TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Phone App: iPhone app login?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by nickt, Feb 8, 2013.

  1. nickt

    nickt Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    San Francisco Bay Area
    I've seen some other mentions of people who have signed in to the iPhone app but then get a message about, "No cars linked to your account" or something similar. When I try to login, I get a failed username/password combo.

    My car is supposed to be ready in about a week. Do I use the same login I do at teslamotors.com? Do I need to register a new account somewhere?

    thanks,
    -Nick
     
  2. K Hall

    K Hall Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    339
    Location:
    Kansas City
    it is your TM.com sign in name and password. They won't activate your car until delivery
     
  3. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    Don't forget that the password is cap sensitive.
     
  4. nickt

    nickt Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    San Francisco Bay Area
    I'm confident I'm typing it in correctly. I suspect either the app won't let me login until I get my car, or it has a bug when users have a '+' in their email address. I'll troubleshoot it with Tesla next week when I pick up my car.
     
  5. gg_got_a_tesla

    gg_got_a_tesla Model S: VIN P65513, Model 3 Res Holder

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    6,097
    Location:
    Redwood Shores, CA
    A good old URL encoding (or lack thereof) bug.

    <embarrassed for a fellow developer> :)
     
  6. rlpm

    rlpm S P85 | Sig X _P90D_

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    235
    Location:
    Albuquerque, NM
    Yeah, I agree with GG.

    Try using %2B in place of the + in your email address when logging in.

    Or go to your profile on the TM site and change your username to something without + in it and try using that username instead of your email address to log into the app.
     
  7. nickt

    nickt Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    San Francisco Bay Area
    I'm also an engineer, and *sigh*, they have a URL encoding bug. I did get logged in by using %2b instead of +. I'll file a bug with TM.
     
  8. rlpm

    rlpm S P85 | Sig X _P90D_

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    235
    Location:
    Albuquerque, NM
    Doh! facepalm
     
  9. Electric Dreamer

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    45
    Location:
    Houston, Texas, United States
    My phone opens the ap sometimes, and then says there is no car....such a tease! But the car is in production, so I'm patiently (biting nails) waiting! :cool:
     

Share This Page