TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Model X Kofferbak

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by berg, Jan 20, 2016.

 1. berg

  berg Member

  Joined:
  Mar 6, 2015
  Messages:
  51
  Location:
  Netherlands
  #1 berg, Jan 20, 2016
  Last edited by a moderator: Mar 13, 2016
  Er zal ongetwijfeld al een post zijn over de Model X, alleen kan ik hem nergens vinden.

  Ik zat gisteren wat filmpjes te kijken op Youtube over de Model X. De eerste exemplaren zijn natuurlijk al uitgeleverd in Amerika.
  Sinds de presentatie van Elon over de X zit ik me het volgende af te vragen.

  De X is alleen leverbaar met 3 zitrijen met 6 of des gewenst 7 stoelen. Wat ik me toen afvroeg was of je nog wel een kofferbak overhield achterin. Inmiddels ben ik door de filmpjes wat wijzer geworden.

  Achter de 3e zit rij past precies 1 golftas, mits je de houten er uit haalt. Hierna zit hij vol. De Frunk heeft nagenoeg de zelfde afmetingen wat ik zo snel zag.

  Wat me opvalt in het volgende filmpje:


  Op minuut 4.47 is de derde zitrij helemaal plat. Maar als ik goed kijk zie je een open ruimte achter de 2e zitrij en de "kofferbak". Als je dus kleine spullen achter in hebt staan dan komt dit zo de rest van de auto in?

  Op zich heb ik wel interesse in de X als opvolger van de S. Echter is die 3e zitrij voor mij dus totaal overbodig en zou ik altijd met de 3e zitrij platrijden. Echter kan je dan de kofferbak ruimte niet afdekken.

  Iemand van jullie die hier meer over weet?
   
 2. justah

  justah Sssssh

  Joined:
  Dec 21, 2015
  Messages:
  160
  Location:
  Nederland
 3. Mtbtailor

  Mtbtailor Member

  Joined:
  May 30, 2014
  Messages:
  176
  Location:
  Belgium
  Ik vind de goedkoop ogende afwerking storend.
  Na enkele testritten met de S, wachtten we op de X voor extra's zoals meer moduleerbaarheid, laadruimte en mogelijkheid trekhaak.

  Alleen al de gefilmde (Een camera is altijd vergevingsgezind) stiksels van die achterste zeteltjes zijn van laag niveau.
  Moduleerbaarheid is beter bij de S imho.
   
 4. justah

  justah Sssssh

  Joined:
  Dec 21, 2015
  Messages:
  160
  Location:
  Nederland
  Early adaptors accepteren het nou eenmaal (gek genoeg gelet op de investering). De huidige productie standaard van de S is echt aanzienlijk gegroeid ten opzichte van de eerste series. De afwerking van mijn tijdelijke leenauto (productie sept-2015) was zelfs al weer veel beter dan die van een afgeleverde jan-2015 auto van mijn collega.
   
 5. Art747

  Art747 Member

  Joined:
  Nov 19, 2015
  Messages:
  559
  Location:
  Haarlemmermeer (Netherlands)
  Ik heb enkele jaren geleden een Mercedes R gehad. Ik vind de Model X er erg op lijken. Zeker qua stoelen op de achterste rij. Daarvoor had ik een Discovery ook met 7 zitplaatsen, maar dat vond ik nog onhandiger. Ik heb een Model X gereserveerd, maar nu ik een maand in een Model S rij ga ik steeds meer twijfelen wat nu de echte voordelen zijn t.o.v. de model S. Voorlopig alleen de stoelen achter in denk ik.... Misschien een idee voor een nieuw draadje.
   
 6. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Als Nederlander kan je toch niet ongevoelig zijn voor de mogelijkheid tot trekhaak :biggrin:
   
 7. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,396
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Helemaal mee eens, maar dat betekent niet dat dat de enige wens is... :tongue:
   
 8. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Nou ik weet er wel een paar. Mijn vorige auto was een Chrysler Grand Voyager. Denk aan de instap, (vooral als je wat oudere passagiers mee neemt), het overzicht op de weg omdat je behoorlijk wat hoger zit, ongetwijfeld meer ruimte om bagage mee te nemen en als je dat dan koppelt aan de wegligging en aandrijving van de Model S is €.5.000,00 meerprijs (als uitgangspunt) het mij wel waard.
   
 9. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,604
  Location:
  Haarlem
  Nòg meer Hans?:scared: Je bent al kampioen volstouwer!
   
 10. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,352
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Helaas is dat niet alleen bij de auto zo. Vanochtend nog met boodschappen doen. Inhoud van boodschappenwagentje past uiteindelijk in een plastic bak door millimetergeneuzel ;) Is denk ik geen therapie voor.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC