TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Welk(e) laadstation/laadpaal?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by MindBender, Aug 7, 2013.

  1. MindBender

    MindBender Bite my shiny metal ass

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    437
    Location:
    Tilburg, The Netherlands
    Vorig jaar heb ik mijn meterkast compleet laten vervangen en mijn huisaansluiting laten verzwaren naar het maximaal haalbare voor de grondkabel. Maar met de komst van de Tesla is deze 1x40A (=9,2kW) nog steeds veeeeeel te licht. Ik zal dus een nieuwe grondkabel moeten laten leggen. Helaas komt onze grondkabel midden in huis naar boven, waardoor waarschijnlijk de betonnen vloer uit de net gerenoveerde gang zal moeten :-(.

    Een aparte aansluiting is niet echt een optie omdat we met ons huidige jaarlijkse verbruik al op 8.500kWh zitten; Vanaf 10.000kWh gaat het elektriciteitstarief namelijk van zo'n 23ct/kWh naar zo'n 14ct/kWh, maar deze 10.000kWh grens is per aansluiting en niet voor beide aansluitingen samen.

    Omdat de vloer toch open moet, ben ik maar meteen voor de twin-charger gegaan. Daarmee wordt onderweg bij een openbare laadpaal bijladen ook meteen wat praktischer. Ik wil natuurlijk hoofdzakelijk thuis laden, maar het is me nog niet helemaal duidelijk welk laadstation ik hiervoor moet nemen en welke eisen deze aan mijn elektrische installatie stelt.

    Ik lees hier veel over Cohere; Die had ik zelf ook al gevonden en heb ik ze vorige week zelfs om informatie verzocht. Een week later had ik nog geen enkele reactie mogen ontvangen, dus heb ik ze er nog eens aan herinnerd. Weer drie dagen verder en nog steeds geen reactie. Bedrijven reageren over het algemeen beter als er wat te verkopen valt dan wanneer er problemen zijn. Frustreren, maar op zich is wel prettig dat ik al meteen voor de aanschaf weet dat ik niet veel hoeft te verwachten bij problemen.

    Veel keuze is er echter niet: Ik geloof dat verder alleen GreenFlux nog voor Telsa geschikte laadpunten maakt, maar verder kon ik er geen vinden.

    Welke laadpunten overwegen jullie aan te schaffen, of welke heb je misschien al aangeschaft?

    Een 22kW laadpunt vereist 3x32A. Bij mijn weten zijn er geen zekeringautomaten van 32A en is de eerst volgende 35A. Is een 22kW laadpunt, afgezekerd met 3x35A niet een beetje te zwaar voor een huisaansluiting van 3x40A?
     
  2. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,954
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
  3. Michaelc

    Michaelc Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    Nederland

    Beste MindBender,

    Wat spijtig om te horen. Ik weet niet hoe het komt dat niemand contact heeft opgenomen. Bel mij anders even direct, dan kan ik je helpen met je vragen.

    Groet,
    Michael (06 23747553)
    Cohere
     
  4. MindBender

    MindBender Bite my shiny metal ass

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    437
    Location:
    Tilburg, The Netherlands
    Ik heb je PM beantwoord.
     

Share This Page