Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Model 3 draadje

This site may earn commission on affiliate links.
Hmm, ik ga van boot 13 zonder VIN, naar een VIN en boot 7. grand Venus.
Delivery specialist veronderstelde wel dat er een kans is dat ik nog gekoppeld wordt aan een auto voor delivery van morgen. Maar dat was speculeren zij hij.

Vooralsnog geen telefoontje. Zou leuk zijn, 6 Februari besteld :)
Hi, trouwens bijzonder opmerkelijk als jij wel VIN krijgt, en op boot 7 (of zelfs 6) zou zitten. Velen van ons keer op keer de informatie dat je pas VIN krijgt gedurende de reis van de boot.
 
Net nu ik mijn configuratie na heel veel twijfel in mijn hoofd had uitgewerkt, mid-range, rood, Autopilot ben ik dus opnieuw bij af. Merci Elon:). Er komen tal van opties bij. Ga ik voor standaard plus met partial premium interieur en een beetje extra range. Of ga ik toch voor die mid-range en nu komt ineens ook de long range rwd op mijn radar en binnen budget. En wat met AP en FSD. Ik ga die puzzel dus helemaal opnieuw moeten leggen :)
daar heb je nog 3-6 maanden de tijd voor dan. Rustaagghhh.....
 
Vanmorgen mijn nieuwe Tesla model 3 LR AWD opgehaald. Lekkere timing met die prijsaanpassing vannacht. Ook weer interessant dat ze er vanmorgen op het 013 nummer niets van wisten, en dat er eerst in Tilburg ook erg afwijkend gereageerd werd.

Uiteindelijk kwam er iemand anders (op de delivery afdeling in Tilburg) naar mij toe met de inderdaad de mededeling dat je AP krijgt als je dat niet had besteld of FSD als je dat nog niet had besteld. OK, op zich fijn opgelost zo.

Net dus van Tilburg mee richting Nijmegen gereden. Wat een fantastische auto! Rijdt heerlijk rustig als je het wil, maar is ook een sportwagen als je er om vraagt. Zeker met die vier wielaandrijving in bochten echt niet normaal.

Wel ben ik behoorlijk hard door mijn range heen gegaan. In een rit van nog geen 100km ruim 200km range weggereden. Ja, ik heb stevig doorgereden, en ik heb nog voldoende over. Maar dit is wel iets wat ik in de gaten wil houden.

In tegenstelling tot andere op dit forum ben ik niet zo gefocussed op zuinig rijden. Ik tank toch op mijn zonnepanelen ;-)
En al rijd je flink door, dan is het nog zuiniger dan 1 op 10 met een benzine auto. Ik ben wel benieuwd hoe je bij lekker doorrijden extra hard door je range heen gaat. Iemand daar ervaring mee?
Mijn echtgenote rijdt een Leaf 2.0, 40 Kw wwarvan bruikbaar +/- 36 Kw, WLTP 270 km. Het Mod3 AWD, non P, 80Kw waarvan bruikbaar +/- 75 Kw, WLTP 560 Km. Resultaten zijn redelijk vergelijkbaar (hoewel de M3 toch wel andere prestaties en een zuiniger verbruik heeft). Deze winterperiode, temp. tussen 0 en 10°C en de "zware voet" van mijn echtgenote is 180 km wel de Max bij gebruik autosnelweg 130 (140) kmhr, 80%autosnelweg/20% stad (echt leegrijden en niet aan te raden). Dus praktische range in deze omstandigheden is om en bij de 150km (je wil toch nog wat reserve, niet?).
Wat de M betreft vind je geen betere vergelijking dan op dit adres: Tesla Model 3 Long Range Dual Motor
 
@Yola Dashcam, Sentry en Dog mode zijn veiligheid dus komt waarschijnlijk in iedere auto die het aankan (HW 2.5+).
Oh ja, misverstandje met de eerdere Elon tweet. Maar ik verwacht wel dat nieuwe feature richting autonoom rijden in het FSD pakket komen en niet in AP pakket. Dus hoewel autonoom rijden nog ver weg is, maken je de stapjes wel mee als je FSD hebt (voor mij de reden om Tesla te kopen en dan met name een nieuwe M3 ipv tweede hands MS met HW2.5 of lager). Tja de scheetkussens en openhaard video dat zal allemaal wel o_O.
 
Gaat de goedkoopste Model 3 toch onder de 40k uitkomen! Misschien zelfs 'maar' €38.500.
Dat zou 'm heel interessant maken. Zeker als in de loop van de komende jaren de batterij en daarmee de range toenemen. 2021 is voor mij vroeg genoeg, wie weet is de range dan al 400+ km en dan met V3 laders (of V4)... Heb je geen MR/LR meer nodig.:)
 
Na goedkeuring gegeven te hebben op de "gratis" autopilot upgrade, zojuist een mail gekregen dat de afspraak morgen toch niet door kan gaan omdat de auto nog in Zeebrugge staat...
Pff.:( Je zou toch zeggen dat er mensen ook orders annuleren en er daarom juist meer ruimte is voor aflevering.
 
Krijg zonet een sms. Maar ik heb de model 3 nog niet , Zelf geen vin.
Hopelijk volgt nu rap een sms voor een leverdatum.

Wij hebben een upgrade uitgevoerd voor Autopilot voor uw Model 3. U kan nu gebruik maken van Autosteer en Traffic Aware Cruise. Deze upgrade is kosteloos. Om u af te melden voor SMS, antwoord STOP.
 
Raar dat ze die SMS kennelijk identiek naar iedereen sturen, zelfs naar degenen voor wie het helemaal niet van toepassing is.

Ook in mijn geval, ik had al EAP in de originele bestelling, dus Autosteer en Traffic Aware Cruise had ik dan al. Nog geen VIN, boot of wat dan ook overigens.