Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register
This site may earn commission on affiliate links.
En wat dan met de oem Goodyear-banden?

Geen idee eigenlijk! De dame vertelde mij dat het ging om de merken warmte Tesla een contract heeft. gewoon even bellen denk ik.

Let op!
ik heb ook Vredenstein winterbanden 21inch. Echt top banden.
had alleen een probleem met een sensor, dus naar Tesla...dacht ik. tesla wilde mij niet helpen omdat ik Vredenstein banden had!!!
blijkbaar helpt Tesla alleen als je Michelin, Pirelli of continental hebt. Probleem is wel verholpen maar door een sensor specialist.

Ik vraag mij nu wel af of ik nog wel welkom ben met mijn T-Sportline velgjes, eventueel met Michelin banden! Bijvoorbeeld om banden te wisselen; eventueel uitlijnen of de luchtvering afstellen?[/QUOTE]

- - - Updated - - -

Velgen zouden geen probleem mogen zijn. De laatste keer dat ik bij SC Amsterdam was stond er een P85D met 22" velgen op de brug. Was overigens wel erg groot en een super plat ban
 
275/35-20 is te klein. Ga voor 275/40-20 of 285/35-20.
En ja, Michelin PSS is een top-band.

Ik heb e.e.a. door de online bandencalculator gehaald, hieruit kwam een hoogte verschil van 2,4 cm bij een achterband 275/40/R20 en is naar mijn mening een te groot verschil. Bij de achterband van 285/35/R20 is het verschil +0,35 cm; Bij de achterband van 275/35/R20 is het verschil -0,35 cm!

Vanwaar je opmerking dat je de 275/35/R20 te klein vind? het verschil is minimaal; Voordeel van de 285 band is dat je gratis velg bescherming mee krijgt.
 
Het is inderdaad afhankelijk van welke originele bandenmaat je mee vergelijkt. Ik ga uit van 265/35-21 van de P+ modellen. Dat scheelt al wat t.o.v. de 245/45-19 banden. Maar uiteindelijk komen we toch allebei op 285/35-20, zoals ik ze ook heb gemonteerd... :)
 
Ik heb de 21" velgen daar zitten Continentals op. Had bij m'n vorige al vrij snel last van "hoogteslag".
Had ook Continentals op mijn 21" velgen bij aflevering. Vanaf het begin lawaaiig door hoogteslag en 'roadforce', een soort cuppen.
Tesla heeft daar bij km stand 7000 vier nieuwe Michelin Sport PS2 omgelegd. Probleem opgelost.
 
Hoogteslag kun je verwijderen door de banden te laten 'trimmen'.
Dat is niets anders dan ze opnieuw rond slijpen. Heb ik bij mijn zomer Pirelli's gedaan. Twee voordelen:
- ze rollen weer mooi rond,
- je kunt ze sneller vervangen door de banden van je keuze :)
Ik heb de 21" velgen daar zitten Continentals op. Had bij m'n vorige al vrij snel last van "hoogteslag".