TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Wat de andere automerken doen

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ebullio, Sep 18, 2015.

 1. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Dat wel, maar voorlopig is het nog 2020 als streven, is er nog niets bekend over de batterijen en zijn de specs gelijk aan die van de Model S 2014 (op dat stukje autonoom rijden tot 37 mijl per uur na). Hopelijk slagen ze in hun onderliggende opzet om hiermee huidige Audi rijders nog maar een keer een ICE te laten kopen "in afwachting van" in plaats van nu naar de Model S of X over te stappen.
  Voor de rest is het eerst zien dan geloven. Ik ben sceptisch, dat klopt, maar zie alleen maar fabrikanten die eigenlijk niet willen (ook Audi want in 2025 zal toch nog 75% van hun productie ICE zijn) en wat om zich heen slaan nu ze zien dat ze behoorlijk klanten in eerst het premium segment en nu ook het midden segment aan het verliezen zijn.
   
  • Like x 1
 2. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,641
  Had ik het met die gast van Brusa ook over.
  In-wheel motors zijn niet interessant omdat je geen toerentalreductie kan toepassen en het onafgeveerde gewicht te zwaar wordt.
  Dus als Audi hier mee door zet zal je inboeten aan binnen(koffer)ruimte.
   
 3. Desiré

  Desiré Member

  Joined:
  Sep 7, 2015
  Messages:
  914
  Location:
  Nijmegen
  Tot op zekere hoogte is de Model 3 ook een "zoethoudertje" want we krijgen vooralsnog nog niets geleverd. Al moet ik toegeven dat Tesla ons beter zoet houdt met ten eerste al een presentatie van een "concept car" in plaats van alleen een eenvoudige Powerpoint presentatie. Daarbij is Tesla verder met zijn "huiswerk" zoals de Gigafactory en het laadnetwerk. Maar in hoeverre is dat niet in te halen door de anderen? Ook schrijdt nog steeds de technische ontwikkeling voor de accu's, en de laadtechniek, heel erg snel voort dus kan ik me voorstellen dat men momenteel hun twijfel heeft om daar nu al keuzes in te maken want in een paar jaar kan er nog heel veel veranderen en kunnen keuzes die men nu maak juist een beperking zijn die dan duur zijn.
   
 4. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,092
  Location:
  Eindhoven
  Hmm een degelijke concurrent van wat? Een 2016 model S maar pas verkrijgbaar na 2020? Ik had liever een degelijke concurrent van de model 3 gezien...
  Maar goed let's hope they underpromise and overdeliver... ;)
   
 5. BobbyKings

  BobbyKings Blue M3P-FSD

  Joined:
  Oct 1, 2015
  Messages:
  1,811
  Location:
  Voorburg, Netherlands
 6. Pascal-R

  Pascal-R Active Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  1,025
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Waarop baseer je dit? Geen van de fabrikanten heeft momenteel zelf een elektrische aandrijflijn, alle kennis komt van Bosch,siemens etc. Laat staan dat ze op schaal batterijen kunnen produceren.
   
 7. Pascal-R

  Pascal-R Active Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  1,025
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Sterker nog, een concept car waarin gasten tijdens de presentatie al konden meerijden. Ik ben benieuwd of de mission e die werd getoond überhaupt een aandrijflijn of batterij had.
   
  • Like x 1
 8. Thor

  Thor Member

  Joined:
  Nov 28, 2014
  Messages:
  259
  Location:
  Nederland / Hellevoetsluis
  Wat ik bij alle " oude" fabrikanten mis is immer laad-infrastructuur en waar gaan ze - als ze serieuze aantallen willen maken - de accu's vandaan halen? Heb nog nergens iets gelezen over Giga fabrieken. Dacht gelezen te hebben dat VW miljoenen EV wil gaan maken, maar geen accu fabriek.

  En zonder accu geen auto....

  Het zou natuurlijk super zijn voor de transitie naar elektrisch rijden, maar vooralsnog vrees ik dat het langer gaat duren voordat de "oude" auto fabrikanten de omslag naar EV gemaakt hebben.

  Ik laat me graag verrassen.
   
 9. Carl

  Carl Supporting Member

  Joined:
  Jan 12, 2013
  Messages:
  1,665
  Location:
  Belgium
  Heb vrees ik een verantwoordelijke B2B van PSA wat depressief gemaakt deze namiddag*: hij was al aan 't klagen over hoe 'den Duits' agressief de fleet-markt bespeelt en dat geen enkele jonge afgestudeerde nog iets anders dan een BMW als bedrijfswagen wil (en een iets meer senior iemand een Audi of Mercedes), en al zeker geen Peugeot of Citroën, terwijl je bij PSA toch veel meer waar voor je geld hebt...

