TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Instrument Planel - Yellow Haze/reduced resolution

Discussion in 'Model S: User Interface' started by bcampbelllds, Apr 7, 2016.

  1. bcampbelllds

    bcampbelllds Member

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    325
    Location:
    North Dallas, Texas
    Had a strange issue with my 2015 MS P85D with 9,200 miles. The instrument panel started up with a yellow haze around the entire panel and the graphics appeared to loose resolution. See picture. I tried to hard restart the panel by holding down the top two buttons on the steering wheel, but it did not have an effect. It wasn't until I was home and plugged in the car for 30 minutes that the issue stopped and the panel went back to normal. Has any one experienced a similar issue?
     

    Attached Files:

  2. dcopperfield

    dcopperfield Member

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    95
    Location:
    Bothell, WA
    yep, same issue here. 2015 90D. Service center in Bellevue said it was firmware issue that would be resolved in 7.2
     
  3. ibdb

    ibdb 3 Car Garage and a 5 Car Life

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Messages:
    276
    Location:
    Puyallup, WA
    Had that happen once after rebooting the instrument panel display (I don't remember why right now). I'd describe it more like if the brightness was cranked up way past a reasonable maximum level. I didn't do anything to fix the problem, but it did slowly fade back to an appropriate brightness level.
     
  4. Dovetaildoc

    Dovetaildoc Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    6
    Location:
    Minneapolis, MN/ Oahu, HI
    It happened to my 2015 85D on numerous occasions about 2 months after "12V Battery needs replacement" warning came on.(Dec 2017) I had to wait 3 months to get the battery replaced, and during that last month, the white-out occurred more frequently, sometimes lasting days. After battery replacement, white-out solved. My firmware was up to date during this time, so I am wondering if anyone else noted the white-out screen prior to 12V battery replacement?
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC