Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Daar is die dan, onze X :-)

Faiz71

Active Member
Jul 16, 2017
1,408
893
Amersfoort NL
Gisteren, 23 september, was het eindelijk zo ver, de aflevering van onze X.
Na al die weken (beetje mazzel dat de onze al onderweg was) spanning, zaterdagochtend wekkertje gezet en even gegoogle'd hoe het openbaar vervoer tegenwoordig werkte (was nog het systeem van strippenkaarten gewend ;) )
Camera in de rugzak, flesjes water voor onderweg en op naar de bus om de trein naar Den Bosch te pakken, om vervolgens met de snelbus in Tilburg aan te komen (ProRail had werkzaamheden op het traject Den Bosch-Tilburg). Via Tesla een taxi geregeld. Aangezien we met wat uitloop/vertraging van de NS rekening hadden gehouden, kwamen we een uur te vroeg bij de Tesla Factory aan. Prima ontvangst door de receptioniste, en aangezien we aan de vroege kant waren, en er op dat moment 3 auto's werden afgeleverd, werd ons gevraagd of we wilden wachten op de "Delivery Experience", of dat we meteen de auto afgeleverd wilden krijgen. We hebben voor het wachten en de "Delivery Experience" gekozen, omdat het bij het bestellen nogal groots werd aangekondigd, dus de verwachtingen waren hoog.

"Delivery Experience":
Toen de groep compleet was (totaal 5 of 6 auto's), een iets te grote groep voor het kamertje qua zetels. Werden we welkom geheten door iemand die enthousiast begon te vertellen over Tesla en wat filmpjes liet zien. Tussendoor was er ruimte voor wat vragen en na de filmpjes werden we aan de "delivery specialist" overgedragen. Naar mijn mening een iets te grote groep voor 1 delivery specialist.. Anyways, zij bracht ons naar de ruimte waar onze wagens stonden te schitteren onder een mooi glimmend doek. Voor het gemak hadden ze nog wel een bordje ervoor geplaatst met de naam van degene van wie de auto was. Na het fotomomentje met het doek nog op de auto, mochten we het doek eraf halen, waarna we de auto konden verkennen in het echt. Aangezien er maar 1 delivery specialist rond liep, duurde het eventjes voordat ze bij ons was voor een korte uitleg over een aantal features in en aan de wagen en de check of alles wat bij de wagen hoorde er ook bij zat. Bij ons ontbrak de thuisstopcontactstekker voor de UMC. Na dat allemaal uitgelegd te hebben gekregen vonden wij het eigenlijk wel welletjes. Dus overdrachtspapieren tekenen en klaar voor vertrek. Wat ik wel nog even miste waren de Tesla key fob hangers en de Tesla Goodiebag. Vreemd vond ik dat het doosje waar de key fob's in zaten, met daarin de hangers, niet gewoon in de auto lag, dus die werden nog ergens vandaan getoverd. De Tesla Goodiebag daar deden ze niet aan en hadden ze niet meer, "ja de verkopers beloven zoveel" was de reactie. Beetje vreemd vonden wij. Instappen en op naar de eerste 300km van de dag. Achteraf, hadden we gewoon voor de aflevering zonder "delivery experience" kunnen kiezen. Het voegde voor ons niet zoveel toe. Beetje een gemiste kans vonden wij het ontbreken van een Goodiebag als ervaring van de "Tesla Experience". Je hebt toch iets speciaals in je handen gekregen, dat kwam niet helemaal tot uiting. Dus als Tesla NL meeleest, daar kunnen jullie nog wat puntjes op scoren. ;) Bosje bloemen, Tesla mok, mooie pen, T-shirt. Het zijn de kosten niet, maar het is wel de kers op de appelmoes ;)

Navigatie:
Navigatie ingesteld "and go!" Waar we meteen merkte dat de Google Maps navigatie van de wagen "iets" achterliep op de Google Maps navigatie van de iPhone. ;) Dus even zoeken om de juiste kant het industrieterrein af te komen en richting Noord-Holland te cruisen. De navigatie had ook moeite met de nieuwe situatie bij de A9 ter hoogte van Schiphol, ondanks dat we de juiste weg op de kaart zagen. Hetzelfde hadden wij bij de A1 ter hoogte van de afslag Almere A6, alhoewel dat een vrij nieuwe wegsituatie is (voorsorteren voor Almere is niet meer rechts maar links op de A1)

Driving Experience:
Faaaaaaaaaaaaaaan-tas-tic! Als zuinigheidsfreak haalde ik gemiddelden tussen de 185 en 200Wh/km. De X ligt echt als een blok op de weg. Ik had wel de camera achter in de kofferklep aanstaan als hulpmiddel bij de achteruitkijkspiegel.

Motorrijders Experience:
Toen wij het dorp (Bergen, rijden relatief veel Tesla's rond) binnen reden waar mijn ouders wonen, kwam ons een Model S tegemoet. Voor het eerste dat ik het zag dat een wild vreemde Tesla rijder een andere Tesla rijder begroette. Vriendelijk even teruggezwaaid, ik waande me weer terug in de good old days op de motor :)

User Experience:
Nu komt de tijd van tweaken :) De Tesla app inmiddels gedownload (had verwacht dat dit een onderdeel van de "Delivery Experience" zou zijn), dus we kunnen los :)

IMG_3914.jpg
 

Edi99

Egbert Dijkstra
Jun 23, 2013
3,971
3,287
Haarlem, Netherlands
Mooie foto!
Maar aub geen Goodie Bags... meestal allemaal marketing rommel die je daarna toch weer weg gaat gooien...
bloemetje erbij.. doet zo fossiel aan... Die tijd hebben we gehad
Kom op zeg - je koopt een auto van 150K, get real.. Die rommel heb je toch helemaal niet nodig bij een Tesla - het rijden zelf is de kers.
Veel plezier met je auto !
 

xveys

Member
Oct 10, 2014
317
204
Antwerp, Belgium
Leuk! Interessant dat je je ervaring deelt van de Delivery Experience, was ik nog het tegengekomen. Wist dat het met model 3 deliveries gecombineerd ging worden, maar niet dat ze het nu al uitvoeren.
 
  • Like
Reactions: Faiz71

Faiz71

Active Member
Jul 16, 2017
1,408
893
Amersfoort NL
Leuk! Interessant dat je je ervaring deelt van de Delivery Experience, was ik nog het tegengekomen. Wist dat het met model 3 deliveries gecombineerd ging worden, maar niet dat ze het nu al uitvoeren.
Hahaha inderdaad! Achteraf gezien snapte we de "delivery experience " heisa vooraf niet zo goed. Maar ze kunnen de aflever overdracht met de helft inkorten (vul je kleur Lean maar in). Gewoon melden bij de balie, sleutels, even testen of alles erop en eraan zit, overdracht tekenen en wegrijden, hoeft niet langer dan 30 minuten te duren. Zou in ons geval een uur schelen ;) (en zou Tesla weer een "manuur" per oplevering schelen)
 

S-19910

Driving Model-S #19910
Aug 13, 2013
7,119
6,233
Grobbendonk, Belgium
Inderdaad, een bosje bloemen is wel erg 2016.... iPhone X zou daarentegen wel een mooie geste zijn geweest van Elon..... ;)

Ha, misschien wel een goed idee bij een X.

Toen ik nog bedrijfsleider was, gaf ik nooit extra premies in geld - dat is snel vergeten.
Ik liet cadeaus kiezen. Een tv, een laptop... iets dat een paar jaar meegaat en waarbij de medewerker op tijd en stond wel eens terug zal denken dat hij dat cadeau gekregen had van z'n werkgever.
 
  • Like
Reactions: Carl

Tom X

Member
Mar 5, 2017
247
263
Berkel en rodenrijs
Hier hebben we reeds een draadje voor..ervaringen Model X.......
Sommige egoïsten leren nooit......
Had die heftruck niet over je handen kunnen rijden zodat je even niet kan typen? zure zeikerdo_O

@Faiz71 had hier het zelfde gevoel bij delivery, niet zo speciaal als ze je voorhouden bij aankoop.
Maar beter dat de delivery tegenvalt en de auto mee dan andersom. Geniet ervan!
 
  • Like
Reactions: Faiz71

is3

Sander Verschuur
Nov 15, 2013
2,104
1,375
Rotterdam
Had die heftruck niet over je handen kunnen rijden zodat je even niet kan typen? zure zeikerdo_O

@Faiz71 had hier het zelfde gevoel bij delivery, niet zo speciaal als ze je voorhouden bij aankoop.
Maar beter dat de delivery tegenvalt en de auto mee dan andersom. Geniet ervan!
Schelden is niet nodig, maar tekent wel de nieuwe moraal hier.
 
  • Like
Reactions: pvh and S-19910

is3

Sander Verschuur
Nov 15, 2013
2,104
1,375
Rotterdam
Elk draadje dat nieuw is afbranden omdat er ergens al wat geschreven is in die trant getuigd ook niet echt van moraal.

En dan omdat iemand enthousiast wat over zn eerste tesla ervaring schrijft als egoïst bestempelen omdat JIJ vind dat er geen nieuwe draadjes mogen komen ook niet.
Tom, ik heb het over jouw moraal om over mijn ongeval met de heftruck te reppen. Ik ben aan bed gekluisterd met een knie die volledig in puin ligt. Ik heb vannacht niet kunnen slapen van de pijn. Heb grote zorgen over hoe mijn onderneming de komende weken te leiden. Mijn oudste viert zijn twaalfde verjaardag vandaag en ik lig plat. Wat me nu afleiding geeft is het forum. Ik heb direct aangeven dat ik zou zwijgen omdat de New Bees dat wenselijk vinden. Prima ik leg me daar bij neer. Maar om dan als mosterd na de maaltijd mij een heftruck over mijn handen te verwensen is op zijn zachts gezegd cru en in mijn ogen een weinig sociaal. Een poosje geleden kwamen dit soort excessen totaal niet voor.

Ik wens jullie vooral heel veel plezier met jullie aanwinsten! Heb je vragen schroom niet, beantwoord graag. Maar hou het een beetje netjes. Er zijn al genoeg cowboys op de wereld.
Ik hou hier nu verder over op en laat het forum aan jullie. Ciao
 

Tom X

Member
Mar 5, 2017
247
263
Berkel en rodenrijs
Sorry Sander die opmerking was misschien inderdaad erg misplaatst!
Wordt er alleen net als jij en velen met ons gek van dat elke discussie gaat over wel of geen nieuwe draadjes.
En was meer in het kader van als je niks zinnigs te zeggen heb zeg dan niks.
Nogmaals was zeker geen verwensing.
 

S-19910

Driving Model-S #19910
Aug 13, 2013
7,119
6,233
Grobbendonk, Belgium
Had die heftruck niet over je handen kunnen rijden zodat je even niet kan typen?

Mijn beste Tom,

We hoeven op het forum niet allemaal vriendjes te zijn.

We hoeven op het forum het niet altijd eens met mekaar te zijn.

We mogen op het forum openlijk van mening te verschillen.

Maar dit is onaanvaardbaar. Iemand die jouw mening niet deelt een ongeluk toe wensen getuigt van een mentaliteit die op het forum niet geduld wordt.

Openlijk excuses aanbieden lijken mij het minimum wat je kan doen.Edit : mijn verontwaardiging was zo groot dat ik lang gedaan heb om dit antwoord te formuleren.
Ik zie nu, na het posten, je recentere post. Mooi dat je zelf ook inziet dat je te ver gegaan was.
Ik laat mijn post toch staan om mijn verontwaardiging te ventileren.

 
Last edited:

Faiz71

Active Member
Jul 16, 2017
1,408
893
Amersfoort NL
pfoee, zo nu iedereen weer lief voor elkaar kan zijn, weer even on topic ;)

Oh BTW, ik kan het niet meer in de oorspronkelijke post frotten. We hebben gister voor het eerst gesupercharged (gesuct, klinkt weer zo banaal). Best geinig om rond 21:30 uur bij Amsterdam Zuid-Oost even bij te laden. Nog even met die bewaker staan ouwenelen, leuke plek om even op "krachten" te komen. De komende weken gaan ze me daar wel wat vaker zien ;)
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top