Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Belgium and the Netherlands (Dutch)

This site may earn commission on affiliate links.
eTourEurope @ Mechelen Grote Markt
You can join us on May 12th for the following program:

11:00 Tesla Model S & Roadster owners arrive @ Mechelen & park on the Grote Markt. (EV only. Register your license plate)
12:00 Lunch (Optional 65€)
13:00 Speeches by Tesla Club Belgium, eTourEurope presidents & representative of Stad Mechelen.
14:00 Tesla's depart to ESA, Netherlands
16:00 Arrive at European Space Agency (ESA) in Noordwijk, Netherlands
17:00 Visit ESA Space EXPO
18:00 Other EV's from eTourEurope arrive + Reception
22:00 End

http://www.eventbrite.com/e/etoureurope-tesla-club-belgium-day-12-may-2015-tickets-16758162114?ref=ebtn&utm_source=Tesla+Club+Belgium+Members&utm_campaign=509ca6cb10-First_Tuesdays_20150505_MMVillage&utm_medium=email&utm_term=0_36d6fb5829-509ca6cb10-84251445&goal=0_36d6fb5829-509ca6cb10-84251445&mc_cid=509ca6cb10&mc_eid=dc1e977815


Op 12 mei komt de eTourEurope (toer met allerlei 100% elektrische voertuigen - dus GEEN hybride) langs Mechelen.
eTourEurope - 9 Capitals - 9 Days
eTourEurope: 4,200 kilometre test run and check of charging infrastructure completed successfully | eTourEurope
Die e-tour vertrekt van München en rijdt in 9 dagen een toer door Europa van +/- 4200 km. Op 12 mei rijden ze van Parijs naar Amsterdam en dit via Mechelen.
Op de Grote Markt van Mechelen houden ze halte om o.a. hun wagens bij te laden (Marktkasten) én als lunch pauze (het hele gebeuren voor Mechelen zal ergens in een tijdspanne tussen 11.00 en 16.00u liggen.
Concreet rijden een 15 tal teams de hele toer, maar hun vraag naar locale e-rijders is er om ook een etappe mee te rijden (is gratis).
Ook Tesla Motor Club Belgium maakt hier een event van en zal met wagens naar de Grote Markt van Mechelen komen (details worden later deze week bekend gemaakt).

De President van Tesla MotorClub Belgium, iemand van de beleidsmensen van Mechelen én de Duitse voorzitter van eTourEurope hebben een gezamenlijke toespraak toegezegd.
Vermoedelijk zal ook onze Minster Annemie Turtelboom dit initiatief voor e-mobiliteit met haar aanwezigheid (en een korte toespraak) steunen!

=> Concreet voor mensen van hier:
- gewoon eens tot op de Grote markt komen kijken naar al die e-voertuigen
- de etappe Mechelen (Brussel) => Amsterdam (met een serieus evenement in Noordwijk op het Space Business park te Noordwijk).
- de gehele tour van 9 dagen mee rijden

Dit e-event is dus een promotie voor uw e-mobliteit met alles er op en er aan.
eTourEurope vraag namelijk om die dag met zo veel mogelijk e-voertuigen te verzamelen op het meeting point dus Grote Markt van Mechelen… en hiervoor reclame voor e-mobiliteit te maken met mogelijkheid (met standjes e.d.?)
Wat zijn e-voertuigen volgens hen?
- e-wagens
- e-moto's
- e-scooters
- e-fietsen
- …
- laad infrastructuur en leveranciers
 
In de US is het Pre-Owned Program gestart.

Ziet er best gelikt uit.

Te gelikt. Tesla staat erom bekend alles anders te doen. Met alleen plaatjes uit de folder bij een tweedehands auto breken ze ook weer een conventie. Maar of ze daar goed aan doen? Ik zou toch de staat van de daadwerkelijke auto willen zien op de foto's.

Staat ook een mooie rode Sig tussen met 5500 mile op de teller in 2,5-3,0 jaar. Dat is toch wel een duur speeltje voor in de garage geweest...
 
Het zou wel een stuk makkelijker zijn als er zo'n functionaliteit in de "google maps" in de Tesla zouden komen.
Dus bij parkeren op een icoon drukken dat automatisch de horeca (of andere gelegenheden die men kan zoeken) in het beeldscherm verschijnen.....
Een beetje zoals places of interest bij TomTom, maar dan locatie gericht zoeken....

En dan meteen een knop om te reserveren? Ik was gisteravond in Zwolle, alle plaatsen vol.
Niet de stalls van de SuC, maar alle tafels in het restaurant (en de koffiebar).
Dus in plaats van een warme hap werd het nootjes knabbelen in de auto...
 
In Duitsland gaat het nu crescendo!

Afgelopen maand meer Tesla's verkocht dan Panamera's en BMW 7's. In Duitsland! Auw!

Vooruitzichten dit jaar nog maandelijks twee tot drie SuC's erbij in Duitsland.

Daar word je toch wel vrolijk van.

Van die SuC's mogen we zeker vrolijk worden, maar wat betreft verkoopcijfers: heeft Tesla niet een beetje de gewoonte om leveringen per land te bundelen? Dus de vraag is of het gaat om afgesloten contracten tijdens een maand, of leveringen (inschrijvingen) tijdens die maand, want als het leveringen/inschrijvingen betreft is het mogelijk een beetje intellectueel oneerlijk (ik denk dat we dit vroeger al zagen in andere landen, onder meer toen iedereen die sedert 2011 besteld had, in Europa, eind 2013 z'n wagen geleverd kreeg - genre "Tesla S is de meest verkochte wagen in Noorwegen", etc.). Het "intellectueel oneerlijke" zal natuurlijk wel afvlakken in de toekomst, als Tesla een meer regulier leveringsritme krijgt (ik zie trouwens op hun site dat als je vandaag een 70D bestelt, je die in juni zou moeten geleverd krijgen, en een 85 in juli - dat was vroeger toch wel anders).
 
wat betreft verkoopcijfers: heeft Tesla niet een beetje de gewoonte om leveringen per land te bundelen? Dus de vraag is of het gaat om afgesloten contracten tijdens een maand, of leveringen (inschrijvingen) tijdens die maand, want als het leveringen/inschrijvingen betreft is het mogelijk een beetje intellectueel oneerlijk

Dat klopt hoewel het volgens mij wel altijd om registraties gaat, meestal min of meer gelijk met aflevering. Tesla levert veel uit in de laatste maand van een kwartaal en ik weet niet in hoeverre ook anderen dat doen.
Dus het kan best zijn dat de cijfers wat "geflatteerd" zijn.

Toch is het een kleine doorbraak in Duitsland nu de "pers" (een artikel als dit verschijnt op meer plaatsen, wordt doorgaans gekopieerd door andere media) zo uitgebreid in gaat op de Tesla itself en een vergelijking maakt met twee duitse "toppers" die duidelijk in het voordeel van Tesla uitvalt. En natuurlijk het benadrukken van het gebruik van de SuC's.

Toevallig gisteren hier een Panamera zien staan (overigens op deze lokatie, midden Hongarije in een klein stadje een bijzonderheid, laat staan onze Tesla) en horen wegrijden. Er zit een wezenlijk verschil tussen de auto's.
 
Alvast voor morgen, tweetje van Elon. Ben benieuwd hoever ze verder hebben ontwikkeld afgelopen tijd. Maar is inderdaad de ontbrekende schakel.

Schermafbeelding 2015-04-29 om 10.49.32.png
 
Alvast voor morgen, tweetje van Elon. Ben benieuwd hoever ze verder hebben ontwikkeld afgelopen tijd. Maar is inderdaad de ontbrekende schakel.
/QUOTE]

Ik durf hopen dat de Tesla batterijopslag voor thuis uitgerust zal zijn met een SuC adapter: zonne-energie (DC) opslaan in een Tesla home-battery (DC) en rechtstreeks overpompen in Model S (DC, zoals SuC), weliswaar met een lager Ampère.
Gedaan met omzettingsverliezen :smile:
 
Laten we hopen dat je hem op drie fasen kan aansluiten, en er niet drie moet aanschaffen om hem in Europa te kunnen gebruiken.

Verder vraag ik me af hoe aan te sluiten? Er moet een of andere interface op zitten die meet of de accu geladen dan wel ontladen moet worden... Morgen weten we meer (hopelijk)