Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Waterstof of elektrisch

BobbyKings

Blue M3P-FSD
Oct 1, 2015
2,806
2,895
Voorburg, Netherlands
Hoe afhankelijk wil je zijn, zelfs als het de fossiele variant betreft?

https://tiremeetsroad.com/2021/02/1...-vehicles-cites-current-deep-freeze-as-cause/

Jongens jongens,
Voor jullie verdwalen in het detail van de energiecrisis in Texas zelf: Mijn punt is dat dit artikel pijnlijk illustreert hoe afhankelijk waterstof je maakt van de fossiele industrie. Hier mensen in Californië die geen waterstof kunnen tanken omdat de gasindustrie er uit ligt in Texas.

Die afhankelijkheid is weliswaar een natte droom van bedrijven als de Gasunie, maar ongunstig voor consument en milieu. En nog duur ook.
 

Gumball

Member
Mar 9, 2020
206
227
Yes
Electrisch aangedreven toch zeker. Mooi dat er nog steeds serieus naar gekeken wordt, maar waterstof zal vooral nutyig blijken in vrachtwagens en grote machines, en uiteindelijk niet voor personenauto’s, is mijn mening.
 

Pascal-R

Active Member
Mar 19, 2015
1,335
587
Zeeland, Netherlands
Electrisch aangedreven toch zeker. Mooi dat er nog steeds serieus naar gekeken wordt, maar waterstof zal vooral nutyig blijken in vrachtwagens en grote machines, en uiteindelijk niet voor personenauto’s, is mijn mening.
Ook daar niet. Ook bij een vrachtwagen zal een batterij gunstiger blijken. Immers tco is key bij vrachtwagens. En dan is een fcev niet aantrekkelijk
 

prettig

Active Member
Apr 16, 2019
1,051
505
Soesterberg
Breed publiek
Hyperion wil een prijskaartje van meer dan 100.000 euro op de XP-1 kleven...

Haha, kan het niet geloven dat dit geval ook maar in de buurt van die 100k gaat komen. Maar een miljoen is natuurlijk ook meer dan 100k :D

Voor 100K ga ik hem gelijk halen........om naar te kijken, wijs design. Mooie van startups, komen met de meest waanzinnige dingen. Maar denk ook eerder dat het 1 miljoen wordt als die al komt. Jammer dat er weinig info is over de "NASA" hydrogen technologie (wel benieuwd wat daar nu anders aan is).
 

ebullio

Well-Known Member
Mar 13, 2013
5,245
3,347
Rotterdam, Netherlands
Breed publiek
Hyperion wil een prijskaartje van meer dan 100.000 euro op de XP-1 kleven...

Haha, kan het niet geloven dat dit geval ook maar in de buurt van die 100k gaat komen. Maar een miljoen is natuurlijk ook meer dan 100k :D
Als dat apparaat die prestaties kan leveren dat zal er minimaal een 100kWh batterij in moeten, een fuelcell kan namelijk dat vermogen niet leveren. Die range zal vervolgens met een lage snelheid gehaald moeten worden omdat anders die fuelcell niet genoeg tijd heeft om de batterij op te laden.
 
  • Like
Reactions: Maarten

DuurzameHenk

Member
May 11, 2019
331
624
Salland NL

Daar is hij weer: Adje waterstof (het begin van het bericht)::eek:
Zet vol in op waterstof, met een investering van 2,5 miljard. Dat vragen 38 energiebedrijven, netbeheerders, milieuorganisaties en wetenschappers donderdag aan het nieuwe kabinet. Het geld is nodig voor opslag en productie, en het schoner krijgen van de industrie. Maar waterstof is ook nodig om economisch de boot niet te missen, zegt professor Ad van Wijk van de TU Delft.
Van Wijk is een van de ondertekenaars van het 'waterstofpact', een kort en overzichtelijk plan waarmee het nieuwe kabinet de waterstofeconomie op stoom zou moeten brengen. In de coalitie zitten energiebedrijven en netbeheerders als Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, TenneT, Stedin, Alliander en Gasunie, naast een groot aantal kleinere energiebedrijven.
Ook Greenpeace en Natuur & Milieu staan achter het plan, dat vooral de ontwikkeling van 'groene' waterstof moet garanderen. Waterstof wordt nu nog gemaakt van aardgas, maar zou in de toekomst moeten worden geproduceerd uit groene stroom, afkomstig van bijvoorbeeld zon of wind.
 
  • Like
Reactions: Maarten

PaulusdB

Mayor Gnomus Vintage Limb
Jul 12, 2013
6,615
6,216
Europe
Geld was nog nooit zo goedkoop als nu. Als die paar miljard echt renderen, waarom dan bedelen om ons belastinggeld?

Je zou als alternatief de contraproductieve subsidies en perverse stimuleringsmaatregelingen voor fossiele energie kunnen omzetten in nutteloze investeringen in die wappie waterstofdromerij. Is de totale balans toch nog positief.
 

Woodytoo

Member
Oct 21, 2019
154
153
NL
Ach kijk, als we nou met z'n allen nou even het prijsverschil tussen stroom uit wind/zon en stroom uit blauwe waterstof ophoesten via een SDE++ subsidie, dan kan Vattenfal eindelijk die centrale ombouwen naar waterstof.

Vattenfall

Marktwerking. Leuk voor wasknijpers. Niet zo bruikbaar voor zaken die echt belangrijk zijn.
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top