TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

No communication with Wall

Discussion in 'Tesla Energy' started by acentre, Jul 1, 2018.

  1. acentre

    acentre Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    99
    Cannot connect to wall with the app. Message

    Powerwall Connection Error
    (118431-00-G-T17H0007106

    Ideas?
    called Tesla, sending a tech, three weeks from now.
     
  2. arnolddeleon

    arnolddeleon Supporting Member

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    288
    Location:
    California
    Have you rebooted it? Switch off the Powerwall, then breaker, wait several minutes (I don't recall the exact amount of time) and then reverse. Tesla support had me reboot mine for some troubleshooting a couple of weeks ago.
     
  3. acentre

    acentre Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    99
    I rebooted and turned off every component.
     
  4. acentre

    acentre Member

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    99
    Still waiting for Tesla to visit and repair communication problem. It would have been convenient to have a lan connection to plug into and adjust settings.
     
  5. kitk

    kitk Model S P85 - VIN#2589

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    64
    Location:
    San Diego, CA
    I started having the same problem on 7/6. Tesla claims they are ordering "parts" and then will dispatch a tech to repair. They say they will be replacing an antenna to resolve, which makes no sense since I have an ethernet connection to the gateway. The web page of the gateway loads and just states that it is "Not Connected To Tesla".

    I'm on firmware 1.19.0.
     
  6. Shygar

    Shygar Member

    Joined:
    Aug 7, 2017
    Messages:
    660
    Location:
    Pleasant Hill, CA
    It takes time for the page to show connected. Mine takes a few minutes, although it's been a few months since I have accessed that page directly. I'm also on Ethernet but not having any issues.
     
  7. zmansd

    zmansd Member

    Joined:
    Jul 5, 2018
    Messages:
    15
    Location:
    Carlsbad, CA
    Are you using https://<local lan IP>? With 1.90.0 they now require https.
     
  8. kitk

    kitk Model S P85 - VIN#2589

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    64
    Location:
    San Diego, CA
    Yes I'm using HTTPS. Only checked the web interface since the app on my phone stopped updating.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC