TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Welk(e) laadstation/laadpaal?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by MindBender, Aug 7, 2013.

 1. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Vorig jaar heb ik mijn meterkast compleet laten vervangen en mijn huisaansluiting laten verzwaren naar het maximaal haalbare voor de grondkabel. Maar met de komst van de Tesla is deze 1x40A (=9,2kW) nog steeds veeeeeel te licht. Ik zal dus een nieuwe grondkabel moeten laten leggen. Helaas komt onze grondkabel midden in huis naar boven, waardoor waarschijnlijk de betonnen vloer uit de net gerenoveerde gang zal moeten :-(.

  Een aparte aansluiting is niet echt een optie omdat we met ons huidige jaarlijkse verbruik al op 8.500kWh zitten; Vanaf 10.000kWh gaat het elektriciteitstarief namelijk van zo'n 23ct/kWh naar zo'n 14ct/kWh, maar deze 10.000kWh grens is per aansluiting en niet voor beide aansluitingen samen.

  Omdat de vloer toch open moet, ben ik maar meteen voor de twin-charger gegaan. Daarmee wordt onderweg bij een openbare laadpaal bijladen ook meteen wat praktischer. Ik wil natuurlijk hoofdzakelijk thuis laden, maar het is me nog niet helemaal duidelijk welk laadstation ik hiervoor moet nemen en welke eisen deze aan mijn elektrische installatie stelt.

  Ik lees hier veel over Cohere; Die had ik zelf ook al gevonden en heb ik ze vorige week zelfs om informatie verzocht. Een week later had ik nog geen enkele reactie mogen ontvangen, dus heb ik ze er nog eens aan herinnerd. Weer drie dagen verder en nog steeds geen reactie. Bedrijven reageren over het algemeen beter als er wat te verkopen valt dan wanneer er problemen zijn. Frustreren, maar op zich is wel prettig dat ik al meteen voor de aanschaf weet dat ik niet veel hoeft te verwachten bij problemen.

  Veel keuze is er echter niet: Ik geloof dat verder alleen GreenFlux nog voor Telsa geschikte laadpunten maakt, maar verder kon ik er geen vinden.

  Welke laadpunten overwegen jullie aan te schaffen, of welke heb je misschien al aangeschaft?

  Een 22kW laadpunt vereist 3x32A. Bij mijn weten zijn er geen zekeringautomaten van 32A en is de eerst volgende 35A. Is een 22kW laadpunt, afgezekerd met 3x35A niet een beetje te zwaar voor een huisaansluiting van 3x40A?
   
 2. widodh

  widodh Model S 85 and 100D

  Joined:
  Jan 23, 2011
  Messages:
  6,223
  Location:
  Middelburg / Venlo, NL
 3. Michaelc

  Michaelc Member

  Joined:
  May 31, 2013
  Messages:
  17
  Location:
  Nederland

  Beste MindBender,

  Wat spijtig om te horen. Ik weet niet hoe het komt dat niemand contact heeft opgenomen. Bel mij anders even direct, dan kan ik je helpen met je vragen.

  Groet,
  Michael (06 23747553)
  Cohere
   
 4. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Ik heb je PM beantwoord.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC