TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Raedthuys Pure Energie aanbieding?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Wim S., Mar 14, 2014.

 1. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  3,990
  Location:
  De Woude NL
  Raedthuys Pure Energie is een energieleverancier die door Consumentenbond, Greenpeace en nog wat goedwillende clubs als meest milieuvriendelijke energieleverancier is aangewezen.
  Op onze klassieke stolpboerderij zijn grote dakvlakken geschikt voor zonnepalen. Echter, het ziet er niet uit, zeker niet in een beschermd dorpsgezicht.
  Pure Energie, Arthur hier op het forum is verantwoordelijk voor o.m. de windmolens, maar eens gevraagd naar de tarieven. Die blijken 15% hoger te zijn dan andere 'groene' aanbieders. Die andere groene aanbieders kopen voor 1 euro per klant groencertificaten. Dat lijkt dus nergens op.

  Veel forumleden zijn ondernemers met nogal eens riante woningen. Dat zijn, zeker als er via warmtepompen elektrisch wordt verwarmd en gekoeld, flinke stroomverbruikers.
  Met 20.000 km voor de Tesla kom ik samen met het huisverbruik, ook een warmtepomp, op een verbruik net onder de 20.000 kWh.
  Dat zijn voor Pure Energie stuk voor stuk heel goede klanten.
  Ik heb Arthur voorgesteld eens na te denken over een speciale aanbieding voor Tesla eigenaren. Arthur zal dat zijn verkoopafdeling voorleggen. Ik heb uiteraard ook die verkoopafdeling gesproken.
  Ook zij denken er over na. Als ik wat van hen verneem, dan meld ik dat uiteraard hier.
   
 2. Right_Said_Fred

  Right_Said_Fred Model S P100D (after 90D and P85 Signature)

  Joined:
  May 11, 2012
  Messages:
  1,421
  Location:
  Gorinchem, Netherlands
  Ik was prettig verrast door de hoge score van Raedthuys bij de vergelijking van het werkelijke groene karakter van energieaanbieders.

  Ik zit nu bij Greenchoice, zowel zakelijk als particulier, maar die club heeft de laatste jaren toch intern wat dingen niet zo netjes gedaan en lijkt daardoor aangeslagen. Ik verneem in elk geval de laatste tijd weinig meer over groene initiatieven uit die richting.

  Dus ik sta wel open voor een overstap naar Raedthuys. Die rij Tesla's helpt natuurlijk ook. Ik ben benieuwd of Arthur een 'collectief aanbod' kan en wil neerleggen, zonder uiteraard te moeten afdingen op de groene investeringen.
   
 3. e-Rik

  e-Rik Member

  Joined:
  Aug 20, 2013
  Messages:
  652
  Location:
  Nederland
  Ik zit ook al jaren bij Greenchoice, en heb recent ingeschreven op het winddelen concept van de Windcentrale. Ze zoeken nog deelnemers om de laatste stukjes molen te verkopen.
  Ik heb ook lang aan zonnepanelen zitten denken, maar mijn dak is niet optimaal, en winddelen is veel eenvoudiger. Je koopt een stukje molen voor een zolang die rendabel is(~20 jaar), en betaald dus eigenlijk je stroomrekening voorruit. Greenchoice verrekent dan elke maand de opbrengst van jouw stukje molen met je energierekening. Voorbeeldrendementen staan op hun site. Groener kan niet denk ik en de eenvoud van dit concept sprak me aan. Eenvoud is altijd goed.
   
 4. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  3,990
  Location:
  De Woude NL
  Winddelen is een sympathiek idee. Het is echter zeer veel duurder dan stroom afnemen van een groene aanbieder. Zelfs Pure-energie is nog een stuk voordeliger dan Winddelen. Je moet er rekening mee houden dat een deel van de stroom door andere bronnen wordt opgewekt, je mag namelijk niet 100% van je verbruik met Winddelen afnemen. Daarnaast is het zo dat nogal wat winddelers moeten vaststellen dat de beoogde 500 kW per winddeel ook maar zo 400 kW kunnen worden. Even ter vergelijking met 'groene' stroom van Essent. De kale opwekkingskosten van Essent zijn bij 16.500 kW € 884,-. De kosten van aanschaf van Winddelen, het renteverlies en de aanvullende stroomlevering door Greenchoice komen uit op € 1.433,-. Dat is maar liefst 62% duurder. Pure Energie is wel wat duurder dan Essent, maar het door mij uitgerekende verschil met Essent is 13,2%.
  Per saldo is Winddelen, de soms veel lagere opbrengst even niet meegenomen, rond 50% duurder dan stroom afnemen van Pure Energie. Tenslotte zit je bij Winddelen vele jaren vast terwijl je bij Pure Energie na een jaar weer kunt vertrekken.
  Let wel, ik heb het alleen over opwekkingskosten. Door alle belastingen, transport, vastrecht e.d. worden de relatieve percentages uiteraard lager.
   
 5. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  He Wim, leuk dat je een draadje van "ons" maakt. Beetje feedback is nooit verkeerd. Ik zal m'n energiecollega's hier ook even op wijzen.
   
 6. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  Mijn collega reageerde vanavond als volgt. Hij heeft geen forumaccount dus mij gevraagd om even te posten. Reacties zijn meer dan welkom!


  Dag Arthur,

  Goed om te lezen dat de Teslarijders op het forum zo geïnteresseerd zijn in energie. En belang hechten aan de herkomst ervan. Een Tesla op kolenstroom kan natuurlijk niet en op met waterkrachtcertificaten uit Noorwegen vergroende elektriciteit is ook niet de ideale oplossing. Dus vind ik dat we onze ‘collega Tesla-rijders’ het beste alternatief moeten bieden en een collectieve aanbieding van Pure Energie moeten doen. Ik las ook nog iets over prijsverschillen. Natuurlijk zullen die er zijn met andere energieproducten, maar ik weet dat wij met ons windenergieproduct uit NL tot de voordeligste van alle aanbieders behoren.

  Mijn voorstel zou zijn om Teslarijders op onze standaardtarieven een voordeel van €0.25 ct/kWh en €0.5 ct/m3 te bieden. Dit aanbod geldt voor kleinverbruikersaansluitingen, zowel consument als zakelijk. Ik wil wel een slag om de arm houden voor zakelijke aansluitingen die een hoog verbruik kennen. Daar zijn onze tarieven al wat lager en ik wil dan de ruimte houden om af te wijken van de geboden korting. Heb jij een voorstel over de manier waarop wij kunnen controleren of het daadwerkelijk ook Teslarijders zijn? Zonder dat het te ingewikkeld wordt of zelfs drempels opwerpt. Kopie van kentekenbewijs? Als Teslarijders zich als klant melden, kunnen ze als referentie ‘Tesla’ opgeven.

  Groet,
  Marcel
   
 7. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,437
  Location:
  Netherlands
  Goed om er zo in te zitten !

  Gaan jullie dit zien als marketinginstrument om nieuwe klanten te werven of als een manier om jezelf te positioneren tov de andere aanbieders ?
  Vraag komt voor uit m'n eerste spontane vraag: geldt zo'n aanbod ook voor bestaande klanten&Tesla rijders ? (zoals ik)


   
 8. Mosterdmaker

  Mosterdmaker Member

  Joined:
  Dec 13, 2013
  Messages:
  210
  Location:
  Zierikzee
  0,25??? Typefoutje vrees ik...
   
 9. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  Notatie is idd wat verwarrend. Bedoeld is een kwart cent per kWh. En een halve cent per kuub.
   
 10. e-Rik

  e-Rik Member

  Joined:
  Aug 20, 2013
  Messages:
  652
  Location:
  Nederland
  Mijn voorbeeld betreft het geval van een particulier kleingebruiker. Ik ben zzp'er met een Keba aan de muur. Ik wil schoon rijden zonder gedoe, en ben niet geïnteresseerd in de scherpste aanbieding, maar de eenvoudigste. Winddelen is ook qua rendement een betere doel voor mijn geld dan een spaarrekening, simple as that. Geen gedoe met installatie van panelen, gewoon een bescheiden bedrag storten, en ~20 jaar verzekerd van gemiddeld 80% van mijn stroombehoefte uit pure wind.
   
 11. L@urens

  [email protected] Family, Racing, Karting, MTBing

  Joined:
  Sep 25, 2013
  Messages:
  734
  Location:
  Enschede, NL
  Ik ben sinds begin dit jaar over naar 100%, zowel privé als zakelijk. Met ons totaalverbruik kwam er een prima aanbod uit!
   
 12. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,430
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Ondersteunen jullie (Raedthuys/ Pure Energie) ook de Postcoderoos? In het Energieakkoord wordt gesproken over een korting op de energiebelasting van 7,5 eurocent per kWh. Deze korting geldt voor kleinverbruikers die in coöperatief verband duurzame energie opwekken én in de ‘postcoderoos’ rondom de betreffende duurzame-energie-installatie wonen. Ik begrijp dat er binnenkort in Breda een aantal van jullie molens worden geplaatst, en 7,5 eurocent per kWh is ECHT interessant.....
   
 13. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
 14. tonvanboven

  tonvanboven Member

  Joined:
  Aug 15, 2014
  Messages:
  668
  Location:
  Winterswijk
  Ik heb me zoals beloofd zojuist aangemeld. Normaal heb ik variabel tarief, nu dan maar voor 1 jaar vast omdat er anders geen korting van toepassing is. Ben benieuwd of dit de eerste aanmelding is :smile:
   
 15. ByeICE

  ByeICE Member

  Joined:
  Dec 18, 2013
  Messages:
  57
  Location:
  Netherlands
  Als ik kijk naar de kale prijs per Kwh dan zijn de tarieven interessant. Of zijn er mensen die nog serieus lagere tarieven kunnen bedingen bij een verbruik van 40.000 Kwh per jaar? Vraag mij af hoe ze kunnen garanderen dat de stroom uit benoemde windmolenparken in NL komt. In dit geval zit er toch een maximum aan het aantal klanten dat je kunt bedienen. Of denk ik dan te simpel?
   
 16. Rrreutel

  Rrreutel Member

  Joined:
  May 31, 2013
  Messages:
  398
  Location:
  Haarlem
  #16 Rrreutel, Nov 26, 2014
  Last edited: Nov 26, 2014
  Het leveringstarief bij Raedthuys staat ex. BTW vermeld, op consumentensites soms incl. BTW. Maar dan nog zijn de tarieven volgens mij redelijk scherp voor pure (wind)energie. Je kunt minder groene (biomassa->CO2) of grijze stroom wel voordeliger krijgen, maar ik vind het zelf de (bescheiden) meerprijs voor echt schone energie wel waard.
   
 17. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  Wij garanderen dat we niet meer stroom verkopen dan we zelf met wind en zon opwekken. Gebalanceerd op een periode van een jaar. Als we uitverkocht zijn, verkopen we NEE en maakt dat de consumentenvraag naar in NL opgewekte duurzame energie expliciet duidelijk en komt er meer druk op realisatie van meer opwekvermogen. Vooralsnog zijn we met 170 GWh/jr niet uitverkocht. Met de 4 windparken in uitvoering komt daar volgend jaar 100 GWh/jr bij.
   
 18. ByeICE

  ByeICE Member

  Joined:
  Dec 18, 2013
  Messages:
  57
  Location:
  Netherlands
  Duidelijk. Ik heb vandaag de offerte geaccepteerd, voordat jullie uitverkocht zijn :wink:
   
 19. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,506
  Location:
  de Kempen
  Ik heb vandaag snel nog even een offerte voor ons nieuwe huis aangevraagd :wink:. e.e.a. nagerekend, en zelfs met de gunstigste lokkers aanbiedingen van grijze stroom scheelt het per jaar maar een paar tientjes dus....
  En natuurlijk ook info over zonnepanelen (mooi dak op het zuiden....) die het compleet maken.
  Daarnaast ook de Tesla Polis aangevraagd .... (ook een aanrader, maar dat wisten jullie al)
   
 20. Right_Said_Fred

  Right_Said_Fred Model S P100D (after 90D and P85 Signature)

  Joined:
  May 11, 2012
  Messages:
  1,421
  Location:
  Gorinchem, Netherlands
  Zojuist offerte aangevraagd, voor huis en twee bedrijfsadressen.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC