TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

IPhone and Bluetooth

Discussion in 'Model S: User Interface' started by jiaotong, Jan 21, 2013.

  1. jiaotong

    jiaotong Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    67
    Location:
    Las Vegas
    : ( I am not sure what I am doing wrong. Firmware 4.0

    My iphone pairs with no problem. I can use it as a phone perfectly. Every time I get in the car it pairs up fine. However, it seems somewhat random as to when it appears as a device under media. When it does, I can stream Spotify without issue. Sometimes I will get in the car and it is there and no problems other I cannot get it no matter what (reboot iphone etc )
    Any thoughts on the spordaic nature? Any ideas on what I can do to make it more deterministic (one way or the other) ?
    Waiting for 4.2 UG. Maybe that will help; but bad 3G at work and not so great in the garage : (

    thanks,
    jim
     
  2. MitchL

    MitchL S#945

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    183
    Location:
    Saratoga, CA
    I've had this happen several times, and for me it's sporadic.

    It tends to happen more often when I go in/out of bluetooth range often, like unloading groceries with my phone in my pocket.

    *sometimes* it cures itself if I walk away from the car (car turns off and locks) and come back later.

    I find that if I delete and re-pair the phone the media comes back and everything's good for a while. It's annoying to have to do this.

    One paranoid thing I do now is if I'm listening via bluetooth, I switch to the radio before I get out of the car. Not sure if that does anything.

    I'm still on firmware 1.x (pre-4.0).

    /Mitch.
     
  3. jiaotong

    jiaotong Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    67
    Location:
    Las Vegas
    After upgrading to 4.2 this seems to be much more predictable. Each time I return to the car iPhone is available under My Devices
     
  4. EdA

    EdA Model S P-2540

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    2,128
    Location:
    Massachusetts
    #4 EdA, Feb 22, 2013
    Last edited: Feb 22, 2013
    Today I lost the media connection over Bluetooth with my iPhone.
    The phone part is working fine. I deleted the phone and re-paired it...but still nothing.

    I recently got the new iOS update 6.1.2 (?)

    Any way I can get my media connection back?

    ----

    I rebooted the computer and it is back.
     
  5. jiaotong

    jiaotong Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    67
    Location:
    Las Vegas
    I found when this happened I would touch the bluetooth icon and then select media device and it was good to go again. obviously this only works if the bluetooth is connected.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC