TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Weird issue: route not showing in screen

Discussion in 'Model S: User Interface' started by DGM73, Aug 9, 2014.

  1. DGM73

    DGM73 Member

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    38
    Location:
    Barcelona, Spain
    Hi,

    Since today, when selecting the routes to go, the routes don't show up in the navigation screen of my recently acquired Model S. It is weird because they were showing before as far as I can tell. Now, the route only appears on the driver screen (just the next steps, obviously, not the full route).

    My daughter was playing yesterday with the navigator, zooming in and out, rotating, nothing serious AFAIK... could she accidentally changed something somehow in the configuration? I tried to find if that was possible and come back to the previous configuration but I've been unable to find the correct "lever" (if it exists).

    Can someone let me know if there is a simple solution for this or if this is something that will make me call Tesla maintenance? (my nearest service center is 500 km away; delivery was without any guiding tour due to my country not having any Tesla service center... yet)

    Thanks!
     
  2. spaghetti

    spaghetti Member

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    245
    Location:
    Silicon Valley
    Just reboot the main display by holding down both scroll wheels on the steering wheels for a few seconds.
     
  3. DGM73

    DGM73 Member

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    38
    Location:
    Barcelona, Spain
    Thanks spaghetti, that worked! Sorry for my noobness!

    Anyway, I now remember that yesterday I also put the screen on "cleaning mode" and I wonder if this also helped to create this irrelevant bug....
     
  4. jerry33

    jerry33 S85 - VIN:P05130 - 3/2/13

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    12,752
    Location:
    Texas
    That is unlikely to have caused it. Generally, the first thing you do when there is any weirdness is reboot the large display.
     
  5. ecarfan

    ecarfan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    10,326
    Location:
    San Mateo, CA
    I have had happen what the OP describes. A reboot of the center display solved the problem.
     
  6. aaronw

    aaronw Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    281
    Location:
    United States
    I have had this happen multiple times. It's annoying.
     
  7. Sig698

    Sig698 Model S Sig Perf #698

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    182
    Location:
    Los Angeles, CA
    I'm having the same problem and a reboot has not solved this issue. Any advice?
     
  8. redi

    redi 2013 P85+ with HumanPilot Technology

    Joined:
    Aug 31, 2013
    Messages:
    520
    Location:
    DFW, TX
    Its happened to me several times and a reboot always restores the line. I don't mind not having the route line (or I would prefer having a switch to turn it off) since the route is on the leftmost display. I find the heavy blue route line almost completely obscures the traffic rendering on the map and I would sometimes prefer have the traffic info as priority.
     
  9. tliving

    tliving Member

    Joined:
    Mar 8, 2014
    Messages:
    635
    Location:
    New England, USA
    Same for me, has happened about 3x spread out by weeks. A 17" reboot always fixes it but is annoying to do while driving.
     
  10. BlkCld

    BlkCld Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    194
    Location:
    South FL
    Yep I have the same issue quite often. Reboot brings it back. Annoying especially while driving or at light as air conditioning shuts down.
     
  11. pilotSteve

    pilotSteve Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    577
    Location:
    Vancouver WA
    Its a "pre-alpha" 6.0 preview feature..... that is not quite ready for prime time :) I too had to reboot when no route and driving. Ah well, 6.0 will bring all NEW bugs, I'm sure. (But better bugs).
     
  12. jammerdjc

    jammerdjc S Owner/Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    97
    Location:
    San Jose, CA
    #12 jammerdjc, Aug 26, 2014
    Last edited: Aug 26, 2014
    This happens to me on a regular basis. The fun part is that now when it does show, it's the reverse route!! The turn by turn is correct, but the routing line on the main map is always backwards (it's very confusing to see it tell you to take the offramp of the freeway to get on it.... I have learned to pay no attention to the map now. I only use the turn by turn. photo.JPG

    BTW, this is v5.9(1.51.109)
     
  13. jammerdjc

    jammerdjc S Owner/Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    97
    Location:
    San Jose, CA
    Interestingly enough, when I arrived at my car after work yesterday there was a note that a software update was available. This morning I have 5.12. An initial try shows that that the navigation is fixed. We'll have to see over the next few weeks if they fixed that communication issue (different thread).
     

Share This Page