TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Database error

Discussion in 'Site Feedback' started by doug, Sep 11, 2008.

  1. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    Any reason a lot of people seem to be double posting today?
     
  2. dpeilow

    dpeilow Moderator

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    8,572
    Location:
    Winchester, UK
    Yep - I was getting a database error on each submission. Then if I check the posting did make it through. But I guess people are waiting for the 30 seconds and hitting "submit" again.
     
  3. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    Yeah, actually submitted the post above I got this page:

     
  4. danny

    danny Administrator

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    739
    testing some stuff
     
  5. danny

    danny Administrator

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    739
    Keep us updated with whats wrong. Trying to fix.....
     
  6. TEG

    TEG TMC Moderator

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    17,252
    Location:
    Silicon Valley
    Yeah - I did that twice before realizing that the database error came after the 1st submit worked.
     
  7. Joseph

    Joseph Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    343
    Location:
    South Florida
    What happened to me first was the database error. After that, what happened is that after I post, the same page (the one where you type your post) appears again. Naturally, I pressed the "submit" button again. Thus, double post.
     
  8. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
  9. TEG

    TEG TMC Moderator

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    17,252
    Location:
    Silicon Valley
    #9 TEG, Oct 31, 2008
    Last edited: Oct 31, 2008
    It seems to be fixed now.

     
  10. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    Been getting the Database error while posting today. Seems to be ok now, though.
     
  11. vfx

    vfx Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    14,792
    Location:
    CA CA
    And today too. I either get no post error or double posts that I have to go back and delete.
     
  12. graham

    graham Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    1,572
    Location:
    Aptos, California
    I got them a couple of time yesterday, as well.
     
  13. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    yeah, I seemed to get them yesterday when I posted a link. I'll send a message to Danny.
     
  14. danny

    danny Administrator

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    739
    I have been talking to the host about this trying to figure out what is causing this exactly.
     
  15. graham

    graham Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    1,572
    Location:
    Aptos, California
    More database errors throughout today. And several times, I got connection timed out notices when trying to refresh.
     
  16. just-an-allusion

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    197
    If you wouldn't mind a little constructive input on potential remedies for the troubles the site appears to be stymied with (yes, I was booted off the site earlier today, receiving the message that the site's IP address no longer existed), please contact me at your convenience as I would be more than willing to offer whatever help that I may be able to.

    just-an-allusion
     
  17. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    More database errors...
    now when you try to use certain search functions.
     
  18. vfx

    vfx Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    14,792
    Location:
    CA CA
    And the gallery is toast.
     
  19. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,127
    Location:
    Central New York
    The problems I've been having for the past few days is when I get an email notice of a new post, when I click the link to the thread it either takes a very long time to connect or never connects at all. However if I just go to the forum and click on the thread it seems fine. Weirdness.
     
  20. just-an-allusion

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    197
    Humble advice: VPN....
     

Share This Page