TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

zelf parkerend

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Filipv, Sep 10, 2015.

 1. Filipv

  Filipv Member

  Joined:
  Sep 10, 2015
  Messages:
  22
  Location:
  Belgium
  Bij de specs staat 'zelf parkerend', wat houd dit precies in? Zoekt hij dan een opening tussen de geparkeerde auto's in de straat?
   
 2. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Model S | Tesla Motors Nederland

  Model S helpt u bij het vinden van een parkeerplaats en parkeert automatisch in. In de stad zal de wagen u attenderen op een parallelle parkeerplaats, vervolgens worden het stuur, de acceleratie en remming gecontroleerd zodat er gemakkelijk achterwaarts ingeparkeerd kan worden.Als u een Supercharger station nadert, parkeert Model S automatisch in een vrije plek. Model S parkeert zelfs in uw garage thuis.

  Met ingeschakelde agenda synchronisatie, controleert Model S de huidige verkeersomstandigheden om te bepalen hoeveel tijd er nodig is om op uw eerste afspraak van de dag te komen. Op het juiste moment schakelt het de climate control in en opent het de garagedeur. Model S zal zelfs op uw eigen terrein zelf de garage uit rijden en op uw wachten naast de stoep.
   
 3. Herbie65

  Herbie65 eigenaar TESLAND.COM en AlloyGator.nl

  Joined:
  Dec 2, 2014
  Messages:
  879
  Location:
  Netherlands
  "Binnenkort" beschikbaar.
  ik wacht al vanaf Januari....
   
 4. Filipv

  Filipv Member

  Joined:
  Sep 10, 2015
  Messages:
  22
  Location:
  Belgium
  geduld is een schone deugd zeker?

  Werkt er dan nog niets van dat automatisch parkeren?
   
 5. jeJochen

  jeJochen Member

  Joined:
  Aug 9, 2015
  Messages:
  407
  Location:
  Wingene, Belgium
  Ik ga ervan uit, of beter gezegd, hoop dat de autopilot bij levering in december erop zal staan....
   
 6. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  We hebben er zelfs nog geen demo van gezien dus eigenlijk weten we niet wat het in de praktijk gaat worden, noch wanneer het beschikbaar zal zijn.
   
 7. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,628
  Location:
  de Kempen
  Probeer eens een proefrit te regelen in een wat luxere (dynamic) Prius vanaf 2009....
  Deze hebben de optie ook:wink:
  Werkt mooi, maar zodra die zegt: kan niet, ga je de auto er toch zelf in steken:biggrin:
   
 8. dicktump

  dicktump Member

  Joined:
  Jun 6, 2014
  Messages:
  926
  Location:
  Diemen, NL
  Ik heb het in een Lancia Ypsilon gehad (dat is dus een auto van 19.000 euro ongeveer, met wat opties zoals de 'Magic Parking' al meegerekend). Enige verschil is dat je zelf gas moest geven en remmen, maar het sturen deed de auto dan zelf. Hij gaf je ook instructies wanneer je moest steken, dus dat je weer de vooruit versnelling moest inschakelen en dan een beetje gas geven, et cetera. Dat ding wilde in de krapste plekjes, zelfs fileparkeren in plekken waarbij ik het zelf niet had geprobeerd, gaf de Lancia aan er wel in te kunnen parkeren en dat ging dan ook altijd probleemloos (soms na 5 keer steken, maar goed...).

  Dat was dus ook al een paar jaar terug. Op dat punt vind ik het wel jammer dat dit soort dingen bij Tesla wat lang duren naar mijn gevoel. Maar er zullen ongetwijfeld goede redenen voor zijn en hopelijk is het straks dan gewoon een heel goed functionerend systeem.
   
 9. tonvanboven

  tonvanboven Member

  Joined:
  Aug 15, 2014
  Messages:
  696
  Location:
  Winterswijk
  De executive lijn heeft dat inparkeren. Op mijn PlugIn zat het, één keer gebruikt voor fileparkeren. Je was meer tijd kwijt met de knopjes dan hem er effe zelf in te zetten. Grappig is wel dat als je achteruit haaks in een vak aan het rijden bent en de auto herkende toch uiteindelijk de lijnen dan was het een kwestie van één bevestiging en de auto ging sturen, gas en remmen deed je nog zelf. Dat is wel gaaf hoor dat je stuur precies goed heen en weer gaat. Maar ik mis het niet ;-)
   
 10. Rubites

  Rubites Member

  Joined:
  Jun 22, 2015
  Messages:
  70
  Location:
  Ronse, Belgium
  Op mijn I3 zit die optie en het werkt feilloos.
  Parking knop 1 x indrukken, traag langs geparkeerde auto's rijden. De wagen geeft aan als er een plaats beschikbaar is. De hoef je enkel te remmen en de richtingaanwijzer aan te zetten. De rest gaat volledig automatisch.
  Ik moet bekennen dat de wagen beter inparkeert dan ikzelf, op enkele cm van de stoeprand, zonder er tegen te rijden, goed voor de velgen...
  Het gaat wel iets trager dan manueel.
  Ik mis de optie niet echt op de Tesla, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn....
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC