TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Window Tinting - Prestige Films - PhotoSync

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by redevries, Dec 22, 2013.

 1. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  #1 redevries, Dec 22, 2013
  Last edited: Dec 22, 2013
  Ik wil mijn ramen van een kleurtje laten voorzien. Ik vind dat mooi, maar de warmtewerende capaciteiten komen ook van de zomer goed van pas. Het scheelt allemaal energie van de Airco.

  Nu heb ik het US forum daar nogal over doorgespit en daar blijkt één specifiek merk naar boven te komen waar iedereen zeer enthousiast over is: PhotoSync van Prestige Films http://www.prestige-films.com/auto_photosync.shtml

  De voordelen die worden genoemd: in tegenstelling tot veel van de 'standaard' films bevat deze film helemaal geen metaal. Het voordeel is dat je daarmee dus ook geen onnodige afscherming (meer kans op storing) creëert op allerlei elektronische apparatuur. Het tweede voordeel is dat de films zich enigszins aanpassen aan de lichtsterkte. Dat betekent dat je bijvoorbeeld bij donker weer 55% licht doorlaat, dat wordt dan 45% op het moment dat de zon er op staat.

  Hier zie je overigens een voorbeeld van 45% (een witte Tesla): http://www.teslamotorsclub.com/showthread.php/11032-Model-S-Window-Tinting/page46?p=425706&viewfull=1#post425706 iets lager op de pagina staat een voorbeeld van 55% (een grijze).

  Enfin, lang verhaal kort: het spul is niet leverbaar in Europa/Nederland. Ik heb contact gehad met de leverancier en die wil het best leveren aan high-end car wrappers.
  Ik heb ze er een aantal doorgeven die ben ik tegengekomen op mijn zoektocht naar een car wrappers (o.a. op advies hier in het forum):
  • 2Wrap.com
  • JDCustoms.nl
  • 12wrap.nl
  • TeslaWrap.nl

  Prestige Films is contact aan het zoeken met deze partijen zodat zij het in het assortiment op kunnen nemen. Prestige laat me nog weten wie er reageert en zelf zal ik deze na de feestdagen ook eens bellen.

  Mogelijk hebben jullie wat aan deze informatie mocht je in de markt zijn voor een high-end film om je ramen te tinten.

  René
   
 2. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Ik weet dat het tinten van ruiten een wettelijke regelgeving aan vast zit.
  Bepaalde % gelden voor achter, voor etc.

  Aangezien deze film variable doet tinten, wat wordt er dan aangehouden ?
   
 3. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  #3 redevries, Dec 22, 2013
  Last edited: Dec 22, 2013
  "In de permanente eisen, dat zijn de eisen waar een voertuig in het verkeer aan moet voldoen, wordt een minimum lichtdoorlatendheid van 55% geëist voor de voorruit en de voorste zijruiten. Er is dus weinig ruimte over voor extra coating of folie. De politie beschikt over een apparaatje om de lichtdoorlatendheid van de autoruit te meten, de zogenoemde 'tintman'."

  En hier is de 'Regeling voertuigen':
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0025798/Hoofdstuk5/Afdeling2/9/Artikel5242/geldigheidsdatum_23-12-2013
   
 4. Kenneth_P

  Kenneth_P New Member

  Joined:
  Dec 22, 2013
  Messages:
  2
  Location:
  Rotterdam
  De regelgeving zegt inderdaad 55% met 5% meet marge.
  Blank glas heeft altijd een X% tint in zich zitten. Het is daarom belangrijk om de huidige ruiten eerst op te meten alvorens er folie aangebracht wordt.
  Aan de hand van de tint welke het blanke glas heeft kan er bepaald worden welke folie er aangebracht kan worden om binnen de Nederlandse regelgeving te blijven.

  Waar tegenwoordig veel vraag naar is, is het tinten van de voorruit.
  Wanneer de voorruit en de voorportieren op het maximaal toegestane getint worden en de achterste ruiten ook getint worden, wordt de lichtinval in de auto zo veel mogelijk beperkt.
  Hierdoor zullen de voorruiten donkerder ogen dan wanneer alleen de voorste portieren getint worden.

  Daarnaast is de manier van tinten erg belangrijk. Het is een vak apart van bijvoorbeeld carwrappen.
  Om een tint echt mooi aan te brengen dienen de raamrubbers aan de binnenzijde verwijderd te worden.
  Vaak is dit niet mogelijk en komt het er op neer dat de bedienbare ruiten uit de deur gedemonteerd moeten worden klinkt eng maar stelt opzich niet veel voor.
  Plakkers die beweren dat dit niet nodig is zou ik sowieso geen auto laten tinten wanneer je voor het beste resultaat wilt gaan.

  In de afwerking dienen bedienbare ruiten aan de bovenkant afgevijld te worden. De ruiten gaan honderden keren open en dicht en horen vrij strak langs het rubber te sluiten.
  Vaak wordt de folie geplakt en voila je hebt getinte ruiten. Wanneer deze niet afgevijld worden komt er op de langere termijn een lelijk randje boven aan de ruit of kan de folie los laten.
  Veel plakkers lossen dit ook wel op om een dikke blanke rand boven aan het glas te laten omdat je dit toch niet ziet wanneer de ruit gesloten is.

  Ik ben niet bekend met het product van Prestige films omdat wij al jaren exclusieve auto's tinten met sungard. Hiermee zijn wij nog nooit problemen tegen gekomen.
  Uiteraard ben ik altijd benieuwd naar nieuwe producten dus wanneer prestige films contact op zou nemen staan we hier altijd voor open :smile:

  Om een lang verhaald kort te maken. Tinten is weer een vak apart dus wees kritisch met het onderzoek naar de partij waar je dit laat uitvoeren :p
  P.s. Je kunt me altijd een pm sturen bij specifieke vragen zonder dat ik reclame moet gaan maken. Technische vragen beantwoord ik graag in het topic.
   
 5. e-Rik

  e-Rik Member

  Joined:
  Aug 20, 2013
  Messages:
  726
  Location:
  Nederland
  Hoi René, ik heb ook enige tijd geleden contact opgenomen met Prestige films. Ze waren wel bereid om een paar rollen naar NL te sturen, maar het zou natuurlijk beter zijn als een NL specialist dit in zijn assortiment zou opnemen. De prijs was niet voor de poes dacht ik, en ik ben ook alleen maar geïnteresseerd in een uniforme all-around tint. Auto's met alleen de achterramen donker vind ik niet mooi.
  Ik hoor het graag als je actie succes heeft!
  Gr. Erik
   
 6. Anon1

  Anon1 Member

  Joined:
  Dec 3, 2013
  Messages:
  267
  Location:
  Haarlem, The Netherlands
  Ik was net bij Tesla Amsterdam ZO en daar stond een zwarte MS met donker folie achter (zij- en achterraam) en dat zag er echt heel strak uit. De kleur was gelijk aan het pano dak. Ik heb Machiel gevraagd om bij de eigenaar te vragen wat voor folie het is want ik ben om!
   
 7. X-RAY

  X-RAY Member

  Joined:
  Jan 3, 2012
  Messages:
  211
  Location:
  Netherlands
  Net mijn MS laten tinten bij navishop in Nootdorp. Achterklep en achterruiten 20%. Zijruiten voor, ik geloof 75% doorlaatbaarheid.
  Folie was sungard. Netjes gedaan. Erg tevreden.

  Mijn zoontje toont jullie het resultaat!

  pegu7a5e.jpg 8uzejaby.jpg ehepu6a7.jpg uhuvy5a4.jpg
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC