TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Aanmelden voor services

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Noelis, Mar 29, 2016.

?

Ben je aangemeld voor services?

 1. Ja ik heb een service contract, dat is goedkoper.

  21.6%
 2. Nee, ik betaal de service wanneer het nodig is.

  78.4%
 1. Noelis

  Noelis Member

  Joined:
  Nov 6, 2015
  Messages:
  563
  Location:
  Steendorp, België
  nu mijn Tesla in productie is gegaan rest mij "aanmelden voor services".

  Wie van jullie heeft dit gedaan?
   
 2. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,515
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Ik heb het 2 jaar geleden wel gedaan maar weet niet of ik dat nu nog steeds zou doen..
   
 3. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Had het bij de 1e wel maar weet nu dat t niet nodig is... Dus bij de 2e niet meer gedaan. Is me ook niet meer aangeboden...
   
 4. woeliew01

  woeliew01 Member

  Joined:
  Jun 20, 2015
  Messages:
  41
  Location:
  Netherlands, Den Bosch
  Ik heb precies hetzelfde.
   
 5. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,597
  Location:
  de Kempen
  #5 AnalysiZ, Mar 29, 2016
  Last edited: Mar 29, 2016
  Indien je netjes 20000 km per jaar rijdt EN er waarde aan hecht om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren dan is het een goede keuze...
  Bij afwijkende kms komt het nogal eens voor dat je de beurten niet goed kunt gebruiken, daar is al veel over geschreven....
  In de oude vorm, waarbij elke beurt 700 Euro was, was het eigenlijk nog wel lucratief om bijv. na 50000 km en 2 jaar voor het eerst te gaan (garantie zou niet afhankelijk zijn van uitvoeren onderhoudsbeurt) maar daar heeft Tesla nu wat op gevonden door de 2e en 4e beurt wat duurder te maken zodat het verschil met het service contract wat minder wordt...
   
  • Like x 1
 6. Monky

  Monky Member

  Joined:
  Nov 29, 2015
  Messages:
  144
  Location:
  Aalst
  Bij afhaling werd ons verteld dat er meerdere Tesla's zijn met +-80k km die nog nooit op onderhoud geweest zijn. Langs de andere kant is het ook niet afgeraden om 1x per jaar (of anderhalfjaar) eens op controle te gaan.
   
 7. NicoV

  NicoV Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2016
  Messages:
  1,343
  Location:
  Zulte, Belgium
  Toen ik de mijne ging afhalen 3 weken geleden in Aartselaar heb ik er specifiek om gevraagd. Ze hebben het afgeraden. Op mijn vraag hoe ik dan zou weten wanneer ik op onderhoud zou moeten gaan (want het onderhoudscontract omvat remolie en batterijkoelvloeistofwissels) was het antwoord: 'de auto zal wel op tijd een waarschuwing op het scherm tonen'
   
  • Informative x 2
 8. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  647
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Bedenk ook dat een auto met een volledige onderhoudshistorie straks waarschijnlijk makkelijker verkoopt.
   
 9. Desiré

  Desiré Member

  Joined:
  Sep 7, 2015
  Messages:
  914
  Location:
  Nijmegen
  Zitten we met deze mening niet een beetje vast in het oude ICE -tijdperk? Deze opmerking doet me zelfs spontaan denken aan de animatiefilm "Ice Age" o_O. Maar wat heeft nu echt periodiek onderhoud nodig bij een EV? Bij een ICE heeft de motorolie een beperkte (optimale) werking van de verbrandingsmotor of de koppeling, moet bijvoorbeeld de distributieriem na een x -aantal kilometer vervangen worden, en zo zijn er meer onderdelen van een ICE die frequent onderhoud vragen. Een EV is in mijn beleving echt technisch iets anders dan een ICE met een verbrandingsmotor waarbij bij een EV veel minder techniek zit welke periodiek onderhoud behoeft. Misschien de remmen, maar die worden ook veel minder gebruikt dan bij een ICE, of een interieurfilter wat we echt ook wel zelf kunnen vervangen. Wat er overblijft aan techniek bij een EV, heeft gewoonweg geen of veel minder onderhoud nodig, vandaar voor mijn geen onderhoudsovereenkomst.
   
 10. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Het belangrijkste en moeilijkste om zelf te doen is de ontvochiger in de A/C.
  En na 4 jaar de koelvloeistof voor de batterij.
   
 11. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Enige tijd geleden meen ik hier de nieuwe prijslijst gezien te hebben voor de onderhoudsbeurten.
  Kan iemand mij die aanwijzen?
  En zou die niet beter bij "relevante lijstjes" staan?
   
 12. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  De koelvloeistof wordt blijkbaar ook jaarlijks aangevuld (staat toch op mijn werkbon) maar idd pas om de 4 beurten (80.000 km) vervangen.
   
 13. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Kan je hier vinden op hun website. Er is nu ook 3 jaar en 8 jaar service beschikbaar:
  Onderhoudscontracten
   
  • Informative x 1
  • Like x 1
 14. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Ik had er in het schade topic al iets over laten vallen maar info rond service past waarschijnlijk beter hier. Als Tesla fan maak ik graag een praatje met de mensen in het Service Center en deze keer was het best interessant.

  Tesla is iets meer dan een maand bezig met het testen van een nieuw concept rond de werkmethode die ze gebruiken in de service centers met als doel de capaciteit te verhogen en doorlooptijd te verkleinen. In Maart werden er wereldwijd 5 Service Centers geselecteerd voor een pilootproject. Elke dag moeten de resultaten gerapporteerd worden aan Fremont.

  In het kort komt het hierop neer dat men vroeger aan 1 service engineer de verantwoordelijkheid gaf over 1 wagen en het de bedoeling was dat deze de wagen zou afwerken. In de nieuwe methode wordt er steeds met een groep engineers aan 1 wagen gewerkt volgens een strak scenario. Hierdoor ontstaat een groepsdynamiek waarbij 1 persoon de leiding moet nemen over de werkzaamheden, er een constante overdracht is van kennis en men door optimaal samen te werken dingen veel sneller kan gedaan krijgen. Denk maar aan het roteren van de wielen bvb of het uitvoeren van taken waarbij men met meer dan 1 persoon moet zijn om zaken vast te houden.

  De anciens hier zullen zich nog herinneren dat Tesla een tijd geleden een senior persoon heeft binnengehaald die gespecialiseerd was in de optimalisatie van pitstop tijden. Hierover werd niets gezegd tijdens mijn gesprek in het Service Center maar met die informatie in het achterhoofd lijkt het er op dat we hier de eerste impact zien van de voorstellen van deze persoon.

  De eerste 2 weken waren een ramp omdat de medewerkers een werkmethode die ze al jaren gewoon waren uit hun systeem moesten krijgen. Nu zijn de resultaten verbluffend. De capaciteit is tussen de 50 en 100% gestegen met hetzelfde aantal service engineers! Men is hierdoor al begonnen het concept ook uit te rollen naar andere service centers. Ik denk dat het wel nog steeds een pilootproject is maar het geeft wel aan dat Tesla heel ernstig bezig is met het analyseren en optimaliseren van hun service delivery processen.

  Zonder extra service centers of extra service engineers kunnen ze dus de service capaciteit de komende maanden zo goed als verdubbelen.
   
  • Informative x 2
  • Like x 1
 15. Phil_BE

  Phil_BE Active Member

  Joined:
  Aug 14, 2015
  Messages:
  1,143
  Location:
  Strombeek Bever,Belgium
  vond deze op youtube

   
 16. iWill

  iWill Member

  Joined:
  Dec 8, 2017
  Messages:
  314
  Location:
  Schiedam
  Ik heb altijd begrepen dat je, als je in aanmerking wilt komen voor de gegarandeerde restwaarde van Tesla, de beurten MOET laten uitvoeren... klopt dat?
   
 17. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  ja!
   
 18. Bob4

  Bob4 Member

  Joined:
  Sep 15, 2017
  Messages:
  141
  Location:
  Netherlands
  Inderdaad de reden dat ik het servicecontract heb genomen.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC