Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Zelf wielen wisselen

Waiting4myX

Member
Apr 28, 2016
25
0
amsterdam
Voor een lange trip door europa ga ik mijn 22” wisselen naar 20”. Dit wil ik omstreeks 4 juli doen. Kan ik van iemand zn gereedschap lenen (krik, sleutel, pads)? Ik woon/werk in omgeving Haarlem/Amsterdam. Mijn dank is groot.
 

Janwillem

Member
Nov 6, 2015
327
235
Leiderdorp, Netherlands
Ik heb nu voor het eerst zelf de wielen gewisseld en ik merkte dat de dopjes over de moeren lastig te pakken zijn zonder tooltje. En zo'n tooltje kon ik niet zo 123 ergens vinden. Nu maar zelf in 3D gezet en geprint. Werkt perfect. Als iemand het bestand wil hebben kan ik het sturen.

upload_2020-6-26_9-57-44.png
 
  • Like
Reactions: Maarten

Jos D.

Member
Oct 24, 2018
50
88
Nootdorp
De velg/wielcombi is nogal zwaar. Het gelijktijdig tillen en draaien lukte de afgelopen 2x keer niet altijd direct en op den duur vloeien de krachten weg. Daarom onderstaand hulpmiddel in elkaar gezet. In de handel is vergelijkbaar te koop (wheeldolly), maar die hebben hooguit een bandbreedte van 250-255 mm. Waarschijnlijk werkt dat wel, maar liever zelf iets gemaakt. De constructie zweeft net boven de tegels, en is dus verrijdbaar. Is te leen, Nootdorp (omgeving Delft)

IMG_2813.jpg IMG_2814.jpg IMG_2815.jpg
 

PaulusdB

Mayor Gnomus Vintage Limb
Jul 12, 2013
6,686
6,456
Europe
Fraaie huisvlijt, J.
Maar de S en de X hebben toch moeren i.p.v. bouten? Dan hang je de velg toch gewoon op de bouten? Een beetje duwen tegen de velg en dan de moeren handvast draaien kan dit oude baasje nog wel.

Voor auto's met bouten i.p.v. moeren is je dolly uiterst handig. Ik heb daarvoor een ander tooltje. Dit wordt bij Audi en Mercedes Benz standaard bijgeleverd, dacht ik. Werkt het beste wanneer je er twee hebt.
Sticky-RX-Refinishing-Solutions-Ferrari-Wheel-Mounting-Tool-01.jpg
 
  • Informative
Reactions: Maarten

Groenrijder

Member
Oct 3, 2020
33
23
Barendrecht
Optillen op de naaf zetten en dan draaien aan de wiel om de gaten te centreren. Met je puntje van je schoen de wiel tegenhouden zodat hij niet eraf valt.
Al die hulpmiddelen zijn handig, maar neemt wel extra tijd in beslag.
 

Vipercat

Member
Nov 25, 2018
189
175
The Netherlands
Iemand zo'n jack pad over? Vind het beetje zonde (en lang duren) om er 4 te bestellen als ik er maar 1 nodig heb.

Ik heb de Jack Pad's zelf gemaakt. Koop bij een zaak als Decathlon een ijshockey-puck voor €1,46. Vervolgens een gat in boren met een center-boor (20mm meen ik) en dan een stukje buis in draaien. Ik had nog ergens een oude ijzeren steel liggen van een bezem, wat ik als buis heb gebruikt. Wachten duurde mij destijds ook te lang en dit was zo gemaakt. Werkt perfect.
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top