TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Hoge temperatuur, hondenbezitter ?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by martinve, Jul 2, 2015.

 1. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Heren,

  Momenteel is het eindelijk eens mooi weer.
  Natuurlijk gaan we lekker overal naartoe en genieten er maximaal van en natuurlijk nemen honden met ons mee (als je die hebt).

  Het kan ook voorkomen dat je even snel iets moet halen in de winkel... wat langer duurt dan 5-10min...

  Honden achter laten in de auto is NOT DONE. Raampje open zetten heeft geen zin, de temperatuur gaat toch omhoog.

  MAAR : De tesla kun je parkeren en de airco laten aanstaan ! (Zie filmpjes van Bjorn + overnachten). -> auto in neutraal zetten en parking break ON.

  Nu zijn er allemaal mensen die er tegenwoordig op letten en rustig een raampje intikken zodra ze een geparkeerde auto zien staan met een hond er in (Dat is op zich positief!)
  TIP : Druk thuis wat af op een A4-tje dat je kunt plakken op de ruit met een uitleg dat de hond veilig is en de airco aanstaat.

  Zorgt voor het voorkomen van een heleboel drama :)
   
 2. dicktump

  dicktump Member

  Joined:
  Jun 6, 2014
  Messages:
  908
  Location:
  Enschede, NL
  Ik zou het risico niet nemen, wat nou als de Tesla toch ineens stopt met airco'en. Als mijn hond dan in de auto zou zitten, zou ik denk ik elke minuut de app checken, omdat ik het toch niet 100% vertrouw. Maar misschien ben ik iets te wantrouwend qua techniek :)
   
 3. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Goed punt. De voorkeur heeft natuurlijk de hond meenemen. Gewoon niet in de auto laten.
   
 4. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Misschien goed om dit hier nog even te delen: Politie: 'Eerst ruit inslaan'|Binnenland| Telegraaf.nl

  Verder, de nieuwe Remote S app op de iPhone heeft een Camp Mode. Normaal gaat na 30 min de airco uit als je de auto niet gebruikt. Nu wordt deze na 30 min steeds weer aangezet. Maar ja, als de politie eenmaal je ruit heeft ingeslagen maakt dat niet zo veel meer uit :)
   
 5. Ipe

  Ipe Member

  Joined:
  Jan 2, 2011
  Messages:
  576
  Location:
  Winkel (NH), Netherlands
  Op historische en praktische gronden ben ik van mening dat een hond thuishoort op een erf. Niet in een huis en al helemaal niet in een auto.
   
 6. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,985
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  ik heb geen hond (m'n vrouw heeft helaas een allergie voor honden, katten, ...), maar ik heb al herhaaldelijk de airco laten aanstaan. nooit problemen mee gehad.
   
 7. DimiVdb

  DimiVdb Member

  Joined:
  Aug 11, 2014
  Messages:
  659
  Location:
  Zonhoven
  Ik ook. Als ik niet te lang weg ben (30 minuten of zo), stap ik uit en zet ik bij dit warme weer via de app de AC onmiddellijk weer aan. Ik denk zelfs dat dit minder verbruikt dan de wagen helemaal te laten opwarmen en dan 5 minuten voor het vertrek vertrek het boeltje te laten afkoelen.
   
 8. dicktump

  dicktump Member

  Joined:
  Jun 6, 2014
  Messages:
  908
  Location:
  Enschede, NL
  Ja bij mij werkt het ook probleemloos, maar om nou het leven van een huisdier er aan toe te vertrouwen zou ik toch niet snel doen. Er kan altijd een keer wat mis gaan.

  Eigenlijk moet er gewoon een app komen die elke minuut de interieurtemperatuur opvraagt van de Model S en een waarschuwing geeft als die boven een bepaalde waarde uitkomt (of als er geen waarde terugkomt). Probleem opgelost :)
   
 9. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Dat kun je met die Remote S app redelijk eenvoudig zelf in elkaar zetten. Zie daarvoor de helptekst pagina binnen de app.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC