TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Wat als... de wagen zichzelf afsluit - met de kleine op de achterbank

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by dekoene, Jan 30, 2017.

 1. dekoene

  dekoene Member

  Joined:
  Aug 24, 2016
  Messages:
  43
  Location:
  Leuven
  Gisteren snel nog even brood halen op terugweg naar huis. Stop bij de automaat, laat de sleutel mooi in de console liggen net zoals mijn GSM. Stap uit en haal nog even wat kleingeld uit de koffer. (zoals ik zo vaak doe) Twee meter tot aan de automaat en op het moment dat ik mijn brood neem hoor ik de wagen achter me vergrendelen...

  Daar stond ik dan, in t-shirt bij 5°, zonder sleutel, zonder GSM en bovenal met mijn zoontje van 3 op de achterbank vast geriemd in de kinderstoel. :-(

  Even rustig blijven en de kleine stap voor stap uitgelegd wat hij diende te doen - gezellig in de woonwijk met het alarm loeihard :)

  Bugje Tesla?

  Weer een mooi verhaal om te vertellen toen ik thuiskwam - vrouw lief wilde dadelijk de Tesla verkopen :-(
   
 2. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Toch best veilig?? Of had je liever dat de wagen gestolen kon worden met de kleine erin:eek:
   
  • Like x 1
 3. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,816
  Location:
  Netherlands
  nee hoor - geen bugje, Heb het ook wel eens meegemaakt - gelukkig zonder kind in de auto. Even iets uit de tas op de achterbank gehaald, tas verschoven, deur dicht.. en sleutel was ontraceerbaar.
  Gelukkig zijn mijn kinderen nu oud genoeg.. maar in die tijd had ik gewoon een vaste stelregel - geen kleine kids alleen in de auto achterlaten, welke auto dan ook... En sinds Tesla altijd of sleutel of telefoon mee..
   
  • Like x 1
 4. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Die hierboven is ter verdediging voor je vrouw:).

  Signaal van de sleutel werd waarschijnlijk verstoord doordat de GSM erbij lag. Het is mij al eens overkomen dat ik wegloop met de sleutel in m'n zak terwijl vrouw of gezin er nog in zat. Zij wisten het alarm ook niet te waarderen:oops:.
  Heb ook al eens gehad tijdens het autowassen dat sleutel en telefoon in de auto lagen waarna hij zich vergrendelde. Ik heb toen een willekeurige voorbijganger gevraagd de Tesla App op zijn mobiel te installeren waarna ik inlogde en de auto kon ontgrendelen. App wel weer verwijderd natuurlijk:rolleyes:.
   
  • Like x 1
 5. robertvg

  robertvg Extremely Well-Known Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  4,377
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Een van de eerste lessen: sleutel en iPhone (wellicht ook andere telefoons) bij elkaar is geen goed idee. Door de telefoon detecteert de wagen de sleutel niet goed, dus gaat ie op slot :)
   
  • Informative x 1
 6. dekoene

  dekoene Member

  Joined:
  Aug 24, 2016
  Messages:
  43
  Location:
  Leuven
  Interferentie van de telefoon met de sleutel - kan idd de verklaring zijn. Ik had er nooit eerder bij stil gestaan.
  Dat weten we ook alweer - thx ;)
   
 7. Rubinho

  Rubinho Member

  Joined:
  Sep 10, 2016
  Messages:
  117
  Location:
  Belgium
  Zelfde meegemaakt door de handtas van de vrouw met sleutel & gsm in de koffer te steken.
  Gelukkig is mijn oudste ondertussen 8 jaar en begreep ze mijn instructies om langs de voorste deuren uit te stappen zodat ik er weer in kon (kinderslot op achterste deuren).

  Vervolgens zelf de achterbank ingedoken, zetels plat gelegd en in de kofferruimte de sleutels kunnen bemachtigen.
   
 8. dekoene

  dekoene Member

  Joined:
  Aug 24, 2016
  Messages:
  43
  Location:
  Leuven
  Ja idem hier - alleen is hij 3,5 maar kan hij gelukkig de gordel al zelf losmaken. Met klauteren heeft hij geen probleem :) waardoor de voordeur snel open was.

  Al hield ik mijn hart even vast voor die piano lak en het leder o_O
   
  • Funny x 1
 9. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,355
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  Ik snap niet goed waarom sommige die keyfob in de auto leggen. ik heb dat ding altijd in mijn broekzak zitten. En zoals hierboven reeds gemeld probeer ik de gsm in een andere zak te stoppen omdat deze de keyfob verstoord.
  Als ik snel even uit de auto moet en er zit nog iemand in, doe ik de deur in de eerste klik dicht en niet helemaal, zodat het alarm niet af gaat.
  Als ik iets langer uit de auto ben, (of onveilige omgeving) zet ik hem in P via het scherm.
   
  • Informative x 1
 10. Tazmanian

  Tazmanian Member

  Joined:
  Aug 8, 2015
  Messages:
  300
  Location:
  Grembergen
  De telefoon (smartphone?) verstoort de sleutel idd. Vaak wil de wagen niet openen wanneer ik er aan kom, sleutel zit dan in broekzak achter de gsm. Sleutel 'even vanboven leggen' in de broekzak en dan lukt het wel.
   
 11. Bankroetlama

  Bankroetlama Member

  Joined:
  Mar 30, 2016
  Messages:
  387
  Location:
  Mechelen
  Dus de auto vergrendelt met de sleutel in de wagen? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Is bij m'n Range Rover alvast niet zo
   
 12. Kdmn

  Kdmn Member

  Joined:
  Dec 9, 2015
  Messages:
  358
  Location:
  De Pinte, Belgium
  Heb ik ook al gehad met een loaner, dus geen reservesleutel of toegang via de app. De fob lag gewoon op de "jachtvloer" maar bleek onzichtbaar voor de auto... zijn ze van het SEC met de reservesleutel moeten komen!
  De app is gewoon broodnodig als oplossing voor dergelijke "imperfecties".
   
 13. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  901
  Location:
  Netherlands
  In Frankrijk (op vakantie werkt de reguliere routine niet als je met zwembroek aan in de auto stapt) had ik ook zo'n oeps momentje. Toen kwam ik erachter dat het signaal van de sleutel niet werd opgepikt vanaf het opbergvak direct onder het scherm. In de center console wordt die prima geregistreerd. Dus ook zonder mobiele interferentie heeft de auto een aantal blind spots.
   
 14. dekoene

  dekoene Member

  Joined:
  Aug 24, 2016
  Messages:
  43
  Location:
  Leuven
  De smartphone lijkt dus niet de enige boosdoener. (Al merk ik wel dat deze ook op het audiosignaal nogal wat interferentie geeft)

  Tijd dat ik een paar oude gewoontes dan toch maar eens her-oriënteer (deze dateren nog van de BMW) en ook vrouwlief informeer voor die in de kou staat :)
   
 15. schonelucht

  schonelucht Active Member

  Joined:
  Mar 10, 2014
  Messages:
  4,734
  Location:
  Nederland
  Ik zou toch wel eens een technische uitleg willen krijgen hoe het kan dat een telefoon de sleutel 'verstoort'. Die twee zitten toch echt niet op dezelfde frequentie te praten?!?
   
 16. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Ik heb ook een aantal keren de keyfob in de auto laten liggen. Alle keren ging de auto open met een duwtje op de deurgreep. Vreemd dat de telefoon daar verstoort maar kan kennelijk. Overigens geeft onze Leaf een duidelijk signaal als we willen vergrendelen (wat altijd handmatig moet) en de sleutel er in ligt. Wel lastig als dit je overkomt.
   
 17. Carl

  Carl Supporting Member

  Joined:
  Jan 12, 2013
  Messages:
  1,620
  Location:
  Belgium
  Heeft mijn net-uit-het-asiel-geredde-hond, een jaar geleden, ook na vijf minuten mogen meemaken (en nochtans had ie duidelijk al trauma's genoeg voor ie op die achterbank kroop!). Gewoon dat automatisch sluiten afzetten, is de oplossing waarvoor ik toen (achteraf...) koos. Alarm werkt trouwens niet, denk ik, met automatische temperatuurbeveiliging, en dat laatste heb je natuurlijk echt wél nodig als je eraan denkt hond of kind achter te laten in de wagen, ook al is het maar voor vijf minuten (je kan ook wel een hartaanval krijgen tijdens die vijf minuten, over door een bus overreden worden, of nog zoiets minder leuks - en dan valt er toch minstens één leven te redden).
   
 18. MickC

  MickC Member

  Joined:
  Apr 3, 2016
  Messages:
  681
  Location:
  Belgium
  Interessant.
  Als mijn vrouw in de auto blijft terwijl ik snel even ergens binnen spring laat ik ook de sleutel achter in de auto. Smartphone heb ik altijd op zak.

  Wagen trekt de deurhendels dan wel terug, maar gaan ook terug open bij het indrukken.

  Wel goed om te weten dat de smatphone de keyfob kan verstoren.
   
 19. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,691
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Kon je ook niet de trunk via het scherm openen?
   
 20. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Maak je geen zorgen Frank. Als ik overal aan denk gaat bij mij ook alles goed:rolleyes:
   
  • Funny x 1

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC