TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Center display hangt steeds na bezoek SeC

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by BjörnTM, Jan 25, 2019.

  1. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Toch maar even een nieuw draadje hiervoor.

    Ik heb eergisteren mijn auto naar SeC Amsterdam gebracht. Op dat moment met FW 48.12.1. Bij de intake werd me verteld dat ik de laatste firmware had. Toch kreeg ik in de loop van de dag een melding dat er een nieuwe fw klaar stond. Gistermiddag haalde ik mijn auto op (nieuwe fw was nog niet geinstalleerd), en nog voor de auto half het parkeervak uit was liep mijn center display vast. Het beeld bleef wel staan, maar het reageerde totaal niet meer. Na een reset weer beeld, maar zodra ik door spotify blader een een playlist aantik hangt de boel.
    Ik kan wel een playlist uit de recent afdeling starten, hoewel dat ook vaak niet reageert maar als het een keer loopt dan blijft het lopen.
    Ik heb een taalwissel gedaan om een reboot te forceren, maar gelijk daarna in Spotify naar Stemming > willekeurige playlist en de boel hangt weer.
    Vanmorgen liep hij vast en toen resette ik hem niet gelijk met de knopjes op het scherm. Ongeveer een minuut later kreeg ik tijdens het rijden een spontane reboot, waarbij ook het kleine display in een soort bootloop raakte. Die werd ook meerdere keren zwart.

    Er stond nog een firmware update klaar dus ik hoopte dat dit het zou oplossen. Vanmorgen geïnstalleerd, maar nu blijkt dat 48.12.1 te zijn, en die had ik al. Heel vreemd dat die update er dan wel stond.
    Helaas heeft het ook niks opgelost.

    Het gekke is dat ik hem zonder deze issues heb weggebracht, en dat ze bij het SeC niets met de MCU ofzo gedaan hebben (wat rammels verholpen en de stuurbekrachtigingsbouten vervangen), en dat ik hem nu terugkrijg met een opeens onbruikbare spotify. Ik weet dat er meer mensen zijn met Spotify issues, maar ik hád ze niet, en het is nog steeds dezelfde firmware.

    Komt iemand dit bekend voor?
     
  2. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Oh en ik heb ook meerdere keren alleen de "Your library" optie in spotify gehad. De rest kwam dan pas terug na een reset.
     
  3. Tom X

    Tom X Member

    Joined:
    Mar 5, 2017
    Messages:
    213
    Location:
    Berkel en rodenrijs
    Ik heb exact dezelfde problemen en ook een update gehad die op dezelfde versie bleef (ook 48.12.1)
    Alleen bij mij is het al een hele tijd drama met spotify en niet perse na een recent sec bezoek.
    De update naar dezelfde versie was trouwens wel na bezoek sec voor dit probleem. Afgelopen week gebeld en er blijkt zeer binnenkort een update te komen die dit verhelpt maar ja dat horen we ook al een half jaar ofzo.
     
  4. SMU

    SMU Member

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    347
    Location:
    Eindhoven, Netherlands
    Welke website heb je open staan in je webbrowser? Heb hetzelfde gehad en het bleek dat ik een site open had staan die continue ververst werd. Als gevolg daarvan bleef het geheugen vol lopen, met vastlopers als eindresutaat. Site weggeklikt en vervangen door google.com en alle problemen waren weg… Misschien helpt het bij jullie ook?
     
  5. Tom X

    Tom X Member

    Joined:
    Mar 5, 2017
    Messages:
    213
    Location:
    Berkel en rodenrijs
    Ik heb DuckDuckGo op advies van hier een post ooit ergens open gezet maar dat maakt geen verschil.
     
  6. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Yep. DuckDuckGo staat open idd.
    Wat ik vooral heel vreemd vind is dat het allemaal pas ontstaan is bij een SeC bezoek. Daarvoor was ik een van de gelukkigen bij wie spotify gewoon werkte op af en toe een 'loading' dingetje na.
     
  7. x4er0

    x4er0 Member

    Joined:
    Oct 3, 2017
    Messages:
    135
    Location:
    Amsterdam
    Je hebt deze sites:

    This Page Intentionally Left Blank

    https://blank.org/

    En wat ook helpt is het verwijderen van alle trips in de navigatie, ik kan enkel 2 niet verwijderen maar sinds ik dit heb gedaan gaat alles sneller, spotify hangt niet meer, geen spontane reboots.

    Ik rij als ik de navigatie niet nodig hebt rond met kladblok als achtergrond, kleur zwart.

    Misschien helpt jou dit ook.
     
    • Informative x 1
  8. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Dank. Heb alle navigatie historie verwijderd maar dat heeft helaas niet geholpen. Heb nu wel een lamme arm :p
    Ook blank.org erin gezet (had al DuckDuckGo staan). Helaas geen verschil.
     
  9. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Ook de tripmeters gereset, meerdere herstarts, maar het blijft hetzelfde. Althans, nu blijft ie sowieso op loading en dan signing in staan om vervolgens te zeggen dat ie niet kan inloggen. Meh. En dat allemaal van de ene op de andere dag zonder aanwijsbare aanleiding. Lekker.
     
  10. Guru3D

    Guru3D Member

    Joined:
    Nov 17, 2017
    Messages:
    71
    Location:
    Netherlands
    Twee weken geleden hebben ze bij mij de MCU vervangen, had bij het wegrijden exact dezelfde problemen. Niet kunnnen inloggen op spotify, vastlopers in navigatie. Zelfs op pin to drive liep ie vast, wat overigens redelijk irritant is als je weg wilt rijden (staat nu uit).