  En toen sprak ik over Tesla, en de komende M3, en begon bovendien de derde man in ons gezelschap ook enthousiast te vertellen over zijn proefrit van vorige week in een Tesla MS. Tja, "wat de andere automerken doen" :oops:

  * overigens: dat was op de golf van La Tournette/Nijvel, en er stond een (Belgische) MX P90D op de parking: iemand van hier? De MX ('t was de eerste die ik 'stilstaand' kon bewonderen) is alvast een stuk mooier in 't echt dan op foto, naar mijn smaak...
   
  • Like x 2
 10. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Voorlopig doet men niets meer dan wat wanhopig een rookgordijn maken om te voorkomen dat steeds meer van hun klanten naar Tesla overlopen, ofwel S en X, ofwel reservatie Model 3.

  Eigenlijk best vergelijkbaar met dat andere gesjoemel van de duitse merken.
   
 11. Firebird

  Firebird Active Member

  Joined:
  Dec 7, 2013
  Messages:
  2,017
  Location:
  Ardooie, Belgium (EU)
  Carl, was het een witte met plaat 1-PP.-… ? Is de eerste X van Tesla zelf die het land aan het veroveren is. ;)
   
 12. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,641
  Die mens van Peugeot kreeg van jouw uitleg direct een Gilles de la Tourette-uitbarsting waarschijnlijk:D.
  Goed gedaan iig.
   
 13. Carl

  Carl Supporting Member

  Joined:
  Jan 12, 2013
  Messages:
  1,665
  Location:
  Belgium
  Donkergrijze met donkergrijze velgen (en rode remklauwen, maar ik neem aan dat alle P's dat hebben).
   
 14. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  7,004
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  mijn P niet. géén van de eerste P's overigens.
  :D:(
   
 15. Zuid5.nl

  Zuid5.nl Member

  Joined:
  Aug 2, 2013
  Messages:
  695
  Location:
  Oostzaan NL
  Vind dat zo Porsche imitatie:p
   
  • Funny x 1
 16. Desiré

  Desiré Member

  Joined:
  Sep 7, 2015
  Messages:
  914
  Location:
  Nijmegen
  Misschien ga ik even off-topic maar eigenlijk ook weer niet. Het volgende uit het leven van een service-verlenend bedrijf die enkele bedrijfswagen van een groot merk (VW) heeft rondrijden en nu binnen een kort tijdbestek voor de vierde keer met één en dezelfde bedrijfswagen wordt geconfronteerd met een kapotte verstuiver die vervangen moet worden waarbij ik blij zijn dat deze wagen maar vier cilinders heeft en geen twaalf!

  De eerste gebeurde ver weg in Duitsland, na enig oponthoud een vervangende wagen en weer verder en op de terugweg de wagens weer kunnen wisselen gelukkig. Wel even betalen met een 70% coulance want die verstuiver was wel heel snel aan de beurt. Nog geen paar weken later, nummer twee, weer hetzelfde maar nu gelukkig dichter bij huis, al komt zoiets natuurlijk altijd op een moment dat je het niet kunt gebruiken. Weer betalen met ook weer 70% coulance. Je zou haast gaan denken dat de sjoemelsoftware dit soort klachten fingeert.

  Toen had ik al de vraag of men niet verwacht dat de andere twee ook niet snel aan de beurt zouden komen. Daar kon men niets mee helaas. Nog geen paar weken later, weer hetzelfde verhaal, op een vrijdag avond. Toen wat uitdrukkelijker aangedrongen op het feit of ze nu ook niet gelijk de laatste mee konden vervangen want statistisch gezien komt die zo ook aan de beurt. Nee, kan niet want mijnheer Pon wacht gewoon tot ook die stuk gaat en dan halen we gewoon alles voor de vierde keer los. En ja hoor, nu is ook nummer vier zover en dan moet ik de gang van zaken maar normaal vinden? :mad:

  Ik neem het de chef werkplaats niet kwalijk want die was het ook wel met me eens en gaf zelfs aan dat bekend is dat die betreffende verstuivers een probleem zijn, vandaar ook standaard de 70% coulance. Maar men verwacht wel van mij dat ik vier keer betaal voor het vervangen van die dingen, dat natuurlijk mijn mensen ergens onderweg stranden en ik klanten teleur moet stellen omdat ik gemaakte afspraken niet na kan komen. Daar heb ik die bedrijfswagens niet voor gekocht! Die wagens koop ik niet voor mezelf, maar om mijn personeel en mijn klanten tevreden mee te houden, dat wordt geloof ik niet beseft! :mad:

