Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Upgrade standard audio

This site may earn commission on affiliate links.
Vandaag kunnen luisteren naar de Brian's Custom Audio set van Hendrik.

Bij het instappen en horen van een onbekende nummer dat al op stond hoorde ik al het enorme verschil in detaillering. Vervolgens een paar eigen nummers beluisterd die ik vaak gebruik/beluister bij audio vergelijken:

- Adèle Someone like you en Rolling in the deep (FLAC)
Adèle en de muziek stonden los van elkaar en was er veel meer detaillering. Bij de standaard audio klinkt Adèle en de muziek als 1 sound (gecomprimeerd zeg maar). Bij Rolling in the deep kon het geheel een stuk harder en bleef het strakker dan de standaard audio.

- Dire Straits - Private Investigations (FLAC)
Elk instrument klonk zuiver en heel gedetailleerd. De echte test voor mij komt rond de 1 minuut als er zachtjes op een xylofoon wordt gespeeld. Bij echt goede sets hoor je ook echt het tokkelen van de hamertjes. En wat ik ervan verwachte liet de set dit keurig horen.

Dan de bass test die ik altijd gebruik, daar de BCA set van Hendrik (bewust gekozen) geen subwoofer heeft, is dit een extra zware test voor de woofers:
- Ricky L - Born Again (Balestic Soul Club Mix) (Spotify)
Om Hendrik te sparen ;) heb ik deze 8,5 minuut durende song gestart bij 3 minuten, waar het echte zware werk (dreunen) begint. Hij stond op standje 8 en ik zette mij schrap (bij standje 7 trillen bij mij de speakers al uit de deuren), de set gaf geen krimp en bleef strak en hard spelen. Waarop Hendrik hem doodleuk nog harder zet en zegt: Brian zet hem ook gewoon op 10. :-D

De set klinkt gewoon fantastisch en komt stukken meer in de buurt van wat ik gewend ben van mijn high-end audio set thuis.
Hendrik bedankt voor de luistersessie en ik weet dat mijn volgende audio-upgrade dit keer niet voor in huis is. :)
 
  • Like
  • Informative
Reactions: Carl, HWS and Jamas
Via het Forum kwam ik uit bij Herman van Carsounds in Etten-leur. Een prettige persoon die ruim 25 jaar in het vak zit. Dit maal kies ik voor een kleinere upgrade met de mogelijkheid om in de toekomst verder uitgebreiden. Voor Herman is ondertussen dit zijn 4e Tesla. Dus weet precies wat hij doet en hoe het moet. Het valt hem trouwens op dat elke Tesla weer niet anders in elkaar zit of dat er net andere materialen gebruikt wordt. Of als bij mij gewoon onderdelen missen !!

In de voor portieren wordt een Composet geplaatst van German Maestro en in de achter bak past precies de platte Pioneer Subwoofer. Eerst wordt deur panelen bekleedt met Silent Coat. Daarna de oude speaker verwijderd van de ring en de nieuwe aangepast op de ring. Daarna wordt de ring goed ingepakt met Silent Coat.
De Subwoofer wordt bevestigd op een MDF plaat die onder de bekleding zit. Alles wordt aangesloten via de LC2i. Deze zorgt voor een zuiver signaal op hoger vermogen. De meeste audio systemen toppen hun signaal omlaag naar mate het vermogen omhoog gaat zodat er minder vervorming ontstaat. De LC2i en de scheidingsfilters worden netjes achter het dashboard weg gewerkt. De remotekabel voor de Subwoofer wordt geplaatst tegen het paneel onder de bekerhouders. Mooier is om deze plaatsen onder het scherm. Maar daar zat bij mij geen afdek paneel. Verder is alles netjes af gezekerd in de Frunk. Zelf was is een beetje bang dat er te weinig vermogen zou zijn om alles netjes af te laten spelen. Herman adviseert om deze upgrade te doen
 
Last edited:
In de toekoemst zou je het vermogen nog verder kunnen versterken door een klasse D versterker. Ik zelf vindt het nu niet nodig. Het geluid is echt veel verbeterd en voor mij beter dan ik gedacht zou hebben. Natuurlijk komen er mooiere en betere upgrades voorbij. Maar vindt deze upgrade echt een mooie prijs/ kwaliteit verhouding hebben.
 

Attachments

  • image.jpeg
    image.jpeg
    413.1 KB · Views: 124
  • image.jpeg
    image.jpeg
    515.5 KB · Views: 94
  • image.jpeg
    image.jpeg
    267.7 KB · Views: 98
  • image.jpeg
    image.jpeg
    398 KB · Views: 91
  • image.jpeg
    image.jpeg
    327.8 KB · Views: 97
  • image.jpeg
    image.jpeg
    510.5 KB · Views: 94
  • Like
Reactions: Jamas
mannen ben er even tussenuit geweest moest even wat KM op de MS zetten. Inmiddels 9000KM sinds 11 maart ;-))) maar moet zeggen de premium sound of hoe ie ook alweer heet valt me gewoon echt wel tegen. Ga dus voor een upgrade. Heb altijd goede ervaring gehad met Schut Caraudio in Arnhem en geef hem de credits om bij mij eea te gaan upgraden. Morgen gaat ie alles inventariseren om te kijken wat de beste opties zijn. Ben heel benieuwd. Is het vergelijkend luisteronderzoek al geweest of is er een datum voor gepland. Als we die nog gaan inplannen doe ik graag mee. Auto gaat in de meivakantie naar Arnhem dus ben super benieuwd als ie terugkomt.
 
Voor mijn upgrade moet je maar ff terugbladeren in dit draadje. De kosten waren niet een leuke middenklasser zoals Brian ook wel doet, maar "slechts" € 3000,= ex. btw. Is niet weinig maar ik had dit grotendeels al uitgespaard, door ditmaal geen soundpakket van Tesla te nemen, wat voor mij het geld absoluut niet waard is. Het systeem van Brian is een koopje als je naar de prijs/kwaliteitverhouding kijkt.
 
  • Like
Reactions: Alain13
Wel even uitleggen wat ze gaan doen en wat de prijs is voor hun "upgrade".

zodra ik morgen de intake heb, er moet het nodige worden ingelezen voordat hij zijn plan kan trekken, krijg ik duidelijkheid over de prijs. Baal wel van mijn upgrade van € 2.800,- en deze maakt het alleen maar lastiger voor ze om een goed systeem op te bouwen.

We gaan het meemaken.

Ik zou zeggen tegen iedereen hou die € 2.800,- in je zak en geef ze uit bij een car audio specialist krijg je waarschijnlijk veel meer voor je geld.