TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Waar wast SeC Amsterdam de auto's?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by flatlander, Aug 6, 2015.

  1. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Mijn 85 is een paar dagen daar voor wat garantie-dingetjes en een beurt. Maar nu zie ik dat de auto hekel ergens anders staat: aan de Stekkenbergweg.

    Geen probleem verder, ik was gewoon nieuwsgierig of iemand weet wat ze daar met de auto doen. Ik vermoed wassen?
    Wegens drukte kreeg ik helaas geen leuke leenauto. Een 320 sedan. Niet echt mijn ding :biggrin:

    Overigens tijdens de afgelopen dagen keurig geholpen door een Amerikaan, Mike. Via Whatsapp op de hoogte gehouden.

    EDIT: zelf gaan zoeken, de auto staat bij Autototaal Glas? Ik krijg een nieuw pano-dak, althans voorpaneel. Maar ik dacht dat ze dat wel zelf zouden doen eerlijk gezegd.... toch eens gaan vragen vanmiddag.
     
  2. briano

    briano Member

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    54
    Location:
    Utrecht (stad), Netherlands
    Ze hebben sind kort een eigen (lappen) wasinstallatie, wellicht dat een handwas nog elders wordt gedaan maar machinaal gewoon in het Sec. Ben er laatst in geweest ivm testen ruitenwissers die (nog steeds) niet naar behoren functioneren.
     
  3. redevries

    redevries René de Vries

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2,274
    Location:
    Oosterhout, Netherlands
    Er stond tot voor nog regelmatig een voorraadje Tesla's bij de wasstraat van loogman, op het Amstel business park.

    Overigens gebruiken ze autotaalglas ook voor het losmaken en installeren van de ledstrip met remlichten op je achterruit.
     
  4. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Nagevraagd: ze zeggen met Tesla engineers de monteurs bij Autototaalglas te hebben opgeleid om het werk te doen.

    Uitgebreide service gehad verder. Gratis nieuwe matten gehad, opladen van 13 naar 16A, nieuw pannendak, nog wat ander kleine service/garantie punten zoals nieuwe keyfob, iets met liners in de wielkasten achter, enz.
     
  5. redevries

    redevries René de Vries

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2,274
    Location:
    Oosterhout, Netherlands
    Damn. Een pannendak. Dat wil ik ook!
    :biggrin:
     
  6. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,876
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Is wel stoer, maar beperkt je range met 9%!
     
  7. ERvee

    ERvee member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    794
    Location:
    Nieuwegein, The Netherlands
    Is dit n aanpassing? Ik kan op schuko ook max 13A laden. Dacht altijd dat dit vanuit Tesla beveiliging van de huisinstallatie was.
     
  8. PaulusdB

    PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    3,076
    Location:
    Europe
    Ja, dit is een Technical Service Bulletin voor de oudere modellen (waaronder die van mij).
    De laders zijn dan tot 13A per stuk beperkt om een verbinding niet te veel te belasten.
    De verbeterde verbinding installeren heet ook wel de 32A fix (twee laders) en wordt/werd gratis uitgevoerd.
     
  9. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Dat zou kunnen, maar ook aan de Mennekes "in het land" wilde de Tesla niet meer dan 13A laden. Zowel 1- als 3-fase niet.

    Het zal een van deze twee moeten zijn, de wijziging, de tweede waarschijnlijk niet omdat het parking brake is, maar het had met de harness te maken zeiden ze....:
    Screen Shot 2015-08-07 at 11.15.20 .png

    - - - Updated - - -

    Bestel je een 90 met pannendak, kom je per saldo rond de 85 uit....
     
  10. Steven

    Steven Member

    Joined:
    May 30, 2013
    Messages:
    683
    Location:
    Netherlands
    Hey, weer een pannendak :biggrin:. Staat je spellingcontrole aan misschien :wink:.
     
  11. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Nee, dit keer klopt het. Is een doordenkertje.
     
  12. ERvee

    ERvee member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    794
    Location:
    Nieuwegein, The Netherlands
    Ah. Helder. Ook op 3 fase was het maximum 13A begrijp ik? Das bij mij iig anders, daar kan ik tot 16A instellen (monolader).
     
  13. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Het was inderdaad ook 3fase max 13A. MS hangt nu thuis aan de Schuko en is idd maar 13A. Ik ga later testen of ik de 16A haal.
     
  14. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    3,763
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    schuko is begrensd tot 13A.
    maar met de rode stekker moet je tot 3*16A (monolader) of 3*32A (duolader) halen.
    indien dit nog 3*13A of 3*26A is; dan moet je even via het SeC gaan voor de update (kabelboom wisselen)

    dit probleem is al geruime tijd opgelost; nieuwere wagens zouden dit niet mogen hebben.
     
  15. PaulusdB

    PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    3,076
    Location:
    Europe
    Met de UMC + rode CEE-16 adapter is 16A echt het maximum, Dirk.
    Daar doet een duolader ook niets aan af (bij).
    Maar aan een 22 kW laadpunt moet je wel 32A halen met een daarvoor geschikte laadkabel. Als de in die situatie slechts 26A haalt, heb je de 32A fix nodig, net zoals ik die heb laten uitvoeren..
     
  16. flatlander

    flatlander Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    173
    Location:
    Den Haag
    Ik heb nog nooit anders dan met UMC/Schuko geladen of de Mennekes. En het "probleem" dat nu verholpen zou moeten zijn is dat ik slechts 13A kon laden ook aan de Mennekes op een laadpaal. Dus 3x16A beschikbaar, maar ik kreeg maar 3x13A binnen. Ik heb een monolader, dus het genoemde 32A probleem was/is voor mij niet van toepassing.
     
  17. PaulusdB

    PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    3,076
    Location:
    Europe
    #17 PaulusdB, Aug 9, 2015
    Last edited: Aug 9, 2015
    Jawel, dan was het hetzelfde probleem. Maar gelukkig is het nu opgelost voor je.
     

Share This Page