  Ze geven eigenlijk duidelijk met voornoemde aan dat ze me een aantal jaren geleden al een inferieur product geleverd hebben, anders had ik nu na de garantieperiode niet steeds een 70% coulance. Zelfs de chef werkplaats geef het toe dat de verstuivers een bekend probleem is. Ze denken bij VW waarschijnlijk dat je met een 70% coulance tevreden zal zijn en alsnog een positief gevoel overhoudt aan het merk. Niet dus, de gevolgen van het inferieure product zijn ze dan even vergeten, personeel dat strand en dus veel later thuis zijn dan je ze wenst, klanten van "ons" die teleurgesteld zijn, en dan ik die spontaan hoge bloeddruk krijgt van de frustratie die dit met zich mee breng. Ik zou zo graag zo'n merk eens publiekelijk en juridisch aan willen pakken om dit soort ongeïnteresseerd gedrag. Volgens mij heb je een hele goede case maar helaas het is dat het ik hier geen tijd voor heb en een boel geld voor een goede advocaat maar anders... het jeukt wel erg in zo'n geval. :mad:

  Ergens zijn de grote merken vergeten dat ze mij tevreden moeten houden want het is niet alleen bij VW. De dealers zijn in mijn beleving gewoon verlengstukken van een importeur en mogen niets zelf meer beslissen en vooral ook niet teveel meer meedenken met de klant. Zij mogen mij als ontevreden klant te woord blijven staan, het slechte nieuws brengen en de klappen opvangen. Nee, daar worden we vrolijk van. Waar is de zorg voor een klanttevredenheid gebleven in dat soort organisaties? Hebben zij dan het recht om alles maar te doen waar ze zin in hebben, en wij moeten dat als klant maar gewoon slikken? Ik zit met smacht te wachten op de verkoper van VW straks want het geval wil dat de bedrijfswagens ergens binnen een paar maanden vervangen moeten worden. Die heeft dan ook een slechte dag en zit me dan ook af te vragen hoe hij dit denkt recht te praten. Je wilt toch eigenlijk niet in dienst zijn van zo'n merk?

  Het is zo'n groot contrast met vanochtend, die me eveneens vanochtend belde nadat ik gisteren een klein lijstje met enkele kleine puntjes gemaild had die nog opgelost moesten worden met mijn 8 maanden oude S. Netjes een afspraak gemaakt en ze worden voor een vervanger. Je wordt netjes bedankt voor het het lijstje, en de gestuurde foto's ter ondersteuning, en zorgen ervoor dat ze allemaal netjes worden opgelost. Wanneer begint Tesla met bedrijfswagens?

  ps. Sorry, moet het even kwijt. :oops:
   
  • Like x 6
 17. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  7,004
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  het forum kan therapeutisch werken ;)

  ik weet niet of het een troost is, maar een vriend van mij rijdt met een "Ster", de GLE SUV.
  Afgelopen 4 jaar sprongen de kosten al de pan uit.
  Zijn zoon studeerde en werkt intussen in Lausanne. Verschillende keren is hij met de G (die G slaat op de energieklasse; zo merkte een advocaat hier ooit op) in panne gevallen tussen Zwitserland en België. Hj vertrok telkens opnieuw met anxiety...

  En nu, na 4 jaren, moest hij naar de keuring. Onmiddellijk een rode kaart, afgekeurd wegens allerlei problemen.

  en toch, en toch... kan ik hem nog steeds niet overtuigen van de X. :(:( (zijn zonen zijn nochtans grote fans)
   
  • Like x 2
 18. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
 19. Phil_BE

  Phil_BE Active Member

  Joined:
  Aug 14, 2015
  Messages:
  1,143
  Location:
  Strombeek Bever,Belgium
  bedankt voor het delen van dit verhaal, is ook mijn ervaring !
   
 20. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,147
  Location:
  Netherlands
  De Rimac Concept One blijft een heel interessante auto (als je echt veel te veel geld over hebt). Je kunt zelfs instellen of je onder- of overstuur wilt hebben of neutraal wilt rijden. Prachtig om te zien wat je allemaal kunt instellen (ook in andere filmpjes over deze auto) en hopelijk komt een deel hiervan uiteindelijk ook bij Tesla terecht.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC