TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Navigation issue

Discussion in 'Model S: User Interface' started by Lossgenius, Apr 17, 2016.

  1. Lossgenius

    Lossgenius Member

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    5
    Location:
    New Jersey
    Saturday I took my car in because the passenger door handle had bubbles and the drivers handle was working sporadically. They replaced the door handles without any problems.
    They asked if I wanted them to update the firmware and I said sure.

    After the update the navigation has the location locked to the service center. They reset the system and tried several things with no luck. Now I have to bring my car back.

    Has anyone experienced this issue?

    Thanks,
    Jay
    2013 MS 60.. 49k
     
  2. BertL

    BertL Active Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    1,598
    Location:
    Carlsbad, CA
    Please provide a little more description of "locked to the service center". Is your destination locked (odd) ...or more likely maybe Nav GPS is always showing your car being at the Service Center when that isn't your location at all ...or maybe something else? if the former, I've not read here of that problem, but there have been reports of various problems with GPS being effected by various devices sitting on top of the dash or installed elsewhere that provide interference, and IIRC at least another that did require going in and having something physically reconnected or replaced to get the Nav operational again.
     
  3. Lossgenius

    Lossgenius Member

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    5
    Location:
    New Jersey
    The navigation shows my car at the service center when it isn't. The only thing installed in the car is my ezpass. It was working fine before the firmware update.
     
  4. BertL

    BertL Active Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    1,598
    Location:
    Carlsbad, CA
    I suspect the firmware update is a coincidence as I have not read of any others having similar problems with recent firmware updates. Appears something needs to physically be repaired or replaced that went astray when your door handles where replaced. Good luck with the resolution.
     
  5. Lossgenius

    Lossgenius Member

    Joined:
    Apr 17, 2016
    Messages:
    5
    Location:
    New Jersey
    Forgot to add, firmware version is 7.1 (2.16.51)

    I will update this thread once it is resolved
     
  6. Jasencio

    Jasencio Member

    Joined:
    Mar 27, 2016
    Messages:
    6
    Location:
    New Jersey
    Seems the firmware upgrade was corrupt. They reloaded the firmware and it is working again.
     
  7. Andyw2100

    Andyw2100 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    5,387
    Location:
    Ithaca, NY
    I know your issue is resolved, but I thought I should respond anyway.

    I did experience this once when my GPS was not working at all after I had paid for the LTE upgrade.

    Some easy ways to check if all your GPS functions aren't working is to see if the car attempts to raise the suspension at sites you have it to raise at, and/or to check if the homelink screen pops up when it should when you are near any of your programmed homelink buttons. In my case none of those things worked, and I knew GPS wasn't working at all.
     

Share This Page