TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Weet Facebook wat ik in mijn Tesla luister?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by skruger, Apr 11, 2018.

 1. skruger

  skruger Model S 85D

  Joined:
  Mar 18, 2016
  Messages:
  9
  Location:
  Oegstgeest
  Naar aanleiding van alle commotie rond Facebook heb ik in mijn account (die ik overigens zelden actief gebruik) de instellingen doorgenomen. In de Ad Preferences kwam ik een kopje tegen met de naam 'Who have added their contact list to Facebook'.

  Dit is blijkbaar een lijst van adverteerders die mijn profiel hebben toegevoegd aan facebook omdat ze gegevens van mij hebben. In dit lijstje viel me een plaatje op van Cardi B, die ik verder niet ken, maar dat plaatje had ik een paar dagen eerder in mijn Tesla gezien toen ik naar een random afspeellijst luisterde.

  Ik heb dus nog nooit op Google of facebook of wat dan ook naar deze Cardi B gezocht. Ik heb alleen naar een liedje geluisterd in mijn Tesla, gebruik makend van Tesla's Spotify account.

  Hoe komt deze info bij Facebook terecht??

  Weet iemand of Tesla onze gegevens aan Spotify doorgeeft zodat artiesten je kunnen volgen en hun liedjes via andere weg aan je kunnen promoten?
   
  • Informative x 1
 2. Pudding

  Pudding Member

  Joined:
  Sep 26, 2017
  Messages:
  44
  Location:
  Groningen, Netherlands
  Spotify en Facebook hebben zeker een connectie. Je kunt immers inloggen in Spotify met je facebook account.
  Daarmee verwacht ik dan ook dat Spotify en Facebook gegevens uitwisselen.

  Het zou mij daarnaast niet verbazen wanneer Tesla een afspraak heeft over data uitwisseling met Spotify voor het gebruik van het "gratis" Spotify account.
   
 3. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  2,103
  Location:
  Rotterdam
  Al jaren lang anti FB, ik besef me nu weer waarom.........
   
 4. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,932
  Location:
  Haarlem, Netherlands
  iedereen denkt dat het is om op een makkelijke manier in te loggen, maar het gaat natuurlijk alleen maar om acocord op het delen van de data. Heeft weinig met Tesla te maken, dat is in deze slechts de carrier..

  Uit de Spotify voorwaarden:

  "Wanneer u zich registreert voor de service, kunnen we informatie vragen zoals uw gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, adres, postcode en land. Als u de service opent via de inloggegevens van een toepassing van derden (zoals gedefinieerd in de Gebruiksvoorwaarden), (bijv. Facebook), geeft u ons toestemming om uw authenticatie-informatie te verzamelen, zoals uw gebruikersnaam en gecodeerde inloggegevens. We kunnen ook andere informatie verzamelen die beschikbaar is op of via uw account bij de toepassing van derden, inclusief, bijvoorbeeld uw naam, profielfoto, land, thuisgemeente, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, namen van vrienden en profielfoto’s, en netwerken.

  (..)
  We kunnen uw openbare informatie gebruiken ter promotie van de service en om anderen te helpen om u en/of uw Spotify-inhoud te vinden, inclusief via Facebook en andere toepassingen van derden en op websites die Spotify-widgets hebben ingebouwd. Uw informatie kan gebruikt worden om anderen, inclusief binnen de service, via e-mail en door Facebook en andere toepassingen van derden op de hoogte te brengen van uw gebruik van de service (bijv. dat u zich bij Spotify geregistreerd heeft, of activiteit in verband met een Spotify-profiel, zoals het toevoegen of verwijderen van tracks op/uit een playlist).
   
 5. Tampert

  Tampert Member

  Joined:
  Sep 26, 2016
  Messages:
  356
  Location:
  Netherlands
  Je kunt ook prima met een username inloggen op Spotify. Ik zou nergens facebook-makkelijk-inloggen feature gebruiken.
   
 6. ivog

  ivog Member

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  371
  Location:
  Amsterdam
  Als je in je tesla niet op spotify hebt ingelogd dan lijkt het me sterk dat Facebook weet waarnaar je luistert in je auto.

  Tesla zou dan aan spotify gegevens moeten doorgeven die te matchen zijn met een facebook account. Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Tesla dit doet. Daarnaast zou spotify aan Facebook moeten doorgeven waar je precies naar luistert, ook onwaarschijnlijk.

  Je kunt al je facebookdata downloaden en via die weg proberen uit te vinden hoe die Cardi B aan jou gerelateerd kan worden.
   
 7. Firebird

  Firebird Active Member

  Joined:
  Dec 7, 2013
  Messages:
  2,033
  Location:
  Ardooie, Belgium (EU)
  Denk ook dat dit vergezocht is bij gebruik van de Tesla account.
  Mocht je in je auto inloggen met je privé account van Spotify lijkt er wel een mogelijkheid tot verband... .
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC