TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

WiFi hardware in Model S (MAC Address / Vendor)

Discussion in 'Model S: User Interface' started by widodh, Aug 23, 2013.

  1. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    Now that the WiFi is enabled in Model S, has anybody checked out the MAC address of Model S yet?

    I'm curious to know what vendor they used for the WiFi and if it will be able to do 5Ghz WiFi.

    Could somebody post the MAC address of their car? You can skip the last two digits if you want to.

    Using this list: http://standards.ieee.org/develop/regauth/oui/oui.txt

    We can found I which vendor they are using.
     
  2. rlang59

    rlang59 Member

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Messages:
    923
    Location:
    US
    The MAC address will just tell you that it is Tesla (assuming they set them like they are supposed to), not the vendor of the WiFi part.
     
  3. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    Tesla is not listed as having their own range of mac addresses. For example BMW is.

    Since they build the car from various components I assume they didn't change the MAC and it will be original vendor's MAC address.
     
  4. Fuzzylogic

    Fuzzylogic EU Sport 359 & S94

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    336
    Location:
    The Netherlands
  5. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    Indeed, that was what I was looking for.

    Interesting thing is this part (FC6050):

    So while Model S currently doesn't support an iPod, the chip would support it?
     
  6. Zapped

    Zapped Model S - PURE EV

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    964
    Location:
    YEG <-> PSP
    No sure about the quality of the Parrot hardware but my WIFI just died yesterday. No WIFI or 3G ( bars are black).
    Interestingly the google maps is still working.
    SC indicated the center display will be replaced.
     
  7. phat78boy

    phat78boy Member

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    192
    Location:
    Phoenix, AZ
    I would hope they used a chip with bluetooth 4.0 capabilities.
     
  8. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    206
    Location:
    Ball Ground, GA
    Mine is 90:03:B7:F2
     
  9. SLVR

    SLVR New Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Messages:
    1
    Location:
    Winchester California
    How did you find the MAC address, where do i look?
     
  10. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    206
    Location:
    Ball Ground, GA
    I found it in my DHCP server listing of assigned IP addresses. I don't believe there is anywhere in the MS Screens where that is displayed to the consumer.
     
  11. Pluto

    Pluto Member

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    71
    Location:
    US
    One way to find it is by setting up your phone as a hotspot, then connecting your device to your phone. On your phone it'll show you the names and MAC addresses of all connected devices on Android at least (if I'm remembering right).
     
  12. SoccerMan94043

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    161
    Location:
    San Jose
    Click on the wifi logo on your 17" screen in the upper right. I'm going on memory here but there is either a little "i" next to the work wifi on the wifi setup screen or a settings menu option at the bottom of the wifi list. Click on that to get your MAC info.
     
  13. SoccerMan94043

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    161
    Location:
    San Jose
    Just had a chance to confirm. Hit wifi image, then select the wifi settings then hit the "i" next to wifi in the upper left of that dialog (I found an image online showing it... check the red circle).

    [​IMG]
     
    • Informative x 1
    • Like x 1

Share This Page