    Een dag later stond 48.12.1 klaar, ook dit heeft het probleem idd niet opgelost. Tijdens een rit even geprobeert op spotify in te loggen, liep vast incl navigatie (kaart bleef hangen en MCU reageert niet meer op touch screen alsof de MCU CPU hangt op een rogue process). Heb de MCU gereset. Een dag later stap ik in de auto, LTE verbinding compleet weg. Daar wederom een MCU restart gegeven, en sindsdien is het probleem in het geheel weg, ook Spotify doet het weer normaal.

    Ik heb het idee dat 48.12.1 erg buggy is. SeC gaf aan al een tijdje op de nieuwe update te wachten, en ik denk dat dit het enige juiste antwoord/oplossing is. Tot die tijd blijven resetten en fingers crossed dat ie wel een keer goed is en blijft. Mocht het echt een drama worden, rij ff langs een SeC en laat ze de software ff checken. Het blijven rijdende computers.
     
    • Informative x 1
  11. Dim70

    Dim70 Member

    Joined:
    Mar 12, 2018
    Messages:
    66
    Location:
    Utrecht
    Ik heb sinds vorige week versie 2018.50.6. Spotify werkte nog steeds niet. Gisteren een aantal keer de taal gewijzigd en na de laatste keer terug naar NL deed Spotify het ineens weer. Wel valt om de haverklap de 4G verbinding uit en geeft alleen een soft reset resultaat. Wellicht hoort dit antwoord in Topic Versie 9.0 thuis maar gezien de Spotify problemen toch even hier gedeeld.
     
    • Informative x 1
  12. Stofzuiger

    Stofzuiger Member

    Joined:
    Feb 20, 2018
    Messages:
    34
    Location:
    Rhenen
    De center console hangt bij mij als ik de wagen afsluit terwijl er een nummer op Spotify wordt gespeeld uit 'my library'. Als ik terugkom is in 9 van de 10 gevallen de center console vast gelopen...
     
  13. Onno

    Onno Member

    Joined:
    Nov 12, 2017
    Messages:
    705
    Location:
    Ranstad Netherlands
    Ik herkende alle Spotify problemen niet echt. Helaas sinds de update naar 2018.48.12.1 is het bij mij ook raak:(. Met enige regelmaat een vastloper. Alsof de processor het even niet aankan allemaal. Superirritant. Wachten tot hij zelf reset, of deze forceren met de 2 scrollwieltjes. Ik hoop dat het bij de volgende update weer opgelost wordt, ik vind het vrij irritant..
     
  14. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Gisteren 2018.50.6 gekregen en vannacht geinstalleerd. Vanmorgen moest ik eerst een reset doen voordat Spotify wilde connecten. Ik kon daarna wel weer gewoon een playlist openen uit de 'moods' of 'stemmingen' afdeling zonder dat de boel vastliep. Ben benieuwd of het nu blijft werken.
     
    • Like x 1
  15. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    407
    Location:
    The Netherlands
    Tot nu toe gaat het goed met Spotify. Wat ik dan wel weer een vrij kwalijke zaak vind is dat mijn parking chime uit stond ineens. Dat leverde me bijna parkeerschade op.
     
  16. x4er0

    x4er0 Member

    Joined:
    Oct 3, 2017
    Messages:
    135
    Location:
    Amsterdam
    hahahahaha ik had jou voorzien van tips en wat ervaar ik vandaag voor het eerst, alles waar jij last van hebt hahahahahaha

    En mijn alarm ging vandaag ook spontaan af tijdens het openen van de auto en mijn parkeer sensoren waren extra gevoelig, stond achter een auto en hij begon te piepen, normaal gebeurt dat ook niet....zucht
     
  17. BrulPiet

    BrulPiet New Member

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Utrecht
    Hier hetzelfde probleem. Ik ging met veel technische problemen vorige week naar de Sec Amsterdam ...Al mijn punten werden weerlegd door hun. Gebruikersdingen of het hoort. Ik heb een X 75D 2017, dus ik weet ondertussen wat de auto kan.
    Maar.....mijn center scherm gaf ook spontaan een reset toen ik daar weg reed. Vandaag weer, vandaar ik nu op het forum kijk.
    De firmware van de auto was gelijk aan de versie toen ik daar kwam.
    Ik heb het idee dat mijn problemen met de kou te maken hebben. Auto doet vreemd sinds de kou !
     
  18. RobsEV

    RobsEV Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2018
    Messages:
    1,251
    Location:
    Gouda, The Netherlands
    Ik heb op dit moment nog steeds een loaner en daarvan blijft het centre scherm ook steeds hangen.
    Een soft reboot lost dit meestal wel op. Apart is wel dat het scherm achter het stuur bij deze loaner wel blijft werken bij een soft reboot terwijl ik bij mijn eigen auto en andere loaners steeds heb meegemaakt dat ook dit scherm reboot.
     
  19. Guru3D

    Guru3D Member

    Joined:
    Nov 17, 2017
    Messages:
    71
    Location:
    Netherlands
    Als jij alleen reset met de draaiwieltjes dan zou de dashboard screen in princiepe niet 'mee' mogen resetten omdat het twee verschillende computer systemen zijn.
     
  20. RobsEV

    RobsEV Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2018
    Messages:
    1,251
    Location:
    Gouda, The Netherlands
    Dat is dan heel apart want de auto die ik nu heb als loaner is de eerste waar dit zo bij is.
    De AP etc blijft overigens gewoon werken tijdens een soft reboot.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC