Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Belgium and the Netherlands (Dutch)

This site may earn commission on affiliate links.
Nog even weer een vraag over spottify aan de gelukkige eigenaren.

Wanneer je via bleutooth spottify op het scherm tevoorschijn tovert, kun je dan ook via het scherm een volgend nummer kiezen of de playlist wijzigen ?

Alvast bedankt.
 
Ik heb zelf (nog) geen spotify maar de radio werkt als volgt. Je kan kiezen voor diverse bronnen zoals USB of Iphone. Als je kiest voor USB kan je per artiest, album, nummer enz de nummers op je scherm krijgen en kiezen. Keuzemenu hadden ze slimmer kunnen maken.

Als je kiest voor Iphone dan zie je alleen een scherm met het nummer dat op dat moment wordt afgespeeld op je Iphone. Je kan dan alleen kiezen voor volgend of vorig nummer, voor de rest moet je de bediening van de Iphone gebruiken.
 
Zijn er in Nederland, net als in de VS, al "ultra no touch" wasstraten (kan er geen vinden via google)? Zo nee, welk alternatief behalve "handwas" gebruikt eenieder cq overweegt eenieder te gebruiken?
Ben bang voor een reguliere wasstraat; laat m.i. te veel krassen achter, die zeker goed te zien zijn op zwarte lak.

Zover ik weet zit er 1 in Den Haag (vlak bij het Catshuis)
 
Lakbehandeling

Je zou kunnen overwegen je auto met een laag (teflon,keramisch,nano,etc.) te laten behandelen, daarna is het een kwestie van even afspuiten met hogedruk (zelf thuis als je zo'n ding hebt of anders in zo'n cabine voor een euro) en je auto is 90% schoon.
Maar het beste resultaat blijft toch de handjes even laten wapperen ;)

Zelf laat ik waarschijnlijk een keramische coating (Opti-Coat) aanbrengen, omdat mijn auto het hele jaar buiten staat schijnt deze methode het langst zijn werking te houden.

Had afgelopen vrijdag afspraak bij JK Car Services Utrecht voor diamond bright behandeling, ook ( witte) interieur krijgt extra beschermingslaag.

Koud thuis en al telefoontje: constateerden krassen, oneffenheden en andere narigheden in lak. Zo wilden ze auto niet behandelen. Oei, balen dat ik dit niet zelf heb gezien en had dit ook niet verwacht van zo'n auto. Direct contact gelegd met Tilburg en direct er naar toe.

Ze gaan dit komende week oplossen, auto wordt morgen gehaald. Heb er vertrouwen in dat dit helemaal goed komt en ben verder ook super tevreden met MS.
Voor degenen die 'm nog moeten halen misschien attentiepuntje.
 
Vanmiddag een mini-meeting met NoldenDraaier en Jeroens gehad.

Man wat is die wrap goed gelukt en wat een mooie kleur. Moet je echt een keer real-life gezien hebben.
Zet je aan het denken over eigen mogelijkheden. Maar ja, waar heb je nu een Sig-Red voor...

Ook geleerd dat ik veel eerder dan deze heren op de Sig wachtlijst stond en toch pas als laatste (op de valreep) ben uitgenodigd voor een upgrade. Met wat we nu weten van de Tesla organisatie verbaast dit niet meer. Maar stel je voor dat ik de Sig niet gekregen had maar deze info wel...

Van Jeroens kreeg ik wat LED lampjes voor de kentekenplaat verlichting. Thanks man!

Dus vanavond voor het eerst aan mijn Tesla S aan het schroeven geweest (kun je geen klussen noemen). 4 schroefjes en lampje uitpakken/insteken. Zeer simpel, maar let wel even op de kleine plastic ringetjes voor volledige afdichting (niet laten vallen).
Gelijk ook maar eens mijn CCI erin geschoven. Meer als inschuiven is het niet (dus kan er ook weer rap uit). Ben benieuwd of dit voldoende trillingsvast is.

20130929_220108[1].jpg

Links 'standaard', rechts LED
20130929_220625[1].jpg

Job done, maar uberhaupt geen geweldige/volledige verlichting... Nog niet gechecked maar kan me voorstellen dat de achteruit-camera in het donker niet blij wordt van de overdaad aan licht in de buurt (wellicht een motivatie voor Tesla om er standaard lampjes in te doen?)
20130929_220713[1].jpg

Teslaccessories CCI
 
Ik vrees toch een beetje voor de wasstraat dus wordt voor mij gewoon wassen met het handje conform het 5 stappenplan: wassen, kleien, voorbehandelen, waxen en dan een goede sealant. Is het hetzelfde wat de detailers doen maar dat kan je ook zelf met een goede dag werk. Vroeger gebruikte ik daarvoor de spullen van swissvax schitterend maar wel erg aan de prijs. Goed en goedkoper alternatief de spullen van de chemical guys (mag dat wel op een 0% emissie auto) en dodo juice (schrik niet van de produktnamen want bij die jongens zit een steekje los). Ik hoop als ik half november mij auto krijg dat het droog is dan zet ik hem direct in de sealant en dan gaat ie mooi de winter door.
 
In Oss zit n gespecialiseerd bedrijf die al een Tesla P85+ heeft gedaan met Opti-coat. Aan de foto's te zien is het erg mooi geworden. Grapje kost wel 300 euri's. Maar ja, wat is 300 euro voor vele jaren bescherming ;-)

Overigens: Ik heb me nog niet voorgesteld. Sorry. Zelf rijd ik liever motor - het hele hele jaar door. Dus accelleratie ben ik wel gewend. Nu rijdt mijn vrouw ook op een rappe motor (in een secondje of 2 op de 100), maar niet als het wat kouder wordt. Brrrr, zegt ze dan. De huidige Espace is ook alweer wat ouder aan het worden, dus dan moet je op zoek naar een leuk alternatief. Nu heeft ze altijd een goede (helaas vaak ook dure) smaak en wat denk je? Probeer ik eerst een foldertje van een BMW i3 onder haar neus te schuiven. Dom. Toch een beetje lekker gemaakt, valt haar blik op een ander model auto. Ja, een Tesla. Roept ze dat ze die erg mooi vindt. Toen was het te laat, ze wilde zo snel mogelijk even naar Eindhoven, proefritje maken. Mevrouw rijdt dus, ik en de rest achterin. De rest laat zich raden. Leverdatum december dit jaar, met zwart-op-wit-levergarantie. Wordt het toch nog een leuke kerst :p. De eerste vrouwlijke koper van een Tesla Model S?

Omdat de Tesla bij ons de garage nooit van binnen zal zien denk ik dat een Opti-coat geen overbodige luxe is. Bedankt voor de goede tip Luuk!

Ik lees dat ik aan veel dingen moet denken, zoals een thuislader. De Keba P20 lijkt een goede keuze voor een redelijke prijs (gevonden hier op t forum). Dank tot zover! Heel veel fun met jullie passie (want die druipt er gewoon vanaf) :)
 
Hier een poging om het kleurverschil van de bumper in beeld te brengen (niet simpel met een foto). Onder sommige hoeken lijkt de bumper paarsig. Lijkt naast kleur verschil, minder 'metal' in de metalic lak te hebben en minder hoogglans. Zijn er andere Sig Red eigenaren die hetzelfde vaststellen?
Begreep in de fabriek dat de bumpers niet tegelijk met de rest van de auto gespoten worden maar elders. Dan krijg je dus dit:
20130928_173325[1].jpg
 
LastNLSig,

Ziet er aardig uit die LED verlichting, wellicht pakt Tesla dit op voor verdere verfijning !.

Middenconsole staat toch wel erg mooi hoor, handig voor opbergruimte, benieuwd naar je ervaringen.

Die wrap zal vast mooi zijn, maar jij bent wel een van de 36 Sig Reds in Nl, toch ook beetje bijzonder ;).
 
Hier een poging om het kleurverschil van de bumper in beeld te brengen (niet simpel met een foto). Onder sommige hoeken lijkt de bumper paarsig. Lijkt naast kleur verschil, minder 'metal' in de metalic lak te hebben en minder hoogglans. Zijn er andere Sig Red eigenaren die hetzelfde vaststellen?
Begreep in de fabriek dat de bumpers niet tegelijk met de rest van de auto gespoten worden maar elders. Dan krijg je dus dit:

Als je in foto's kleurverschillen wil vastleggen, dan moet je de foto onder een hoek van 90 graden maken. Dus zuiver verticaal naar het plaatwerk toe. Het mooist is dit te doen vanaf een afstand met een lichte telewerking. De beperkte scherptediepte bij lichte telewerking voorkomt dat je je eigen reflectie vastlegt. Zoals de foto nu gemaakt is reflecteren de grijze stenen in de lak en dat levert per definitie een onjuiste kleur op.
Overigens is een heel klein kleurverschil meestal wel aanwezig als de bumper van bijv. ABS is gemaakt. Op ABS worden iets andere voorbehandelingen voor het spuiten toegepast en dat kan een fractioneel kleurverschil opleveren, ook als de lak precies hetzelfde is.
 
Nog even weer een vraag over spottify aan de gelukkige eigenaren.

Wanneer je via bleutooth spottify op het scherm tevoorschijn tovert, kun je dan ook via het scherm een volgend nummer kiezen of de playlist wijzigen ?

Alvast bedankt.

yes, alsook via de stuurbediening. Heb nog geen S, maar wel uitvoerig hiermee getest... binnen de playlist waar je in zit kun je gewoon scrollen, tevens ze je de album art. nieuweplaylistmoet je via je telefoon naartoe...

- - - Updated - - -

Ook gaaf, wordt de velg nog groter van. Voor de volgende ronde dan maar. Ik vond zwart veiliger, maar als je dit zie...

heb begrepen dat ze overzetbaar zijn bij bandenwissel... maar what about winterbanden? heb de P+ 245 en 265 zomerbanden, maar 19" winterbanden bested.... dat betekent tweesets alloys niet? of alleen op de zomerbanden omdat de wangen van de winterbanden wat hoger zijn?

- - - Updated - - -

geen idee maar het lijkt een spaanse leverancier. Als je inde auto surft, is google in een andere taal, aanziet facebook u als hacker (wegens 10 minuten terug nog inloggen vanuit BE en 10min later in spanje) en op de tesla site staat onderaan het zwitserse logo ....

3G tja, ik heb er geen problemen mee, het werkt bij mij continue maar niet al te snel. Ik denk dat ze de keuze voor 3G maken omdat er een grotere constante verbinding is.
Op smartphones merk je veel surfproblemen tijdens het overschakelen al rijdend tss 4G en 3G. Als je op 3G blijft heb je dit probleem niet denk ik.

mij is verteld dat het Vodafone / telefonica is.... en laat ik nu net zakelijk in een dikke strijd zitten om bewijslast te verzamelen dat het 3g, laat staan meer, van Vodafone dramatisch is.... constante switch terug naar gprs, zal dus ongetwijfeld ook voor onze voitures gelden...
 
Last edited:
Vanmiddag een mini-meeting met NoldenDraaier en Jeroens gehad.

Van Jeroens kreeg ik wat LED lampjes voor de kentekenplaat verlichting. Thanks man!

Dus vanavond voor het eerst aan mijn Tesla S aan het schroeven geweest (kun je geen klussen noemen). 4 schroefjes en lampje uitpakken/insteken. Zeer simpel, maar let wel even op de kleine plastic ringetjes voor volledige afdichting (niet laten vallen).

Job done, maar uberhaupt geen geweldige/volledige verlichting... Nog niet gechecked maar kan me voorstellen dat de achteruit-camera in het donker niet blij wordt van de overdaad aan licht in de buurt (wellicht een motivatie voor Tesla om er standaard lampjes in te doen?)

Graag gedaan, dank voor het mega slepen met mijn spullen uit de USA...

Ziet er goed uit. Berichten uit de USA zijn dat je beter zicht hebt met de Camera en je spaart een paar kilometer per jaar aan stroom :)