TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Parkeren + luchtvering

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Xighting, Jan 2, 2015.

 1. Xighting

  Xighting Member

  Joined:
  Mar 25, 2014
  Messages:
  34
  Location:
  Brabant
  Wie heeft het ook wel eens meegemaakt? Je staat geparkeerd met de neus van je S over de stoeprand en die blijkt net wat te hoog te zijn als je weer vertrekt.

  De luchtvering zakt in tijdens het parkeren. Hierdoor zakt de neus/kunststof flapjes op de stoep en als je net wat te snel weer vertrekt schraapt de onderkant van de stoep af. Niet bijzonder fijn. Tot 2 keer meegemaakt. Voortaan wacht ik even met vertrekken tot de lucht weer omhoog is na het instappen.

  Ben ik de enige die dit fenomeen heeft? Zakt de luchtvering bij meer mensen tijdens parkeren? Zo ja dan mag Tesla van mij een update geven door de vering op hoogte te laten tijdens parkeren om schade te voorkomen.
   
 2. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,052
  Location:
  Eindhoven
  Herkenbaar. Ik heb jarenlang hydraulisch geveerde Citroens gereden dus ben er altijd alert op om niet over een stoep te parkeren...
  Wat er eigenlijk gebeurt is dat wanneer jij uitstapt, de auto 'uit de veren' komt, waarna het systeem de auto weer terug laat zakken naar de correcte hoogte.
  Later kom je weer bij de auto aan, je stapt in en de auto zakt een paar cm door je gewicht. Dat zal de auto daarna weer corrigeren naar juiste hoogte.
  De auto is dus niet tijdens je afwezigheid ingezakt, maar zakt in door je gewicht op het moment van instappen...
  Dat moment van inzakken door het instappen is niet echt te voorkomen, tenzij niet alleen de wagenhoogte maar ook de stugheid van de vering regelbaar is, dan zou de auto in stugge modus moeten gaan op het moment dat er een deur open gaat. (Citroen XM, Xantia activa, C5 en C6 hebben/hadden zo'n systeem). Ik weet niet of het mogelijk is met de Tesla...

  Mocht je dus zien dat je je auto per ongeluk over een stoepje of drempel hebt geparkeerd, stap dan niet in maar zet de auto eerst in een hogere stand voordat je gaat zitten... hmm ik weet trouwens niet of dat kan zonder te 'starten'.
   
 3. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  En weet je dan waar het gebeurt, dan even de vering hoger zetten en dan onthoudt hij het. Dat werkt perfect.
   
 4. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,601
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Nou, dit verhaal gaat echt niet op voor de S. Bij mij zakt hij altijd een minuut oid nadat de auto op slot gegaan is. Niet omdat ik uit of instap.
   
 5. Billy

  Billy Active Member

  Joined:
  Aug 14, 2013
  Messages:
  1,253
  Location:
  Venlo
  Bij mij blijft hij in de hoge stand staan als ik hem voor het parkeren in die stand heb gezet. Zo zou het moeten horen.
   
 6. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,601
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Dat komt door de GPS locatie optie. Als je niets instelt, gaat hij dus met parkeren omlaag
   
 7. juggie

  juggie Member

  Joined:
  Aug 14, 2014
  Messages:
  63
  Dit is ook bekend bij de auto welke worden verscheept vanuit bv Japan de spanbandjes waar ze mee vast staan moeten elke dag gecontroleerd worden tijdens de reis...
   
 8. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,604
  Location:
  Haarlem
  Paul, ik denk dat wat Billy bedoelt, niet met de GPS locatie te maken heeft. Het werkte ook al zo toen het qua locatie onthouden van de hoogte nog niet in de software zat.
  Wow post nummer duizend zie ik net. Gefeliciteerd! :smile:
  Als je merkt dat je parkeert boven een stoep o.i.d. terwijl de auto in stand normaal staat en je bang bent voor het zakken op de stoep, dan kun je voorkomen dat hij later op de stoep zakt, door hem in de stand hoog te zetten. Hij zakt dan als je de auto verlaten hebt niet meer naar beneden. Als je later gaat rijden zakt hij vanzelf weer naar de stand normaal.
  Of hij bij een volgende keer parkeren weer automatisch naar hoog gaat en dat weer tijdens het parkeren vasthoudt heb ik eigenlijk nog nooit gecontroleerd. Iemand wel?
   
 9. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,601
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Hoi Maarten, dank! had het niet door, op iPhone via de App posten zie je dit niet ;)

  Ik bedoel dus, als je parkeert, en je hebt de hoogte niet manueel ingesteld, dan zakt hij vanzelf. Als je dit niet wenst, moet je manueel de hoogte bepalen, en as je dan niet op het kruisje drukt, dan onthoud hij deze stand voor die locatie. Ik heb het op de zaak gezien, en ook in de parkeergarage markthal Rotterdam. Dat ik de stoeprand raakte met de onderkant viel mij op toen ik aan de Meent in Rotterdam parkeerde bij de schuine parkeervakken bij het kruispunt met de Coolsingel, en naar de kapper ging waar ik een goed zicht op mijn S had. De S zakte tot op de stoep. Dit was nog voor de GPS locatie update.

  Met mijn Espace heb ik wel idd gehad dat ik instapte met mijn duur open volledig en bij het instappen van de familie zat mijn deur klem. Was overigens een hele hoge stoeprand, want de Espace heeft best een hoge instap.
   
 10. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,604
  Location:
  Haarlem
  Dat laatste heb ik een keer in Amsterdam gehad. Parkeren naast een hoge stoep. Uitstappen geen probleem. Na bezoek weer instappen en niet doorhebben dat de auto gezakt is.
  Krast het portier toch met de onderzijde over de stoep met een geluid dat je door merg en been gaat...:scared:
  Hoop dat ik dat nooit weer heb, is echt verschrikkelijk. Zal de lak toch nog eens controleren, leek toen mee te vallen.
   
 11. Hans69

  Hans69 Member

  Joined:
  Jan 21, 2014
  Messages:
  685
  Location:
  OVL, Belgium
  Heb geen luchtvering en ook al een paar keer goed over de grond geschuurd om een parking in te rijden. Is het eigenlijk mogelijk om luchtvering nadien te laten plaatsen ? Is de enige optie waar ik spijt van heb dat ik deze niet genomen heb, zeker als je denkt aan de kostbare batterij zo dicht bij de grond.
   
 12. Xighting

  Xighting Member

  Joined:
  Mar 25, 2014
  Messages:
  34
  Location:
  Brabant
  Toch afgelopen week meegemaakt dat de lucht gezakt was terwijl op die locatie 'gps-hoog' ingesteld stond. Zou het met energie verbruik te maken hebben?
   
 13. Glitch

  Glitch Member

  Joined:
  Oct 28, 2014
  Messages:
  948
  Location:
  The Netherlands, Europe
  Waar heb je die informatie vandaan? Daar is namelijk niets van waar. Ik kom voor mijn werk op deze RoRo schepen en ze kunnen niet eens tussen de autos doorlopen op de schepen laat staan de bandjes van een paar honderd auto's elke dag aanspannen. Op een schip wordt die maximaal in zijn veren gedrukt.
   
 14. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Daarbij komt nog dat de Tesla's in containers zonder accu en motor verscheept worden. Zag er tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van onze zuiderburen een paar staan. Ze komen zonder deze onderdelen bijna een halve meter omhoog:eek:.
   
 15. juggie

  juggie Member

  Joined:
  Aug 14, 2014
  Messages:
  63
  Ik werk al sinds 1991 op en rond autoboten (en alles wat tussen fabriek en dealer wordt gebruikt, wat wil je weten? Tussen de deuren is weinig tot geen ruimte echter tussen de bumpers moeten de auto's worden vastgezet en uiteraard weer worden losgemaakt...
  Ik verwacht dat als Tesla met een groot volume model als de Model 3 gaat komen dat ze toch ook gebruik zullen gaan maken van roro schepen. Die importbelasting houdt toch geen stand na het uit elkaar vallen van de EU ... voor 2020 ;)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC