maar er was wat vertraging met levering van batterijen.

  Even mezelf voorstellen :
  Ik ben Hans en woon in Langdorp/Aarschot samen met mijn vrouw, zoon (13) en dochter (10). Ik ben zelfstandig project manager werkend bij een groot pharmaceutisch bedrijf in de noorderkempen in de provincie Antwerpen (of was het nu al Midden-Braband ;-) )

  Ik was al jaren overtuigd dat wij als mensheid van het verbranden van fossiele brandstoffen af moeten. Bij mijn vorige wagens was er nooit een goed alternatief (een hybrid is geen alternatief in mijn ogen).
  Toen ik deze zomer begon uit te kijken naar een vervanging van mijn wagen - viel mijn oog op de Tesla Model S. Heb heel het net afgeschuimd naar reviews en hoe meer ik las of zag op youtube - hoe meer ik overtuigd was. De testrit eind augustus bezegelde het en ik heb onmiddelijk besteld.

  Ik moet me nog laten gaan in de accessoires - heb wel enkele zaken op het oog zoals de frunk tas - trunk tas. Indien nodig de zonneschermen - maar dat bekijk ik me nog wel.

  Ook op mijn verlanglijstje is een set Rial Lugano silver wielen als zomervelgen. Mijn standaard Teslavelgen worden mijn wintervelgen.

  Heb HEEL hard getwijfeld om mijn order aan te passen en voor een 85D te gaan na de aankondiging van Elon - maar nog eens 4.5 maand extra wachten was een grote nono...
   
 5. fjlajs8393j2

  fjlajs8393j2 Closed

  Joined:
  Oct 22, 2014
  Messages:
  199
  Location:
  Lelystad
  Misschien een goed idee om hier een sticky van te maken.

  Ik ben Robbert, sinds afgelopen zaterdag trotse eigenaar van mijn Blue Dream. Ik woon in Lelystad, samen met mijn vriendin en haar zoon. In mijn vrije tijd golf ik veel en ben ik graag met muziek bezig. Voor beide hobby's is een ruime auto wel lekker ;)

  De keuze voor de Tesla was voor mij logisch. Vanuit mijn werk ben ik altijd bezig met nieuwe technologien en ben ik ook privé altijd bezig met vernieuwing. En aangezien ik ook veel in de auto zit, was dat een mooie combinatie. En tot nu toe ben ik ook erg tevreden. De auto verrast me steeds op kleine puntjes. Je merkt dat overal over nagedacht is.

  Oh ja. De naam Blue Dream komt van het nummer Flying in an blue dream van Joe Satriani. Leek me wel een toepasselijke naam...
   
 6. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,062
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  #6 PaulW5, Dec 10, 2014
  Last edited: Dec 10, 2014
  Wel leuk idd een voorstel rondje.
  Ik ben Paul, woonachtig in Uithoorn met mijn vrouw en twee kids (3 jarige zoontje net zoals ik tesla fan, 8 maanden oud meisje).

  Ik verhuur mezelf als interim IT manager voor andere organisaties en heb daarnaast een ICT detacheringsbureau. (www.kryo.nl)
  De Tesla Model S..... eerst naar een Fisker Karma gekeken, maar was 30% duurder en daarnaast veel minder praktisch, toen proefritje met de Model S gemaakt in juli 2013. Drie dagen later direct de bestelling gedaan want was meteen verkocht....en nog geen dag spijt! De auto is bijna 1 jaar oud dus as vrijdag is het feest ;-)

  Het forum bezoek is wisselend bij mij.... de ene keer meer tijd over naast interim opdracht/detacheringsbureau en jong gezin. Maar de behulpzaamheid en de informatie deling is super hier!

  Net zoals Maurice mede organisator van de E-rally 2015 - Een toertocht voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen.).
   
 7. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  7,615
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  datum van proefrit klopt waarschijnlijk niet (2012?)
   
 8. MichelB

  MichelB ICE driver but TesIa fan

  Joined:
  Jul 6, 2014
  Messages:
  159
  Location:
  Spijkenisse, Netherlands
  Grappig idee inderdaad,

  Mijn naam is Michel Bolman, en kom uit spijkenisse.

  Al sinds 2010 ben ik fan van het merk Tesla, en volg nagenoeg alle ontwikkelingen.

  Door m`n werk ( elektrische en instrumentatie technicus ) ben ik altijd erg geinteresseerd in techniek geweest.

  Helaas ben ik zelf nog niet in staat om een Tesla aan te schaffen, maar heb er wel in mogen rijden tijdens de opening van de store in Tilburg.
  En sinds die tijd verliefd op deze auto, gelukkig in de buurt rijden er genoeg om van te genieten :biggrin:
   
 9. tjhofman

  tjhofman New Member

  Joined:
  Dec 4, 2014
  Messages:
  1
  Location:
  The Netherlands
  Zal mij ook even voorstellen.

  Ik ben (nog) niet in bezit van een Tesla maar ik hoop in de toekomst 1 te gaan kopen.

  Ik ben wel erg geïnteresseerd in auto's en Tesla in bijzonder. Dit is gewoon auto 2.0 en de toekomst (dikke .)

  Op dit moment lees ik alles wat los en vast zit en volg het forum.

  Mijn recente auto geschiedenis is:

  Subaru Impreza GT Turbo (ligt getuned bij top kan je aan de benzine meter zien hoe hard je rijdt)
  Volvo S60 T5 (viel een beetje tegen, wel sterk)
  Lexus IS 250 Executive (full options, ML geluid). Deze heb ik nog steeds en bevat prima
  ...... Tesla model S/3? (toekomst)

  Ik werk voor een Zwitserse firma voor oogheelkundige diagnose apparatuur als IT gerelateerde support naar onze dealers.

  Ik woon in Roden de kop van Drenthe en heb een verzoek aan een Tesla MS eigenaar.
  Graag zou ik een keer een Testa MS uitgebreid van binnen en buiten willen bekijken. Ik hoop dat dit een keer mogelijk is bij een (forum) Tesla MS eigenaar.

  Groet'n Johannes
   
 10. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,899
  Location:
  Eindhoven
  Welkom! Mocht je een keertje in Eindhoven zijn, dan laat maar weten... :)
   
 11. fjlajs8393j2

  fjlajs8393j2 Closed

  Joined:
  Oct 22, 2014
  Messages:
  199
  Location:
  Lelystad
  Ik ben voor mijn werk minimaal 3 x per week in Groningen stad. Roden is niet ver weg, dus dat moet te regelen zijn...
   
 12. m0rph

  m0rph Member

  Joined:
  Nov 20, 2014
  Messages:
  574
  Location:
  Belgium
  Even kort voorstellen. Mijn naam is Patrick, woon te Brugge & werk in opdracht van Microsoft als zelfstandig consultant. Al sedert mijn eerste herinneringen fan van auto's en motoren - en bovendien vrij labiel als het neerkomt op het houden van auto's.. :smile: Mijn laatste auto was een BMW M135i, imho de beste uit zijn segment, maar die bleek toch te soft voor mij. Nu rijd ik een spartaanse Tesla Roadster, zonder servo en andere nutteloze verbruikers. Voor mij de ideale kar om 1500km per week te bollen :D
   
 13. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,062
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  thx en gewijzigd naar 2013....
   
 14. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,610
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  Leuke topic.

  Ik heet Jeroen en woon in Wijgmaal, bij Leuven in België. Ik rijd sinds einde november 2013 met mijn grijze Model S en sinds ik hem heb ben ik er dan ook maar over beginnen bloggen. Mobiliteit | Joenix.be
  Ik was ruim 2 jaar geleden op zoek naar een elektrische auto en kwam op de Model S, omdat hij toen de enige was die mij een range van > 200km kon bieden. Ik heb gereserveerd in december 2012 en dus bijna een jaar gewacht en in die tijd ook actief lid geweest van het forum. Ik was ook aanwezig op sommige activiteiten van mede-Forumleden, zoals de eerste ontmoeting bij Jetje, de E-rally, de First Tuesdays van Tesla Club Belgium en probeer zoveel mogelijk mensen te overtuigen om weg te stappen van fossiele brandstoffen en elektrisch te gaan rijden.

  Ik ben 34 jaar en ben freelance database ontwikkelaar en werk nu op een project in Anderlecht. Ik heb ook een professionele passie voor modelleren in UML en BPMN, wellicht omdat ik een hekel heb aan tekst doorploegen.
   
 15. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  887
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  Goed plan,

  Ik ben Roel, woon in Nieuwegein en met mijn vriendin en 3 kinderen van 2,8 en 10 jaar. Sinds vorige week trotse bezitter van een blauwe S85 (dus ja met de autopilot hardware), besteld in juli 2014. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lekker koken & eten, hardlopen en mooie vakanties. In het dagelijks leven ben ik directeur eigenaar van een familiebedrijf actief in de arbeidsbemiddeling. Tesla trok al sinds ze met de Roadster op de weg kwamen. De model S met een bruikbare range en kofferbak trok mij dit jaar definitief over de streep.
   
 16. Steven Loyens

  Steven Loyens Member

  Joined:
  May 30, 2013
  Messages:
  137
  Location:
  Tienen, Belgium
  Hoi, ook maar even voorstellen.
  Steven dus uit Tienen - Suikerstadje in België
  Vanaf dat ik rijbewijs gehaald heb bijna altijd job gehad als chauffeur. Eerst bij reisbureau, daarnaast begrafenisonderneming en dan bijna 15 jaar als
  professionele chauffeur aan de staat. Daar had ik het voorecht om 2x 8 maand te mogen werken als VIP chauffeur voor Europese Unie met politie-escortes en al erbij. Ben dus wat snelle wagens gewoon.
  Maar die eerste testrit op een "First Tuesday" van Tesla België heeft me overtuigd, ooit komt er zo een Amerikaanse bak in mijn garage.
  Of het nu een nieuwe model III of een tweedehands model S is ben ik nog niet uit.
  Jaarlijks rijd ik een 15.000km van en naar Steenokkerzeel waar momenteel werkzaam ben in een asielcentrum als veiligheidsassistent.
  In vrije tijd doe ik wat grafisch werk (ontwerpen en zo) en fotografie.
   
 17. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  7,615
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  #17 Xfrank, Dec 11, 2014
  Last edited: Dec 11, 2014
  Alé, voor diegene die me niet kennen...
  Frank, 51 jaar wonende te Waasmunster.
  Autodidact kunstschilder- opleiding mechanica.
  1 vrouw en 1 kind. De vrouw woont nog thuis, de dochter niet meer. (ze gaat in 2015 huwen)
  bezigheden: 35 jaar actief in de speelautomatensector. De laatste 25 jaar zelfstandig ontwerper van speelautomaten. Zowel grafisch als mechanisch design.
  Altijd al autogek geweest, maar nu "freak" (op het randje van....).
  Ik volg al een 4 tal jaar alle reilen en zeilen van tesla. Ik kon me net het instap modelletje van de model S met enkele opties permitteren, en ben er zeer blij mee.
  Mijn hobby's: mountainbike, op reis gaan, de auto wassen en zo maar wat rond rijden om hem weer vuil te maken, dingen creëren, knutselen.
   
 18. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  #18 Rsvarthur, Dec 11, 2014
  Last edited: Dec 11, 2014
  Ik ben Arthur, 48. Getrouwd, 3 kinderen. Woon in Hengelo en werk bij Raedthuys in Enschede dat laatst weer tot Nederlands groenste energiebedrijf is gekozen. Ben van origine werktuigbouwer en bedrijfskundige en werk nu al weer 21 jaar in de windenergiesector. Ben bestuurslid in de branchevereniging NWEA en geef bij Raedthuys leiding aan het team dat de windparken ontwikkelt. Van eerste idee tot realisatie. Daartussen zit grondverwerving, politieke lobby, planologische procedures voeren en onderbouwen, communiceren met omwonenden, rechtszaken winnen en nog veel meer ;-). Mijn intrinsieke motivatie om in die taaie, af en toe onaangename, trajecten overeind te blijven is de energie die het geeft te werken aan een duurzame samenleving.

  vanaf 10 september 2013 rijd ik in een Signature P85 van de zaak. Verder rijden er bij ons nog 6 Model S, 2 Roadsters, 2 Twizy's en nog wat hybride spul rond. Mijn S is de enige die aan het wrapmonster is ontsnapt. De rest van de Tesla's zijn rijdende reclamezuilen. Goed voor de business maar pijn aan mijn autominnend hart...
   
 19. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,240
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  #19 S-19910, Dec 11, 2014
  Last edited: Dec 11, 2014
  Er kan er nog eentje bij….
  Mijn motto is steeds geweest 'pour vivre heureux, vivons cachés'; maar bij deze een uitzondering :


  Dirk Saenen, Tesla-adept, 53j op de teller, gehuwd en vier kinderen. Eén zoon (26), drie (3!:scared:) dochters – 25,22,19.

  Van jongs af aan ben ik gefascineerd door elektriciteit, opleiding tot burg. electrotechnisch-werktuigkundig ir. met specialisatie in elektrische energietechnieken (Leuven) was dan ook een logische keuze. Verder overigens nooit wat mee gedaan, ik ben meteen gaan werken in de voedingssector; maar mijn collega-studenten vind je o.a. in de kerncentrales van Doel.
  Reeds 14 jaar intussen ben ik werkzaam als zelfstandig freelancer.
  Ik heb nooit echt wat gehad met auto’s – long-time Saab-driver; maar heb wel altijd elektrisch willen rijden; gezien de fascinatie voor elektriciteit.

  Evenwel met enkele voorwaardes : de auto moest 100% elektrisch zijn (the full monty, géén half werk) én praktisch zijn, én mooi zijn, én een minimum bereik van 300km op één lading én goede prestaties leveren. Lange tijd bleek dit een verre droom te zijn.

  Na 25 jaar wachten kwam de Tesla-Roadster in de buurt (maar niet praktisch genoeg als daily driver); tot ik ergens in 2008 de spec’s van de S onder ogen kreeg. 17” scherm; range 250 miles; 50k$. Wauw…. Super… en betaalbaar. 50k$, dan wordt pakweg 40k€:love:. Ongelofelijk.:biggrin:

  Tesla dan ook van nabij blijven volgen, de eerste test-ritten (Get-Amped tour), eerste uitleveringen, eerste YouTube filmpjes, om uiteindelijk in september 2012 een reservatie te maken.
  Toen de proefritten in Antwerpen meteen volgeboekt bleken (de kerst-rally is nog klein bier in vergelijking met de rush toen…), heb ik meteen besloten om naar de VS op vakantie te gaan, enkel maar om met de S te rijden. Proefrit in DaniaBeach, en daar alle kleuren kunnen vergelijken.
  Vroeger actief op het forum als EU-P1422, P1422 was mijn reservatie-volgnummer. Nick veranderd in S-19910 toen ik bijna een jaar later uiteindelijk mijn VINnummer kreeg.

  Op 26 november 2013 kwam aan het lange wachten eindelijk een einde, sindsdien rij ik met een dol-fijn-grijze P85, Mét hoedenplank. :tongue:
  én was ik mijn auto met de hand !
  Een wagen die met opties uiteindelijk zowat drie keer duurder was dan de duurste wagen die ik ooit gekocht had. Maar 100x meer rijplezier !

  Lid van TeslaClubBelgië, je kan mij treffen op zowat iedere FirstTuesday.
  Mede-organisator van de E-rally. Noteer alvast 30 mei 2015 in uw agenda !
  én vergeet u niet in te schrijven via http://www.e-rally.eu/ !
   
 20. Firebird

  Firebird Active Member

  Joined:
  Dec 7, 2013
  Messages:
  1,897
  Location:
  Ardooie, Belgium (EU)
  We doen verder...

  Xavier Brulez, ben 46 jaar, getrouwd met Mirella, 1 dochter Ayla - is er 24 - en 1 zoon Yaron die 22 lentes is. We wonen in het rustige West-Vlaamse Ardooie.
  Van opleiding Graduaat Electronica, gestart als TV technicus om dan 2 jaar later het Groot Witgoed erbij te nemen en tenslotte dat laatste als full-time bezigheid uit te oefenen: Service technieker Witgoed ( voor de Nederlanders "Monteur Wasmachines en koelkasten" ).
  Die eerste 2 jaar in dienst in de zaak van vader, daarna eigen weg opgegaan als zelfstandige.
  Altijd een Petrolhead geweest met grote liefde voor Amerikanen ( had ik van mijn vader ). Mijn automobiele geschiedenis bevat volgende bolides: 1956 Packard Clipper, 1980 Pontiac FIREBIRD, 1981 Opel Kadett Break, 1987 Volvo 740GL, 1987 Chevrolet Caprice, 1988 Volvo 245D Van, 1991 Pontiac FIREBIRD (!), 1997 Volvo S90, 1997 Volvo 940 Van, 1997 Chevrolet Beretta, 1999 Dodge Ram Van en tenslotte 2012 VW Crafter L3H2. Op bepaald moment 8 auto's op het erf gehad. Na kennismaking van Tesla had ik direct het "Xavier wil" gevoel, maar mijn vrouw kon enkel maar akkoord gaan als er "meerdere" gingen gaan… . Zo gezegd zo gedaan, de verzameling is ferm gekrompen ( S90, 940, '91 Bird en Crafter blijven over ) en er wordt een Rode Tesla S85 verwacht tegen 1 oktober 2015… .:love:

  Voor de rest heb ik nog een kleine passie: Apple

  En… hier zoveel mogelijk bijleren over Tesla.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC